Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Geochelone sulcata - výhradně o tomto tvoru.Děkuji.

jaké mohou být další
metabolicke selhani v dusledku dlouhodobe nevhodne pece, kratkodobeho teplotniho soku (prehrati organismu), virozy (ty byvaji nejvetsi problem) a urcite jsem na neco zapomnela.
MÁM ŽELVIČKU RADĚJI VRÁTIT,NEBO JI MÁM "VYPIPLAT
To je jen na vas. Hlavne bylo zbytecne, brat zvire, ktere bylo na prvni pohled na svuj vek "divne" a uz vubec ne od importeru, kdyz zrovna sulkaty v cechach odchovava uz nekolik lidi, o kterych navic mate prehled. Tohle je trba vec, kterou nechapu.
Vrací se to,nebo jak se želva uzdraví,tak už se tyhle problémy nevrací?
To zalezi na pricine, ke ktere se pres internet proste nedostaneme. Vsechny vyse uvedene moznosti jsou vicemene spekulace, pravou pricinu neodhalite bez opravdu dobreho veterinare, ktery se zabyva plazy. Diferencialni diagnostika vsak nebyva jednoducha ani levna.
Sice jste mi nikdo neodpověděl pořádně na všechny otázky,ale i tak děkuji.
Nic vic uz k tomu rict proste nejde. Poridila jste si zvire z importu a ted musite nest rizika. O karantene, nemichani druhu a zelv z ruznych zdroju jste tu uz slysela, o spravne peci a upravach podminek pro Vase zvirata taky. Je mi jasne, ze moznost ziskat zelvu levneji a zaroven se zbavit nechteneho samce horsfislkdy jako financni protihodnoty bylo lakave, jak uz ted ale sama vite, nebyl to nejlepsi tah, a pokud je problem infekcni povahy (treba neni), tak to brzy poznate i na ostatnich zelvach (ale treba taky ne...ale kdo by to pokousel, ze). A nevyresila by to uz ani zpetna vymena. Kdo vi, kde Vas horsfildak ted je a s jakymi zelvami v mezicase bydlel.
Zvládnu to sama.To mládě zachráním a bude z něj krasavec - vice,který-á se bude těšit skvělému zdraví.
No, v tom pripade, hodne stesti. Zelva ho bude potrebovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny