Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Červi v akváriu s želvami

Dobrý den,
mám akvárium o velikosti 80*40*40, v něm mám dvě malé želva (cca 6 a 4cm). Poslední dobou jsem se všiml, že mi po stěnách lezou jakési nitky. Popsal bych to jako nějaké hlístice. Želvy nevykazují žádné známky nemocí. Na zdech mi roste nezmar= voda je čistá.
Neporadil by mi někdo, jak se těchto červů zbavit? Nechci přistoupit uplně z razantnímu řešení celé vyklidit a vylejt štěrk horkou vodou, mám v tom akváriu i Piskořky a nerad bych o ně přišel.

Moc děkuji za odpovědi a rady!

Předmět Autor Datum
Muze jit o plostenky, ale i Vami zminovane hlistice, nebo treba i ruzne krouzkovce, kteri se v akvar…
.JaBula. 30.09.2013 21:49
.JaBula.
Také jsem měla u želv na skle červíky, akva jsem vyčistila betadinem a to i kameny, a jeste jsem bet…
simča m 01.10.2013 08:42
simča m
ono něco jiného jsou koupele v betadině a něco jiného je, nechat želvy a ryby ve vodě s betadinou...…
Aurifer 01.10.2013 15:02
Aurifer
nevím co přesně to je, nikdy jsem to neurčovala, ale tyhle bílé brebery lezoucí po skle a vypadající…
Aurifer 01.10.2013 15:01
Aurifer
Když jsem ještě choval trachemisky ,řešil jsem tyhle breberky špetkou hypermanganu, ale netušim co t…
Bandor 01.10.2013 17:32
Bandor
Vcera jsem to radikalne vyresil, zelvy z akvarka, do akvarka jsem nalil ocet a hned zacly ze sten op… poslední
la-perspectiva mobil 05.10.2013 08:56
la-perspectiva mobil

Muze jit o plostenky, ale i Vami zminovane hlistice, nebo treba i ruzne krouzkovce, kteri se v akvariich take dokazou namnozit. To, ze jsou v akvarku nezmari svedci casto o krmeni zivou potravou pripadne o prineseni nejakeho vybaveni akvaria z prirodni nadrze bez dukladne ocisty. Takze pokud tam jsou nezmari, muze tam byt i lecos jineho. Bez alespon priblizneho urceni toho zahadneho organismu se ale reseni stanovuje spatne, chtelo by to nalovit a vyfotit pod mikrakem, event. to odnest nekomu, kdo je schopny urcit na co kouka. V nekterych pripadech by mohlo situaci napomoci dukladne odkalovani, ale jinde je to bez odezvy. Kazdopadne - o parazita se s nejvetsi pravdepodobnosti nejedna.

nevím co přesně to je, nikdy jsem to neurčovala, ale tyhle bílé brebery lezoucí po skle a vypadající jako nitky jsem v některých akvárcích měla taky. Neřešila jsem to nijak, ničemu neškoděj...zas na 2 str na ně nezabírá ani sůl, ani běžné akvaristické chemikálie v koncentracích, které jsou bezpečné pro ryby. Komplet vyčištění ubikace horkou vodou by pomohlo, ale pokud ho nechceš dělat, tak to prostě nedělej a holt je tam budeš mít, no...želvám i piskořkám tam budou jedno.

Vcera jsem to radikalne vyresil, zelvy z akvarka, do akvarka jsem nalil ocet a hned zacly ze sten opadavat, sterk jsem vyndal, davat ho tam uz nebudu, akvarko vykybloval anekolikrat vytrel do sucha cistou vodou, vsechno prisluzenstvi i s filtrem a topitkem tam zustalo chvili v provozu, pote jsem to taky poradne vymyl a rozebral, ted uz bydli v cistem a nikde nic neni.

Jo a taky jsem nasel pijavici, svinina byla vetsi nez jeji kamaradky, co pred mesicem jsem nasel ve sterku a ja myslel ze uz vsechny jsem zabil.. vyrostla, tak nam asi nrco musela papat :-D:-D:-D

Diky za rady vsem, co radili

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru