Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem samička chameleona jemenského, problém s vajíčky...

Zhruba od srpna má břicho plné vajíček (?)
???
Koupila jsem jí samečka, abych ji nemusela vystavovat zbytečnému stresu z návštěvy veteriny, kde mi po tel.řekli, že odtranění vajíček, či folikulů, včetně předoperačního vyšetření vyjde na cca 5tisíc, a to ještě s tím, že se nemusí vůbec z celkové narkozy probrat!!!!
To moc nechápu, jak by sameček pomohl, když už byla plná vajec, ale předpokládám, že asi ten srpen plný vajec je poněkud nesmysl, to už by byla zřejmě mrtvá.
Tedy jsem pořídila raději samečka a nechala to přírodě. Samce hned připustila, 10dní spolu byli v terárku , než se zbarvila tmavě se žlutými a zelenými tečkami, naznačující březost.
Tedy předpokládám, že v srpnu plná vajec nebyla a že byla oplozena až samcem.
Každopádně i přesto se již, jestli to dobře chápu cca dva měsíce nevykladla, v tom případě už je skoro pozdě a hrozí, že vajíčka už budou přirůstat k vejcovodům a žádný oxytocin už nepomůže (on není u plazů samospasitelný). Bez operativního vyjmutí to zřejmě nepůjde. Řešit to několik týdnů po termínu je už ale asi o ničem.

Moc nechápu, co to bylo za veterináře, protože pokud už měla vejce v srpnu a nevykladla se, tak jiné řešení než operativní asi nebylo, samec už jí pak maximálně vystresuje. Nicméně podle zbarvení samice to vypadá, že ji napářil až samec. Ovšem pokud po dalších cca 3-4 týdnech nevykladla, přestože už týden hrabala, tak nebylo co odkládat. Veterinářovi se tak jako tak po takové době nevyhnete a je dost možné, že samici už nezachrání.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny