Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosím co je tohle za outloně

No, tohle rozhodně neměla být žádná provokace, jen jsem chtěla pomoct. Nechci tady diskutovat o detailech CITES, chtěla jsem jen informovat dotazujícího, že vypouštět na nevhodné lokalitě nebo přechovávat outloně(notabene, pokud nic nevíme a jeho návycích a to asi neví, když se na to ptá), není pro zvíře dobré (jsou velmi citlivá na jakýkoli stres), na tom se snad shodneme všichni. To nejlepší paradoxně není vykoupit ho z trhu a vypustit, jak si mnoho lidí myslí - tím jednak nelegální trh podporují a přispívají tak k redukci populace ve volné přírodě a jednak opravdu můžete vypustit outloně v nevhodné lokalitě. Naopak, pokud outloně někde uvidí, měli by to nahlásit příslušným orgánům, které daného outloně zkonfiskují, obchodníka potrestají a outloně přemístí do záchranného centra, odkud ho budou vypouštět školení odborníci.

Pokud by snad někdo měl pochybnosti o tom,co jsem teď napsala, odkazuji vás na odborný článek Ulrike Streicher: Seasonal changes in colouration and fur patterns in the pygmy loris (Nycticebus pygmaeus).(CONSERVATION OF PRIMATES IN VIETNAM. Nadler T Streicher U Ha Thang Long, Editors. Frankfurt: Frankfurt Zool Soc. 2004. Pgs: 29-32), její disertační práci Aspects of Ecology and Conservation
of the Pygmy Loris Nycticebus pygmaeus in Vietnam (je dostupná na internetu), případně na odborné články Anny Nekaris.

A ještě jednou se omlouvám, pokud moje reakce někoho pobouřila, opravdu jsem chtěla jen pomoct, o což bychom se měli myslím snažit všichni a ne tady vést žabomyší války a diskuze o zákonech.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny