Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nadměrný zápach

Zdravim..
Chtěl bych se jen optat..do téhle doby jsem se s tím v podstatě nesetkal,takže mě tento problém ani moc nenapadlo řešit,ale nedávno jsem si pořídil G.Oxycephalu a co co mě čekalo v době po krmení je docela nemilé:.(..V době po krmení když dojde k vyvrhnutí zbytků,tak pozůstatky potravy od ní hrozně zapéchají a rozhodně to není moc příjemné jelikož ji mám umístěnou v pokoji..Jak říkám-u žádných jiných druhů co máme doma to zas tak extrémní nebylo(Gutatu,Regiusku,Elaphe taeniura friesei) a tak bych se chtěl optat jestli to je spíš problém tohodle druhu,jestli to může být potravo,popřípadě jestli se tomu dá nák vyvarovat..diky moc

Předmět Autor Datum
dobře natrávená a vyblitá kořist smrdí jak kur^in kufr, souhlas. Spíš bych pátral po příčinách toho,…
Georgij Gadjukin 05.03.2007 19:00
Georgij Gadjukin
Zdravím. Dle mého názoru; 1) překontroloval bych chovné podmínky (hlavně teploty) 2) zkusil bych zkr…
Vladěk 05.03.2007 21:43
Vladěk
...jeee..sorry..spatně jsem se vyjádřil..má chyba..ona jí nevyzvrátí,ale vyloučí normálně klasickou…
B-Rabbit 05.03.2007 22:43
B-Rabbit
pro B-Rabbita: Nase zvirata dostavaji cca 3-5 dosp. mysi tak jednou za 10 dni. pokud jsou samice gra…
sarka farka 06.03.2007 12:29
sarka farka
..ono mi taky nepříjde že bych mu dopřával až tak moc,protože co jsem se bavil s jedním chovatelem,t…
B-Rabbit 06.03.2007 15:33
B-Rabbit
no jak jsem uz uvadel jsou tak trochu "jine". Pokud mas nekde ve svem okoli nejakeho chovatele gonyo…
sarka farka 07.03.2007 10:28
sarka farka
..no tak joo,uvidim..zkusim se optat,ale jak rikas-spis to bude asi tim druhem,nez by to bylo jedinc…
B-Rabbit 08.03.2007 20:38
B-Rabbit
Zdravím. Prověřovat vlasní obranyschopnost organizmu hada tímto způsobem je dost rizikové a nespoleh…
Vladěk 09.03.2007 08:20
Vladěk
na "prirozenou obranyschopnost" bych v pripade gonyosom rychle zapomel. Jde o zvirata velmi citliva… poslední
sarka farka 09.03.2007 10:39
sarka farka
cau,mam tak trochu off topic,ale kdyz jste se puvodne bavili o zvraceni mam ten samy problem s koral…
honza luk 06.03.2007 23:23
honza luk
S hadom som ešte nebol ale určite záleží aj od veterinára. Jednej korytnačke sa spravil veľký absces…
ado 07.03.2007 08:49
ado

Zdravím. Dle mého názoru;
1) překontroloval bych chovné podmínky (hlavně teploty)
2) zkusil bych zkrmit menší kořist (pro lepší stravitelnost) a nechal zvíře trávit v optimálních podmínkách ( cca okolo 28°C )
3) pokud by se vyvrhování opakovalo, nechal bych udělat bakteriologické vyšetření exkrementů.
Nic jinýho s tím nelze dělat.

...jeee..sorry..spatně jsem se vyjádřil..má chyba..ona jí nevyzvrátí,ale vyloučí normálně klasickou cestou..a s tím krmením máte možná pravdu-dávám jí dvě myši jednou za čtrnáct dní(nevím přesně stáří,jelikož je z farmy,ale je to sameček a délku má cca 1,2-3 m) a dle toho, že zatím žral bez problémů jsem v tom neviděl větší problém..takže je možné že by to mohlo být z toho že mu dávám příliš velké sousta???..

pro B-Rabbita: Nase zvirata dostavaji cca 3-5 dosp. mysi tak jednou za 10 dni. pokud jsou samice gravidni a prijimaji potravu dokazou se opravdu narvat (6 velkych mysi). jde o zvirata cca 2m. Nepochopil jsem tvoji uvadenou velikost (délku má cca 1,2-3 m).Kazdopadne jejich odér je trochu "jinej". No vono taky co bys cekal,ze ? Pokud by to bylo opravdu víc nez "jine" hledal bych taky moznou pricinu v potrave krmnych mysi.

P.S.: skoda ze internet neumoznuje posilani "vůní" trochu bych ti poslal :-D

..ono mi taky nepříjde že bych mu dopřával až tak moc,protože co jsem se bavil s jedním chovatelem,tak ten říkal že dospělým Goniosomám dává zhruba čtyři dospělé myši,takže jsem si říkal že když jí budu dávat dvě jednou za čtrnáct dní,tak tím nic nezkazím a ten můj kluk zelená mě v tom jen utvrzoval,jelikož to nevypadalo že by proti tomu zrovna extra protestoval:)):-p..tu délku myslím jako že má zruba kolem 1,2 až 1,3 m:-D..,ale je to jen takovej střízlivej odhad,jelikož se mi zatím svlékal jen jednou a to se ještě svlek docela potrhal:.(..Takže myslíš že ten odér souvisí spíše s druhem,než s mým jedincem, když s tím že by nestačili potravu dostatečně strávit to asi nesouvisí..

..no tak joo,uvidim..zkusim se optat,ale jak rikas-spis to bude asi tim druhem,nez by to bylo jedincem!!;-)..a na to bakteriologicke vysetreni jsem se chtel taky zeptat-nekde jsem se docetl,respektive slysel,ze nekdo to treba ani nedela,pokud ma had v podstate ty podminky ktere ma mit(teplota cca necelych 30° a vlhost mezi 70 - 80 procenty)..z duvodu toho,ze kdyz se pak napr. dokupuje druhy jedinec do paru a muze mit jine breberky,nez proti kterym je osetrovan,tak s tim pak mohou byt mnohem vetsi problemy,nez kdyz to vysetreni nepodstoupi a vyrovnava se s tim v podstate sam se sebou prirozenou obranyschopnosti..,takze jsem ho tomu zatim ani nepodroboval,ale myslite ze je to teda lepsi???

Zdravím. Prověřovat vlasní obranyschopnost organizmu hada tímto způsobem je dost rizikové a nespolehlivé. Nehledě k tomu, že zvířeti z odchytu (popř.faremního původu), nehrozí jen možná bakteriální infekce, ale i vnitřní paraziti. A ti se mohou projevit zákeřně přenesením na zdravá zvířata, a nebo při jakémkoli oslabení imunitního systému (třeba i s prvním odchovem mláďat). Jak zde popisuješ možný pozdější problém po získání druhého jedince, že; ,,...může mít jiné breberky " ; to vše řeší karanténa každého takto získaného zvířete (odchyt, farem.chov atd.).A právě v karanténě se musí udělat všechna tato parazitologické a bakteriologické vyšetření, i s testem citlivosti pro nasazení opravdu účinných antiparazitik, a antibiotik. Pokud je zvíře po importu v relativně na první pohled dobrém zdravotním stavu, a má i zájem o potravu; pak je to dobré jen v tom, že není nutné spěchat, a tudíž nasazovat preventivně širokospektrá léčiva, ale dle testu rezistence nasazovat léčiva přímo cílené. Aby nebyl organizmus hada zbytečně zatěžován víc, než je nezbytně nutné.

na "prirozenou obranyschopnost" bych v pripade gonyosom rychle zapomel. Jde o zvirata velmi citliva (teplota,vlhkost,hygiena! atd.) ,ale pokud je chovatel pozorny jde to bez vetsich problemu. Podle meho nazoru vetsina zvirat z tzv. farem je bakterialne a parazitalne mnohem "bohatší" než zvíře primo odchycene.
....ostatni jiz vystihl Vladěk...

cau,mam tak trochu off topic,ale kdyz jste se puvodne bavili o zvraceni mam ten samy problem s koralovkou sedlatou ale zda se ze ma nejaky abces,chtel jsem se zeptat zda mate nejake zkusenosti kolik stoji cca takove vysetreni hada.diky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru