Předmět Autor Datum
Občas někdo chová dotažené zvíře, ale odchovy nejsou - já vím o jediném. není to sranda je chovat -…
VH 23.09.2010 17:39
VH
zdar:-D ale odchovy jsou,já taky vím o jediném :-) doufám,že je to ten samý...:-)bydlí ve Spálenáku…
West day1-pošuk 23.09.2010 18:07
West day1-pošuk
Jak tak koukám tak se tu asi nikdo nenajde no škoda myslel sem že by je tady přeci jen někdo mohl mí…
ziki 24.09.2010 14:33
ziki
Na www.goniatit.cz byl do sekce Encyklopedie terarijních druhů doplněn článek o druhu Laudakia stell…
goniatit 24.09.2010 16:17
goniatit
Aby byly opravdu nadherne, je potreba si poradne pohrat se svetly (pod zadnymi nanicovatymi zarivkam…
JaBula 24.09.2010 19:53
JaBula
Ahoj, druhým rokem chovám L.stellio stellio a L.stellio brachydactyla. Stely mám ve společném terárk…
alekosan 05.10.2010 09:50
alekosan
Alekosan mohl bych se zeptat odkud jste. Jinak s inkubací zkušemost nemám bohužel jsem čerstvý chova…
ziki 05.10.2010 13:53
ziki
Pošuku, já vím o Modrým jen :) Základem u těchhle zvířat bylo dle jeho slov mít dvě skupiny se dvěma…
VH 05.10.2010 15:10
VH
Nejlepší jsou dvě terárka se dvěma samci naproti sobě, nebo vedle sebe. V přírodě taky na sebe vidí.… poslední
Aurifer 05.10.2010 16:05
Aurifer

Aby byly opravdu nadherne, je potreba si poradne pohrat se svetly (pod zadnymi nanicovatymi zarivkami s pseudo uvb se nevybarvi tak jak je videt na fotkach z prirody). Pokud uz pak clovek investuje do "dobrych" svetel, nic se nezkazi, zainvestuje-li se i do zajimavych zvirat z odchovu (ohledne agam je vyber take celkem pekny, co treba rod Tympanocryptis, Xenagama nebo takovi uromastixove...
Chovatelu jmenovanych zvirat je urcite mezi teraristy vic, odchovy vypovidaji o jiste "zvladnutosti" chovu v zajeti a pokud je nejaky problem, vzdy se najde nekdo, kdo muze poradit z vlastni zkusenosti. U importovanych zvirat (a u techto agam + druhu Agama agama zvlast) je navic pomerne vysoke procento promorenosti vnitrnimi parazity. Zkuste popremyslet, co je pro Vas i vybraneho chovance lepsi - jestli poridit rizikove zvire na doziti nebo minimalne stejne atraktivni z odchovu, ktereho pri trochu snahy muzete mnohem pravdepodobneji dosahnout v dalsi generaci i Vy sam...

Ahoj, druhým rokem chovám L.stellio stellio a L.stellio brachydactyla. Stely mám ve společném terárku se starším párem límcovek a starají se spokojeně o veškerý hmyz, který těm "obrům" uteče. Včera večer se mi poprvé samička vykladla, ve snůšce bylo 7 vajec, které mi vztekle umožnila přenést do líhně (kousla mě při obraně své hromádky). Hledala jsem informace o potřebné teplotě a délce inkubace a dostala se k Vám, takže otázka: jak dlou trvá inkubace a při jakých teplotách a je nutný noční pokles teplot v inkubátoru?
Brachdactylky ještě nic, takže je nechám v prosinci odpočinout v chladnější místnosti a uvidím za rok.Alexa

Alekosan mohl bych se zeptat odkud jste. Jinak s inkubací zkušemost nemám bohužel jsem čerstvý chovatel těchto agamek takže nemůžu poradit ale našel jsem toto : Inkubace vajec: Při konstatní teplotě 28 oC trvá průměrně 70 dní, a tady je odkaz www.goniatit.cz. Jinak všem tady kteří mi odpověděli na můj dotaz moc děkuji.

Nejlepší jsou dvě terárka se dvěma samci naproti sobě, nebo vedle sebe. V přírodě taky na sebe vidí. Se samicema se ale snáší v terárku bez problému. Pokud jsou od mláďat, a zbytečně se neruší, tak jsou v terárku uplně bezproblémoví (za předpokladu, že mají dostatek tepla a UV, jak už tu bylo psáno). Pokud se koupí starší zvířata z importu, tak ta si většinou nezvyknou, ale mláďata se aklimatizují uplně v pohodě. Další dobrý druh je Agama mwanzae, ty jsou také bezproblémové, kupodivu i dospělí jedinci z odchytu. Jsou uplně jiné, než třeba Agama agama, které si zvykají obtížně, a to byly mwanzae dříve také řazeny k Agama agama. Tyhle po pár dnech žerou z ruky (nebo spíš s rukou).

Mimochodem, mám volného loňského 1,0 Laudakia stelio daani, kdyby ho někdo chtěl...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru