Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno komerční chov hadů

Para, jsme evidentně každej úplně jinde. Je vidět, jak se ke zvířatům dostaneš - max. v tom terárku a případně v ZOO. Promiň, příjde mi to tak.

Že by větší ubikace? Respekt k těm zvířatům? Etika? Svědomí? Zbytek je na know-how každýho.

Respekt ke zvířatům. Hmmm, myslíš, že nemám respekt ke zvířatům, když jim pomohu k tomu, aby se i v nutzných podmínkách zajetí rozmnožily?

Tak zrovna o tomhle vím svoje, to buď klidnej.
No, víš, ale nelíbí se ti to. Závist to není, tak co? Proč odmítáš přijmout, že tomu zvířeti to nejen že stačí, ale vyhovuje mu to. Nevím, nikdy jsem neřešil žádnou vědu na velkých plazech, ale mohu ti poslat práce na Chameleo chameleo - ti se dokonce za ideálních podmínek nehnou z jednoho místa i měsíc! Ano, je to extrém, ale ne tak neobvyklí - opět to souvisí s tím, ajk se zvířaty potkáváš. Co týče "vhodných podmínek chovu" skotu, drůbeže a pod. - nenech se vysmát, ty podmínky, které ty zvířata často mají nejsou zdaleka tak komfonfortní, jako mají ti hadi. Kráva je sociální velký herbivor a přes to jí podmínky v kravíně vyhovují... U mnoha těch zvířat, co tam hcoval bych vklidu prohlásil, že jsou plně domestikovaná - změnily fyziognomii, zbarvení, všechno... Snow guttky by v přírodě vesměs padly za vlast. Takže ten chov je úplně to samé jako kravín. VAran byl extrém, taky se mi to nelíbilo, ale věřím, že jemu to bylo ve výsledku asi šumák - měl žrádlo, teplo, co víc poikiloterm potřebuje, že...

Několik dní možná, ale ne celej život. I had má potřebu pohybu, je zvědavej, zajímaj ho věci, speciálně velký krajty, třeba tmavka, která vydrží v klidu jen několik dní po žrádle.Pokud má možnost je skoro neustále v pohybu. Nevěříš, stav se někdy. Pokud jí ale tu možnost nikdo nedá tak bude ležet na místě jako bulík třeba celej život, to je logický.
V tomhle máš asi pravdu, zcela jistě velcí hadi, aspoň některé druhy, lezou docela dost. Jenže, opravdu jim to vyhovuje? Nemůže to být pouze projev toho, že jim něco malinko nevyhovuje? Třeba blbost - svědí je "pata" - taky nevydržíš na místě, když máš drobný problém, nebo snad ano? Ještě jednou - zapomínáš na to, že v přírodě málokdy dostanou králíka co týden a navíc je furt někdo prudí, že by je sežral - to jim doma nehrozí. A pokud argumentuješ etikou - proč nenecháš své hady rozmnožit? Několikrát jsi to tu psal, že to nebudeš dělat, že za tím účelem je nemáš - víš, že jim bráníš v jedné z nejzákladnějších potřeb, které živé organizmy vedle žrádla a dýchání mají? To je opravdu neetické, nebo myslíš, že ne? Mě to tak příjde.

Tvůj příměr z koncentrákem je hodně mimo, sorry. Bohužel, část mého příbuzenstva si tahle zařízení dostatečně užila a to, co plácáš, je prostě nesmysl. Základní potřeby - promiň, ale neizolované baráky v Polsku v -20 a jídlem z pomejí nemůžeš porovnávat s vyhřívanou ubikací kde ti hadi dostávají ekvivalent pečeného kuřete. Chápeš to? To cos napsal ve své podstatě opovrhuje lidmi, co tím prošli... To je IMHO docela hnusnej příměr...

Ještě jednou k tomu líbení - koukni se na reakce většiny z lidí tady na Teraporadně na terárka s krásnými pozadími, spoustou kytek a pod. pro guttky. O tom mluvím - tomu zvířeti je to jedno! Úplně! Něco jiného sjou samosebou terárka pro malé ještěrky, jako má Melda, ty využijí prostor maximálně, ale taky by nešly chovat v takových boxech... Protože by jim to nevyhovovalo!

Nad hašteření se povznáším, i když asto píšeš, že druhý nemá o tématu ani páru a ty jsi king. Promiň, příjde mi to tak.

VH

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny