Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

Náhodou, ta analogie s člověkem není VŮBEC zavádějící! Koukněme se na to asi takhle. Před nějakejma 10 000 lety jsme běhali po lesích a honily bizony. Bylo nám dobře? No, asi jo, akorát tu atam někdo u,řel na zápal plic, později třeba na mor, že... A teď, bydlíme v panelácích (RACK system :-)) a množíme se! A je nám dobře! Sice každej nadává, ale lítáme si na Kanáry a kdovíkam ještě atd. atd. Příjde mě to naprosto srovnatelné.

Nehrajme si na to, že nás nezajímají finanční stranky věci. Kdo dělá teraristiku jako koně, tak brzy příjde na to, že mu peníze nepokryjí úplně všechno, že musí rozumně prodávat odchovy, atd. atd... Většina z nás to děá v malým, tenhle chlap to dělá ve velkým.

Upřímně, mnohem víc si myslím, že je out přístup mít doma relativně vzácné zvíře v perfektním terárku - bez výhledu, že se rozmnoží, než v těchhle bednách, kde fakt nemusí mítstarosti o šíření svejch genů - je o ně postaráno. Prostě tenhle chlap ví, co ti hadi potřebují a dá jim to. Proto je dobrej a zjevně se mu daří, jinak by neměl takové prostor y a nejel tak dlouho!

Většina z nás tady pláče, že je to strašné, že se ta zvířata nemohou těch podmínkách dobře, ale jak psal v citaci Khor, asi vám jde spíš o pohled na tu krásnou věc v terárku, než o dobré podmínky vašich chovanců. Sorry, příjde mi to tak. Prostě krásné multifunkční terárko s dobře vypadajícím plazem se nemusí rovnat to nejlepší pro dané zvíře. Slovo věc jsem použil úmyslně.

VH

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny