Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Matamata třásnitá

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li tu má někdo zkušenosti s chovem těchto želv. Jvelký prostor by měl být pro chovnou skupinu 1,2? Dále bych se chtěl zeptat, zda-li tyto želvy potřebují dodávat do stravy vitamíny, popžípadě, jestli potřebují UV záření jako ostatní vodní želvy.
Díky všem za rady.
M.
[mod]Změna předmětu, původně: Matamata tžásnitá (Melda)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
je to hodně zvláštní, název úžasný, ale je to něco, co bych úplně nemusela :-) trošku z toho až jde…
hathor 28.04.2012 19:36
hathor
Zdravím. Uvažuju do budoucna nad koupí této velmi zajímavé želvy. Chci se ujistit, že jsem to pochop… nový
Carmilla 23.10.2014 14:00
Carmilla
mezi matamatama a kajmankama v podstatě v chovu není rozdíl, v základních podmínkách. Akorát matamat… poslední
Aurifer 23.10.2014 16:14
Aurifer

Zdravím. Uvažuju do budoucna nad koupí této velmi zajímavé želvy. Chci se ujistit, že jsem to pochopila správně. Terárium (akvárium) může být zařízeno jako u kajmanek? Tzn. nižší hladina vody a prakticky bez souše (pokud neplánuji odchov) - nebo maty menší souš vyžadují? A jak UVB? Neřešit, vše potřebné si vezme z potravy? + zde řešený thiamin. Díky za odpověďi.

mezi matamatama a kajmankama v podstatě v chovu není rozdíl, v základních podmínkách. Akorát matamaty potřebují vyšší teplotu a nejsou to na rozdíl od kajmanek popelnice, co zblajznou všechno a vesměs hlavně ze začátku fakt potřebují určité ryby. Uv prospěje, ale když želvu v létě když je teplo občas vyneseš ven na slunce, tak to stačí taky. Ohledně thiaminu - tam pak záleží čím přesně hodláš krmit. Já dávala mláďatům střevličky a řezany, nebo pstruhy ze sádek - krom pstruhů živé a neřešila jsem to. ta 2 mláďata co jsem měla si rok a půl doma s tím problémy neměla.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru