Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončík noční - začátky

Pořídil jsi si plaza, nikoli kočku?
Potenciální kočku by jsi taky vrazil do skleněné krychle a přikryl víkem, když ji zrovna nebudeš hladit?
Gekončíky nechovám, ale mám doma v teráriu asi 17-18 letého samce Eublepharis M. (pokud si dobře vzpomínám), aby v klidu dožil.
Vzal jsem ho kdysi ze zrušené chovné skupiny E.M, klukovi jako zkoušku, zda také nepropadne teraristice. (bohužel nestalo se, tak se o něj starám já)
Již špatně vidí, hbitostí už taky zrovna nevyniká, ale v případě kdy ho potřebuji odchytit a vyčistit tera, tak útočí jako zamlada a na to jsem hrdý.
Nikdy jsem si žádné zvířata ať už v současnosti chované, nebo v minulosti chované, nesnažil naučit na "mazlení".
Je mi proti srsti, když vidím na různých videích například Phelsumy, Leguány, Pardálise aj., jak si vylezou na nataženou ruku a s "chovatelem sledují večerní pořady v TV"
Netrvrdím, že navyknout zvíře na přítomnost chovatele je špatně. Někdy naopak je to potřeba (chov hadů atd), ale mazlit se s nima????
Tyto zvířata patří do tera, které co nejvíce kopíruje jejich domovinu a klima a na mazlení si kup plyšáka.
Omlouvám se, že reaguji takto pobouřeně, ale kdysi se tady probíral chov a věci s tím spojené, ale poslední dobou to tady upadá, chovatelé již nijak zvlášť nepříspívají, zatímco se tady množí příspěvky typu "jak naučit chameleona na ruku" a na to navazují respirační problémy, stres a jiné neduhy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny