Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Užovka červená - zvliekanie

Caute...
Mam jednu otazku na Vas skusenych chovatelou. Mam uzovku cervenu, uz tristvrte roka. Vzdy sa my zvliekala krasne - koza bola v celosti. Ale prave teraz sa mi zvlieka a koza uplne roztrhana. po celom terarku. Chcem sa spytat ze kedy by som jej mal pomoct ten zvysok koze zvliect. ci mozem hned ako skonci? Chcem sa spytat este aj na techniku - ak mozem poprosit tak podrobny popis. Viem kde som spravil pravdepodobne chybu - mala vlhkost. :-(
Dik za kazdu pomoc

Předmět Autor Datum
Co nejdřív. Pořádně ji odmáčej ve vlažné vodě, tak deset minut a potom navlhčenou rukou (prsty) jemn…
krokodýl 05.03.2007 18:03
krokodýl
Dakujem Vám velmi pekne za skoru odpoved. Hned som to aj spravil. Trocha som ho vykupal a potom hlad…
micky99 05.03.2007 18:29
micky99
Myslím, že pokud jste byl pečlivý, tak tam nic nezůstalo, pokud náhodou kousek někde zůstal, tak by… poslední
krokodýl 06.03.2007 16:53
krokodýl

Co nejdřív. Pořádně ji odmáčej ve vlažné vodě, tak deset minut a potom navlhčenou rukou (prsty) jemně ty nesvlečené kousky třete směrem od hlavy k ocasu. Na tu techniku brzy sám pžijdete. Důležité je, aby byla svlečena celá včetně očí a špičky ocasu. Pro příště doporučuji do jednoho rohu dát průběžně dovlhčovanou vrstvu mechu nebo rašeliníku.

Dakujem Vám velmi pekne za skoru odpoved. Hned som to aj spravil. Trocha som ho vykupal a potom hladkal od hlavy k chvostu. Ale mam teraz jednu otazku - co ak som si nejaky kusok nevsimol a ostal mu tam? moze mu to nejak uskodit? Nebol by som velmi rad. Kedze bol vo vani tak mam strach z toho ze by sa nejaka ta cast koze prehliadla a ostala mu tam.

Vdaka este raz.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru