Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kajmanka drava a zakon?

No a to jsme zase u toho nesmyslu - psychologické testy. Nikdy nevyřeší to, že se něco někomu nevymkne, ať už kvůli jeho chybě nebo jeho následnému zdravotnímu stavu. Lidé, kteří způsobí ublížení na zdraví či zabití legálně drženou zbraní ji předtím také získali legálně a testy prošli. Totéž řidiči. Stačí si večer pustit zprávy na jakékoliv televizní stanici. To, že někdo složí nějaké zkoušky dnes, neznamená, že bude ve stejném stavu za rok dva, až bude v naprosto jiné životní situaci, rozpoložení, nebo jen zdravotní indispozici. Už jsme to tu kdysi probírali - vedlo by to jen k byrokracii, uplatkům, podplácení a jinak to nic neřeší. Řeší to pouze odpovídající výše trestu za zranění, ublížení na zdraví či smrt a to bez ohledu na to, jestli je způsobena psem, jedovatým hadem, drženou zbraní nebo autem. To, že dnes byste ty zkoušky složila neznamená, že je složíte už za další dva roky. Přesto psí život trvá 10 i více let.
Jinak k Vašemu vychovanému kavkazanu blahopřeji, ale kavkazan na ulici na volno (zdůrazňuji termín na volno) mezi lidi nepatří stejně jako řada jiných plemen. Pokud je to skutečně kavkazák v tom pravém slova smyslu, tak dlouhodobě v takový stav nevěřím. A pozor, tím nechci hanit tohle plemeno, ani omylem. Jeho původ a určení neumožňuje využití tohoto plemene jako společenského, což neznamená, že by jej Evropané neměli chovat, pokud nemají stádo ovcí a za barákem medvědy nebo vlky. Patří sem, ale je třeba počítat s tím, že jeho účel je hlídat objekt, zahradu a to dobře zabezpečenou, aby ji sám neopouštěl. Jinak to zase ublíží jen tomu plemeni.
Pokud je to ale kavkazák z té x-té generace (něco na styl dnešních českých "sao"), co už ztratilo původní plemenné znaky a standartní chování, pak by se to plemeno mělo jmenovat jinak.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny