Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

Vzhledem k neznalosti etologie hadů se můžeš domnívat, že jsou chovem v takových boxech týráni, ale ono to je tak trochu jinak.
Krokodýle, to že tvoje znalosti co se týče plazů čnějí nad znalosti většiny zde diskutujících je zřejmé a nikdo ti to nebere, není tedy potřeba to neustále zdůrazňovat. Ale nemyslím, že k tomu abych byl přesvědčenej o tom, že takhle by se s hady a ještěry zacházet nemělo, nepotřebuju být obzvlášť zkušenej a dlouholetej chovatel, kterej má doma stovky plazů a úspěšně je odchovává, nebo člověk kterej se problematikou plazů zabývá profesně. A pak-li že ano, vysvětli mi tedy k čemu tady neustále píšeme (včetne tebe)o minimálních rozměrech chovnejch nádrží pro plazy? A to ani nemluvim o snaze vytvořit nějakej biotop. Nebylo by teda jednodušší prostě napsat, že hada či ještěra lze chovat v každé plastový krabici do které se zvíře vejde? Já tomu pořád nějak nerozumim, že se měří dvojím metrem. Mimo tohle vlákno se neustále podivujem , poučujem (opět včetně tebe) a nemáme daleko k tomu spílat lidem kteří mají dvoumetrovýho hada nebo leguána v malým terárku a v tomhle případě je to v pořádku? Jak to teda je? Mám to snad chápat tak, že vás až teď ten člověk osvítil a vyvedl z jakéhosi bludu a ukázal vám jak se maj plazy správně chovat? Budete tedy odteď radit, že stavba prostornejch terárek je zbytečnej přepych a že postačej plastový boxy z Globusu? Na to jsem fakt zvědavej.

Nemůžu si pomoct, ale mě pohled na ty racky až moc připomíná leteckej snímek Osvětimy. Koukni se na toho malýho Hitlera, jak se chová k tý krajtě v tom šuplíku. (Je to hodně podobný tomuhle pokud ty záběry znáš.) Ten had mu je naprosto lhostejnej, pomineme-li finanční stránku. Vůbec neví jak s takovým zvířetem zacházet a jak se k němu chovat. Drbe ho a poplácává jako nějakýho psa a ten had je jasně stresovanej a je mu to těžce nepříjemný, ale bohužel se před ním nemá kam schovat....nemá místo. Je mi z něj na blití. Jak člověk jako ty a právě s těma vědomostma, může tohle obhajovat, nebo tomu dokonce tleskat? Skutečně jsi skálopevně přesvědčenej, že takhle by měl komerční chov vypadat? Já ne. A pokud to znamená, že nabíráním vědomostí nakonec dojdu k názoru, že takhle vypadá správnej chov, s okamžitou platností přestanu vědomosti zbírat a budu raději navždy ten hloupej človíček kterej má doma jen pět hadů o kterej vlastně ani nic neví. Pokud bych totiž jednou začal takovej nechutnej koncentrák obdivovat, bojím se, že bych si nejdřív musel přestat vážit sám sebe.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny