Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

Taky to bude trochu tím, že se regiusky kupují převážně jako mazlové pro děti nebo si je kupují lidi, kteří chtějí jednoho hada do obýváku a nemají ambice množit.
Ano a to je přesně ta neúnosná skutečnost. Jde o neodpustitelné, nezodpovědné jednání se všemi myslitelnými negativními dopady na divoké populace. Zcela degraduje pojem chovatelství na pouhé uspokojení rozmaru a degraduje živého tvora na pouhou ozdobu. Nedokážu si představit horší situaci, než masívní odchyt volně žijích zvířat a jejich umístění k takovýmto "chovatelům", ať už mají hada v jakémkoliv, sebeluxusnějším prostředí a stane se téměř členem rodiny. V každém případě lze takového hada považovat za zlikvidovaného. Jsou to ukradené geny z populace, dokonce ani neposlouží jako potrava pro své predátory, prostě nic, jen leží nebo visí krásné zvíře v krásném terku a hotovo. Protože uznávám potřeby lidí akceptoval bych k takovýmto "ozdobným" účelům používat hady (nejen je) vychované nezávisle na jejich původním prostředí a to právě z farem, nebo jiných množitelských zařízení. Proto jednoznačně zastávám názor, zvíře z odchytu ano, ale v omezeném množství a pouze chovatelům, těm opravdovým s výsledky a ne těm, kteří se za ně považují, protože mají v terku pěknou polystyrenovou skálu.

Se zvětšujícím se počtem odchovaných mláďat u nás se budou odchovy jistě dařit častěji, až generace dnešních mláďat dospěje.
Chtěl bych upozornit na skutečnost, že zrovna reginy se masivně dovážejí již cca. od roku 1990, odchovy se sporadicky daří po celých těch osmnáct let. Pokud se tedy něco radikálně nezmění, nejspíš způsob chovu, žádné světlé zítřky nás fakt nečekají a reginy také ne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny