Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Osmák Degu

Zdravím mám doma osmáka degu jeden mi umřel , jelikož se ti dva pohádali tak ho rozcupoval ale ted ten druhý vypadá nějak divně když jde přepadá na bok má přivřené oči nevíte co s tím ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když se porvali, nemůže být i tento zraněný? Zkontroluj ho opatrně a kdyžtak zajdi na veterinu... Ně…
Taria 23.12.2011 16:39
Taria
Osmáci by se ale neměli chovat, jako křečci, že mezi sebou zabíjej:-/ Zajímala by mě klec...
Réza 23.12.2011 17:11
Réza
Osmáci by se ale neměli chovat, jako křečci, že mezi sebou zabíjej To teda nevim. Mně se osmáci mno…
Josefek 23.12.2011 17:29
Josefek
Zdravím všichni potřebuju pomoct.Mam doma 3 měsíce starou samičku osmáka degu. Včera při drbání jsem… nový
Captain A. 28.04.2014 16:34
Captain A.
samička má samozřejmě cecíky, ikdyž není březí..stejně jako ženská má taky bradavky celý život. To,… nový
Aurifer 28.04.2014 18:43
Aurifer
Ahoj mám osmáky (společně jsou cca 4 roky ve velikánské kleci) 2 se mi porvali do krve. Už 2 týdny j… poslední
Jazu 12.02.2016 21:11
Jazu
Jak to dopadlo s tím druhým osmákem?? Nám se neporvala nic, ale přes noc začla být taková přivřené o… nový
M-ella 16.04.2014 13:42
M-ella
Dobrý den mám asi 9 týdení mládata josu to samci.Koupila jsem si je asi před dvouma týdny.Asi po dvo… nový
nemoc 06.05.2014 14:22
nemoc
Tos měl(a) řešit u veterináře- specialisty na malá zvířata, hned jak začli mít průjem. pokud ho už m… nový
Aurifer 06.05.2014 17:14
Aurifer

Osmáci by se ale neměli chovat, jako křečci, že mezi sebou zabíjej

To teda nevim. Mně se osmáci množili docela hodně, takže jsem jich měl v teráriu třeba i sedm nebo osm. Terárium bylo velké, úkryty, větvě, žrádlo, dokonce jsem dal i tři misky na vodu a parkrát jsem taky našel úplně na cucky roztrhaného osmáka.

Zdravím všichni potřebuju pomoct.Mam doma 3 měsíce starou samičku osmáka degu. Včera při drbání jsem zjistil, že má na bocích něco jako cecíky.Chci se zeptat jestli je to normální, nebo jestli má cecíky jen když čeká mladé. Taky mi přišlo divné, že je víc tlustá než osmák, kterého mám už rok.Proto si myslím že je těhotná už ze Zverimexu, protože od samce ji mam oddělenou.Četl jsem, že ideální doba pro zabřeznutí je 6 měsíců a proto se bojím že ta moje porod nezvládne, případně se nebude umět starat o mláďata. Nemáte zkušenosti s něčím podobným ? Neměl bych jí třeba pomoct s kojením? Prosím poraďte jak dál.......Předem díky za všechny odpovědi :)

samička má samozřejmě cecíky, ikdyž není březí..stejně jako ženská má taky bradavky celý život. To, že ve zverexu ti řekli že jí jsou 3 měsíce neznamená, že jí jsou 3 měsíce, může jí být klidně třeba rok. Tzn. klidně může být i březí. Nech ji v klidu a ona si poradí.

Neměl bych jí třeba pomoct s kojením?

To ta mláďata jako budeš chtít kojit, nebo co?! :-D

Ahoj mám osmáky (společně jsou cca 4 roky ve velikánské kleci) 2 se mi porvali do krve. Už 2 týdny jsou od sebe ale jen toho jednoho vrátím (je slabší vypelichaný - ale nevím zda tím, že je starší a nebo je od něj tak zmordovaný) a okamžitě po něm jde. Tenhle slaboučký si ho nevšímá ale jak se ten druhý na něj řítí tak buď čeká co bude a nebo zdrhá předem... A ještě nějak si zlomil nohu jsme teď zjistili. Prokousali si tapky měl tam infekci nohu 3x takovou, takže nebylo nic poznat. Teď otok přešel a nohu a tlapku aby měl směrem dopředu jako všechny tak jí má o 45°do strany :/ našlapuje na ni lehce ale je vidět, že balanc mu teda držet nejde moc. Nevíte zda si s tím veterinář poradí?
A máte někdo nějaký rady co udělat aby se zkamaradili zase ? Krom toho je oddělit ? Děkuji za rady ! :-)

Dobrý den mám asi 9 týdení mládata josu to samci.Koupila jsem si je asi před dvouma týdny.Asi po dvou dnech co jsem si je kouila tak začali mít průjem poom jeden z nich tet je ledoví a starašně hubený,normálně jí.Vypadá to že tet ají jeho bratr je nějakej ledovej.Prosím moc o pomoc nevím o mám dělat,jestli nemá třeba nějakou nemoc nevím ale bylabych vám velice vděčná kdybyste pomohly.Jo a kdyby to třeba pomohlo koupili jme je Českých Budějovicích,jedí specialně jídlo pro osmáky,mají seno,vodu každý den jim dávám. Prosííííímmm pooooomoctemi děkuji předem.Budu ráda za každou maličkou informaci co mám dělat děkuji.

Tos měl(a) řešit u veterináře- specialisty na malá zvířata, hned jak začli mít průjem. pokud ho už mají delší dobu a jsou již studení a hubení, tak už jim asi nepomůžeš. Problémy se musí řešit ihnet jak se objeví, a ne až když už zvířata začnou dodělávat....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru