Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

Taky přidám trochu vody do mlýna, rovnou na začátek dodávám, že jsem regiusky ani chondrouše nejen nikdy nerozmnožil, ale ani nechoval :)
Musím souhlasit s Malpolonem, v tom videu nejsou žádný špeky, spíš jde o běžně chovaný krajty, v druhém videu pak užovky, korálovky a jejich barevný mutace, především barevný mutace. Další věc proč se mi to nelíbí. Už jen pro to mi příjde argument o zachraňování zvířat před importéry docela úsměvnej. Určitě na tom nějakej podíl má, o to se přít nechci, ale netroufám si tvrdit jak velkej. Kolik myslíte že kvůli němu krachlo importních firem?
O množení zvířat v ne uplně ideálních podmínkách bych odkázal na tohle vlákno. A podle toho co vím, tak druhy ve videích nejsou na chov a odchov (mimo regín) nijak extra náročný a věřím, že za předpokladu sestavení vhodných párů, se budou za optimálních klimatickýho podmínek dobře množit i v takhle malých prostorách. Předpokládám, že teplotu a vlhkost má pohlídanou dobře, když si může dovolit místnost na jeden konkrétní druh. Nicméně je to pro mě pořád jen "továrna na barevný hady". Proč se teda tolik řeší osvětlení, substrát, velikost a uspořádání terária, UVb záření, když jsou tmavý, plastový, kotce natolik ideální? Tohle všechno bych ještě dokázal překousnout v případě zemních druhů, ale u stromáků, nebo dokonce ještěrů? :-/ Moje sympatie, nebo dokonce obdiv si tenhle způsob chovu nikdy nezíská.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny