Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

To si nemyslím, ba právě naopak. Pokud tedy za obohacení ducha považujeme znalosti o konkrétním druhu.
Daleko objektivnější jsou výsledky pozorování a výzkumu prováděné na velkých počtech jedinců s možností srovnání. Objektivní informace obohatí ducha víc než neobjektivní, nebo ne?

Tak tu si dovolim tvrdit, ze konkretne o etologii hadov sa z krabice toho vela clovek nedozvie, moze vyhodnocovat zakladne zivotne podmienky, ale nie etologiu cize spravanie, o ktore ide hlavne mne. Udaje o spravani sa daju ziskat iba castym pozorovanim, samozrejme hlavne v prirode, ale to je dost casto obtiazne az nemozne, takze musi prist na rad kvalitne tera, ktore sa aspon ciastocne prostrediu podobaju. Potom sa da sledovat siroka skala spravania hadov a kzady pride na to ze had len nezerie a nespi.

Suhlasim s Hugom, o tych slepicarnach je to peny priklad, tiez poznam viacerych majitelov, ktory maju chovy zmaknute na produkciu 10 tisic a viac vtakov mesacne, ale verte mi ornitologovia su to neni a ani nikdy nebudu, mnozit a vyznat sa je totiz velky rozdiel. Tento vikend idem na scitanie malych spevavcov a verte mi ani jeden druzstevnik tam nie a ani nebude, pritom vidi denne viacej vtakov ako mi vsetci dokopy za cely zivot.

Samozrejme o kvalitnych tera tu hovorim v ramci chovatelov co sa vyznaju, nie extremy ake tu davate viaceri, ze bud krabica alebo pet chovatel co hada tyra vo vycackanom tera.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny