Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Klapavky akvárium

Dobrý den, mám tři klapavky ve věku cca půl roku. Doteď jsou v plastovém boxu, který je prostorný a obsahuje jen spoustu kamenů, osvětlení a topítko, které vyhřívá na 26 stupňů. Vodní sloupec cca 4 cm. Myslíte, že už je potřeba nasadit filtr, substrát a zvýšit o něco vodní sloupec? Děkuji...

Předmět Autor Datum
to myslíš vážně?....zní to jako špatný vtip
lucinečka 23.02.2013 22:20
lucinečka
.zní to jako špatný vtip A co jako plašíš ? Pokud tam mají vše potřebné...
lupus 23.02.2013 22:33
lupus
já vím, že se používá, ale já bych želvy v plastovém boxu nikdy nechovala, ale to je muj osobní názo…
lucinečka 24.02.2013 08:45
lucinečka
U mláďat klapavky je plastový box z hlediska údržby a čištění ideální. Myslím, že želvě je jedno, je…
caefr 24.02.2013 09:16
caefr
ale já bych želvy v plastovém boxu nikdy nechovala A důvod? Těm želvám je uplně jedno, jestli jsou…
Aurifer 24.02.2013 11:35
Aurifer
jak jsem říkala, to je jen můj osobní pocit, vím, že hodně lidí je takhle chová, ale myslím, si, že…
lucinečka 24.02.2013 16:33
lucinečka
myslím, si, že když jsou v akváriu, tak se rychleji osmělí, naučí se vnímat okolní ruch, který je a…
Aurifer 24.02.2013 17:25
Aurifer
Tak to si opravdu jenom myslíš. když s něčím nemáš zkušenosti, tak tady zbytečně neplýtvej osobníma…
lucinečka 25.02.2013 14:14
lucinečka
Nemusíš si připadat dotčená za to, že Tě někdo upozorní, abys nepouštěla do éteru mylné informace..…
Aurifer 25.02.2013 14:22
Aurifer
nepřipadám si dotčená, chápu, že mylné informace jsou průser!souhlas, ale já žádné mylné informace n…
lucinečka 25.02.2013 16:08
lucinečka
Asi bych měl dodat, že ten plastový box je průhledný. ;-):-D
caefr 26.02.2013 14:08
caefr
Myslíte, že už je potřeba nasadit filtr, substrát a zvýšit o něco vodní sloupec? Potřeba nasadit fi…
klapavkář 24.02.2013 11:30
klapavkář
Tak, teď mě asi roznesete na kopytech. Klapavku jem si koupila v době kdy nebyl internet, protože mě…
katluk 26.02.2013 18:08
katluk
Tak, teď mě asi roznesete na kopytech. Budeme rádi za zveřejnění vaši adresy a volného času k veřej… poslední
klapavkář 26.02.2013 18:48
klapavkář

ale já bych želvy v plastovém boxu nikdy nechovala

A důvod? Těm želvám je uplně jedno, jestli jsou ve stejně zařízené skleněné ubikaci nebo plastboxe, pokud tam mají vše co potřebujou.

Já mam všechny menší želvy v plastboxech, je to podstatně praktičtější a líp se to obsluhuje než skleněná akvárka.

jak jsem říkala, to je jen můj osobní pocit, vím, že hodně lidí je takhle chová, ale myslím, si, že když jsou v akváriu, tak se rychleji osmělí, naučí se vnímat okolní ruch, který je a nebát se ho. A hlavně když příjdu k akváriu, jenom třeba projdu hned jsou u krmícího místa a čekají, máchají, že bude krmení......vím, že akvárko není nutností, ale přijde mi to daleko lepší....opravdu jen osobní pocit, ale plastový box neodsuzuju, jen bych do něj svoje miláčky nikdy nedala.....

myslím, si, že když jsou v akváriu, tak se rychleji osmělí, naučí se vnímat okolní ruch, který je a nebát se ho.

Tak to si opravdu jenom myslíš. když s něčím nemáš zkušenosti, tak tady zbytečně neplýtvej osobníma doměnkama. Protože všechno, cos tu vypsala jsou hlouposti. Želvy se chovají uplně stejně v plasťáku jako akvárku, jim je to prostě jedno...naopak spíš u těch plašších druhů ne zcela průhledné stěny ze začátku zmenšují stres zvířete.

akvárko není nutností, ale přijde mi to daleko lepší

tak to ti zase jenom přijde. dříve než byly dostupné tyhle levné boxy z ikey, tak jsem používala taky akvárka. A plasťáky jsou proti nim co se týče údržby nebe a dudy...jenom to holt tak hezky nevypadá, ale to je jediné -

Tak to si opravdu jenom myslíš. když s něčím nemáš zkušenosti, tak tady zbytečně neplýtvej osobníma doměnkama. Protože všechno, cos tu vypsala jsou hlouposti.

tak mýlit se může snad každý.......ale hluboce se tedy omlouvám za svoji neskonalou drzost zaplnit fórum osobními doměnkami..........

Nemusíš si připadat dotčená za to, že Tě někdo upozorní, abys nepouštěla do éteru mylné informace.. Jasně, mýlit se může každý. Jenže víš co, on takhle kdekdo pouští do éteru nějaké osobní doměnky, většinou chybné, pak si to někdo přečte, začne se to šířit dál, původní text už je v nedohlednu a pak zbytečně vznikají fámy a zcela chybná dogmata. Tohle je sice neškodná blbůstka, ale přesně tímto způsobem se šíří i mnohem horší problémy. A kdo na to pak doplácí? -samozřejmě chovaná zvířata. Proto je lepší se řídit tím, že když nevím, tak jsem zticha, než pouštět do éteru své mylné doměnky.

nepřipadám si dotčená, chápu, že mylné informace jsou průser!souhlas, ale já žádné mylné informace nepodávala, jen sem vyjádřila, jak to chovám já a na tom není nic špatného...samozřejně nechci, aby na to chovaná zvířata doplácely!to v žádném případě!................takže už jsem zticha.-)

Myslíte, že už je potřeba nasadit filtr, substrát a zvýšit o něco vodní sloupec?

Potřeba nasadit filtr není nikdy, je jen na tobě jestli se ti čistit chce nebo ne. Substrát obdobně. Ale jestli spíš chceš vědět, jestli filtr zvládnou, nebo ne, tak si myslím že zvládnou. Ale dej ho tak, aby želvy netopil. Vodní sloupec nařiď podle filtru. A hlavně pozoruj co to s želvama dělá, často jim trvá, než si zvyknou na pohyb vody.

Tak, teď mě asi roznesete na kopytech.
Klapavku jem si koupila v době kdy nebyl internet, protože mě šíleně okouzlila a já si ji hned ze zverimexu odnesla domů. Prodávající mi sice řekl, že by měla mít souš, aby mohla vylézt, jenže já doma neměla nic jiného, než menší akvárium s rybičkama. Upozorňuji, je to už dost let. Tak jsem tam milou klapavku dala. Docela spokojeně tam plavala. Já celou noc nespala a chodila se dívat, zda se netopí. Do rána vypadala klapavka docela spokojeně, v klidu plavala a chodila po dně. Tak jsem ji tam nechala cca týden. Po týdnu jsem jí připravila jiné akvárium s méně vodou a souší a přestěhovala ji tam. Jenže vypadala nešťastně a jako by začala šednout. Tak jsem ji vrátila zpět a byla strašně spokojená. Po roce jsem k ní přikoupila další a tak spokojeně žili cca 8 let. Akvárium se čistilo asi tak často, jako když chováte rybičky. No rybičky tam po určité době nebyly, i když se vždycky nějaká ta samička zachovala a měla mladý (živorodka,) tak za chvíli zase skoro vše zmizelo.
Potom jsem je musela prodat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru