Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pijavice lékařská

Máme 2, krmili jsme někdy v létě a teď dostanou holky baštu k vánocům. Vyhladověle rozhodně nevypadají, spíš po tom jednom nakrmení vyrostly dobře o 50%.
My je máme v 5l flašce zavřené prosakovacím víčkem, co se používá u včel. Stejně poslouží i třeba pevné přetažení hrdla lahve perlinkou, nebo punčochou. Hlavně malá očka a pevně, protáhnou se ledaskde. Alespoň minimální větrání se ale hodí. Když si vzpomeneme, tak pijavice vylovíme a dáme jim čistou vodu. Mají tam 1 velkou plovoucí kytku a neříkaly, že se jim tam nelíbí :-) Můžeš jí samozřejmě poskytnout větší prostor, kytky a kameny uvítá ale nevyžaduje. Voda spíš stojatá, na případnou filtraci vody se vybodni. Je to geniálně nenáročné zvíře. Krmení 2x za rok a to by stačilo i jen 1x a péče zabere tak 10min za měsíc, když se člověk zrovna rozhodne jí dát čistou vodu.
Nějaké zimování a tak asi nutné není, možná kvůli odchovům, ale máš 1 tak to padá.
Když si vezmu ještě ty pozitivní zdravotní účinky hirudinu, tak za mě jednoznačně "Pijavice do každé domácnosti!" :-)
P.S. Já teda sání zkoušela 2x, na paži to vůbec nebolelo, ale zas se mi tam udělala dost jizva, na stehně to bolelo ale jizva žádná. Tak jsem se rozhodla, že už je sebou krmit nebudu, kvůli možné tvorbě viditelných jizev. At taky jsou to slizky :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny