Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta mřížkovaná.

Zdravím. Našel by se někdo kdo by mi mohl trochu poradit?
Chěl bych umístit párek mřížkatic do místnosti určené výhradně jim. Místnost má cca 6 x 4,5 x 2,3 m ( Délka, šířka , strop ). Celá by měla být vybavena bazénkem, silnými větvemi a vším potřebným, jediné co mně napadlo je že zřejmě bude problém při uklízení místnosti protože to budou považovat za své teritorium a nevím si ted rady jak místnost uzpůsobit tomu abych je mohl v takovém případě držet na jedné straně a potom na druhé abych mohl obě poloviny místnosti pořádně vyčistit. Měl jsem už Mřížkovanou krajtu předtím a byla dost náladová. Kousanec do ruky mi dal pěkně zabrat.

loading...
Předmět Autor Datum
Osobně bych to řešil tak, že bych krajtám předložil někam do kouta kořist až začnou baštit, tak mám…
para 11.02.2007 22:40
para
Zrovna dokončuji dvě taková ( trochu menší 3,5x2x1.5m ) terária pro krajty. Prostoru máš dost, tak b…
carlos 12.02.2007 10:24
carlos
Děkuji za odpověd. Škoda že vás nemám tady poruce, abych mohl hned něco začít stavět, bylo by to asi…
Milan Mrnuštík 12.02.2007 15:10
Milan Mrnuštík
Dvě terárka budou lepší. Jinak z toho neměj strach. Oni zas na teritorium tak háklivý nejsou, takže…
krokodýl 12.02.2007 16:45
krokodýl
mrizky jsou krasne a roztomile i kdyz vyrostou :)) poslední
VenomouS 13.02.2007 21:37
VenomouS
Zkus popřemýšlet ne o dvou teráriích, ale o jednom velkém, uprostřed rozděleném pomocí vytahovací př…
Georgij Gadjukin 12.02.2007 18:33
Georgij Gadjukin
To je celkem dobrý nápad. Tohle jsem aplikoval často u sklípkanů a štírů, bylo to malé terárko rozdě…
Milan Mrnuštík 12.02.2007 18:45
Milan Mrnuštík

Osobně bych to řešil tak, že bych krajtám předložil někam do kouta kořist až začnou baštit, tak mám volný pole působnosti abych mohl poklidit ;-)

P.S. Ten prostor závidim, mít to k dispozici tak je tam taky párek mřížek než by řekl švec :-D

Zrovna dokončuji dvě taková ( trochu menší 3,5x2x1.5m ) terária pro krajty. Prostoru máš dost, tak bych to řešil vybudováním 2 terárií a odělených chovem pohlaví. To by vyřešilo problematiku uklízení i krmení zároveň. Věř, že není nic horšího, než oddělovat od sebe dva 4m hady zauzlované do sebe.

Dvě terárka budou lepší. Jinak z toho neměj strach. Oni zas na teritorium tak háklivý nejsou, takže bacha musíš dát v teráriu i mimo něj;-). Ale je to v poho, chodím do místnosti (terária) cca 4 x 2,5 x 3 m, kde sídlí 3 ks Python m. molurus (2,5 až 3,5 m)a samec mřížkatice (cca 2,5 m) a je to celkem v klidu8-), ale občas je musím usměrnit koštětem. Nejhorší je když mi leze mřížkaťák po větvi nad hlavou, to ho musím mít furt v merku::). Krmení celkem jde, klepnu 4 králíky a podělím je. Pak jenom číham, aby se nějaká nerozhodla ukrást králíka nějaký jiný. Pokud je nějaká příliš rychlá, tak jí šoupnu ještě jednoho nebo morče nebo potkana na doražení. Občas se mi povede, že se zkousnou (pokud mě někdo ruší a dobře nehlídám) a to je vopruz3-[, to je musím vytáhnout na chodbu a mám o práci navíc postaráno:-D.

Zkus popřemýšlet ne o dvou teráriích, ale o jednom velkém, uprostřed rozděleném pomocí vytahovací příčky. Hady můžeš mít spolu a na krmení je rozdělit. Taky je to docela praktické při čištění. Naženeš hady na jednu polovinu, v klidu a v bezpečí vykydáš tu druhou a hned zas naopak. Kamarád to měl u kober a bylo to docela praktické. Každopádně počítej s tím, že až to terárium dostavíš, zjištíš cos udělal blbě, cos mohl udělat jinak a praktičtěji :puff:

To je celkem dobrý nápad. Tohle jsem aplikoval často u sklípkanů a štírů, bylo to malé terárko rozdělené uprostřed a tam se zasouvala, vysouvala skleněná deska. LoL nikdy bych něřekl že to půjde i u tak velké místnosti. No nějak to zkloubím. Raději si tam na výpomoc vezmu vždyck ykámoše jako hlavní chod nebo aby mi zavolal sanitku když mi dojde kyslík¨od škrcení:-D.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...