Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pochlubte se - jména vašich miláčků

/Myslím že pojmenovávání plazů a obojživelníků je úplně bezvýznamné. Nijak na oslovení jménem nereagují, tak k čemu je pojmenovávat, není to pes nebo kočka./

Při pročítání příspěvků na toto téma mi nedalo přispět troškou "do mlýna" a okopírovat zde úryvek z vyprávění , které jen tak pro odreagování jako sekundární terarista sepisuji pro potěšení dětem , o tom , jak si žije jeden had ve skleněné skříni u nás doma , konkrétně Gonyosoma oxycephala ...

" Užovka se při svém pondělním průzkumu terária ukázala v plné kráse , natažená ve větvích , zdravě vypadající a jako nablýskaná , doslovně úžasná . A tak jest pojmenována , užovka Úža .
:i: Pojmenování je čistě teoreticky pro potřeby psaní , rozhodně neslouží k nějakému šišlání a volání na užovku v teráriu , koneckonců by to nemělo valný smysl , jelikož had neslyší .
Špulení rtů při oslovování studenokrevného predátora tváří v tvář může mít naopak překvapivý efekt v podobě připomenutí mu pohybující se kořisti , kterou je potřeba rychle ulovit .Takovou zkušenost jsem učinila v dávných dobách studentských, kdy se začaly v hojné míře objevovat malé ,roztomilé "vodní želvičky " jako oblíbení chovanci mezi mými spolužáky na kolejích.
Do špulícího rtu se mi při slovech : " ty ši ale roštomilá ", jedna z nich zakousla rychlostí blesku , kterou jsem v úrovni svého obličeje držela v ruce v příliš kontaktní vzdálenosti , přiznám , že s úmyslem dát jí pusinku . Nechtěla se , potvora masožravá , pustit několik minut a visící na mém rtu byla celkem nežádoucím piercingem , který v té době nebyl ještě "in" ."

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny