Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Máte někdo vzácné varany typu Salvator sulfur melanistic yuwenoi Varius atd

Tak jsem zkusil Vaše rady, co se týče uvykání varana na kontakt.
První pokus (minulý víkend) s krmením z misky nedopadl valně, varan si nevzal, nicméně se začal zajímat spíše o moji ruku, což mne přiznám se znervóznilo, takže jsem pomalu vycouval. Tento víkend jsem si řekl, že již nevycouvám (pokud nepůjde do tuhého), takže jsem podnikl nový pokus s mističkou s pamlskem v podobě krůtích srdcí, nicméně zpočátku to vypadalo velmi podobně, varan si očichal srdce a následně se zaměřil na moji ruku, tentokrát jsem vytrval a varan si vylezl předními tlapkami na mé ruce a snažil se vylézt z terária, takže jsem ho mírně vrátil zpět. Srdíčka si snědl až když jsem byl pryč. Obdobně jsme to zkusili ještě jednou, tentokrát bez misky, pouze s rukama volně položenýma do terária. V neděli jsem udělal ještě jeden pokus a nechal varana vylézt mi na ruce, přelezl mi přes rameno a hlavu a pak jsem ho vrátil do terária.
Já chovám hlavně hady, takže jsem se asi nejvíc bál toho, aby varan nezaměnil moje prsty za potravu, což u hadů, když se dostanou do loveckého módu není žádný problém. Patrně jsem tím podcenil inteligenci varanů a jejich rozvahu, za čož se jim hluboce omlouvám:-)
Jinak mne velmi překvapila jeho zvědavost i to, že lze ten kontakt ponechat pouze na nich. Chyba byla tedy na mé straně (pochopitelně) především asi ve možná zbytečném strachu (respekt vůči němu mám stále).
Takže velmi děkuji za rady.
A také se omlouvám, že to píši sem, ačkoli to asi není tak úplně k tématu vlákna.
Přeji krásný den.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny