Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Geoemyda spengleri

Zdravím,
stal jsem se čerstvým majitelem dvou asi půlročních spenglerek. Jsou uchvatné, jsem z nich nadšený. Rád bych se zeptal těch, co tyto želvy chovají či v minulosti chovali na pár věcí.
1. Jaký substrát používáte v teráriu.
2. teplota chovu
3. pohlaví jste rozeznali v jaké velikosti?
4. krmení
Abych zamezil případným poznámkám o lenosti “něco si vygooglovat”, předem oznamuji, že jsem si problematiku na netu prostudoval a na základě těchto poznatků, jsem se zařídil. Teď chci zjistit, jak je to v reálu u jiných chovatelů.
Já osobně je momentálně mám v malém teráriu o rozměrech 45x25, jsou totiž ještě hodně malé – 4,5cm, pak půjdou do velkého. Jako substrát mám vlhkou hlínu+písek+lignocel. Uvažuji ale o rašelině s pískem. V terárku jsou úkryty z kokosových skořápek a kmen, umělá kytka, mělké misky s vodou. Mám tam malou žárovku. Zespoda mám top. folii a udržuji teplotu termostatem okolo 24C, na opačné straně terária je 20-21. Chovatel od kterého je mám mi doporučil, aby u mláďat nebyl pokles tep. pod 20. Krmil je holátky a dost často, mě žerou take každý den, mám je ale zatím jen 3dny, nabídl jsem jim cvrčky, žížaly a svlečeného moučného červa – všechno berou, jsou žravé a nejsou vůbec plaché. Chci je krmit hodně šneky, uvažuji, že bych si pořídil dospělé achatiny a krmil jejich drobotinou. Krmíte i plži z přírody, třebas vodními(plovatky), nebo jen tím co vychováte doma?
Předem děkuji za příspěvky k tématu

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny