Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailemAnketa Smrt kořisti škrtiče způsobí infarkt nikoli udušení

Podle článku z července tohoto roku (2015) škrtič zabije kořist před pozřením nikoli udušením, ale zastavením oběhu krve. Co si o tom myslíte? Týká se to pouze Hroznýšů, nebo i krajt, užovek... a je to opravdu novinka v oboru nebo už jste o tom slyšeli dříve?

Je pravda, že kořist v smyčkách hadího sevření skoná na srdeční zástavu?

0%
0%
100%
0%

Předmět Autor Datum
Zrovna tenhle výzkum byl uplně o ničem, jako většina "výzkumů amerických vědců". Oni v tom pokusu ja… nový
Aurifer 02.09.2015 20:35
Aurifer
Díky za vysvětlení, napadá mě, že Váš postřeh by byl nejspíš v článku zohledněn a doplněn, pokud bys… nový
PavelS 03.09.2015 09:37
PavelS
btw infarkt a zástava srdce snad není to samý. Lze mít zástavu srdce i bez infaktu i infarkt bez zás… nový
ahoj1 04.09.2015 10:27
ahoj1
Jasně, že není, nepleteš. Oni tam ten infarkt už taky opravili, jak tak koukám. nový
Aurifer 04.09.2015 18:11
Aurifer
to jsem párkrát zkoušela u článků kde psali békárny...někteří poděkovali, ale nedoplnili, jiní nerea… nový
Aurifer 04.09.2015 18:10
Aurifer
tak ono vedci to mohli napsat a vybadat spravne, problem je casto v tom, jak to pak media prezentuji… nový
boa.constrictor 05.09.2015 10:28
boa.constrictor
nebo tak, no :-) Takže upravuji na formulaci, že se nesmí věřit všemu, co američtí nebo britští vědc… poslední
Aurifer 07.09.2015 10:56
Aurifer

Zrovna tenhle výzkum byl uplně o ničem, jako většina "výzkumů amerických vědců". Oni v tom pokusu jaksi vůbec nezohlednili fakt, že měřili na hluboce uspaných potkanech, do kterých ještě napíchali elektroniku - hlodavci v hlubokém spánku jsou schopní exnout na srdeční zástavu sami o sobě, natož když je ještě někdo zmáčkne. To pak je rychlé, ale zcela to zkreslí výsledek. Za normálních okolností když škrtič škrtí živého, bdělého hlodavce, tak tam působí 3 faktory - 1. stlačení plic, tudíž znemožnění nádechu, 2.tlak na cévy, srdce a další orgány 3. stres. Nicméně srdce ještě bije i u již nehybného, nedýchajího potkana už v bezvědomí, takže infarkt to není, co tu kořist zabíjí. Naopak hadi právě dost často čekají, až ta kořist je opravdu "uplně mrtvá", protože ještě cítí tep. A nebo taky naopak ne, řada hadů do sebe začne ládovat kořist jen přidušenou.

tak ono vedci to mohli napsat a vybadat spravne, problem je casto v tom, jak to pak media prezentuji verejnosti - dochazi k "zjednodusovani" (a tudzi skreslovani) informaci z duvodu, aby to laikove pochopili... Kvuli tomu maji univerzity (vetsina) na zapade vlastni tiskove oddeleni, ktere prave tu vedeckou spravu schrousta tak, aby neztratila puvodni smysl a zaroven aby i Honzik z Dolni horni se 4 tridama ZS ve 40 letech pochopil o cem to je... U nas se tohle bohuzel nedeje - ja udelam nejaky zajimavy vyzkum, nejakej novinar v tu ranu vola na sekretariat, ja mu 2 hodiny pres tel a maily vysvetluju o cem ze to bylo, domluvim se s nim na zaslani textu pro autorizaci a na druhej den vyjde sprava v tisku, po ktere mam chut zabit dotycneho novinare, vsechny co to cetli a pak sebe... ]:)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru