Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Animals holding

Dobrý den. Chci se zeptat, jestli máte někdo nějaké zkušenosti se společností Animals holding. V poslední době vidím spoustu inzerátů od této společnosti.

Předmět Autor Datum
Stránky vypadají velmi pěkně, popisky k chovu, výskytu apod... Vypadají dobře. Ale vzhledem k počtu…
breptal 18.11.2013 13:45
breptal
A ještě se dívám na další stránky jiné firmy - Goniatit. S touto společností máte zkušenosti?
Mona1 18.11.2013 13:51
Mona1
Z hlediska zákazníka to samé jako animal, ale stránky podstatně horší. Z hlediska toho, že semtam je…
breptal 18.11.2013 14:01
breptal
Mám pocit že od firmy Animals Holding mám z Ostravské Fauny Ch.serpentinu a je úplně v pohodě. Je fa…
Sikora 18.11.2013 14:08
Sikora
Mohu jen doporučit zvířata bez problémů.
V.D 19.11.2013 10:16
V.D
No já s nimi mám jedinou zkušenost. Měl jsem od nich pardálku, bohužel jen něco přes měsíc - potom u…
Jiras 18.11.2013 15:19
Jiras
pokud chcete vedet co je zac animalsholding, bezte se podivat v lednu na burzu do prerova. v nevyhra…
terroarista 18.11.2013 15:53
terroarista
Byla jsem se podívat v neděli na Fauna trzích v Ostravě. Prodávali tam poláci. U jednoho jsem ohlíže…
Mona1 18.11.2013 16:29
Mona1
Hele, a co chceš vůbec koupit?
breptal 18.11.2013 16:38
breptal
Byli jsme jen na čumendu. A hlavně pro sépiové kosti a podestýlku.
Mona1 18.11.2013 16:39
Mona1
Tak jestli to animal prodává, zvolil bych ho, kluci si dali práci se stránkama a výsledek je podle m…
breptal 18.11.2013 16:58
breptal
Jedniné co bylo od Animalsu vždy ok byly ryby. Jinak křečci mrnavy, polovina jich pochcípala. Morčat…
Mikolaska 19.11.2013 10:29
Mikolaska
No to je hrozné. A Goniatit je tedy něco podobného?
Mona1 20.11.2013 10:01
Mona1
Jako OK,probíráte tu firmy zabývající se prodejem různých druhů zvířat,ač to od nich není vůbec hezk…
VáclavM 20.11.2013 10:47
VáclavM
Myslíte tím ty slováky?
xx3ban18 02.08.2015 20:41
xx3ban18
Asi takhle, dotyčná firma se zabývá prodejem zvířat (importů i odchovů) stejně, jako několik dalších…
Aurifer 20.11.2013 14:17
Aurifer
Při nákupu jakýchkoli importních želv doporučuji předem počítat s 50 % úmrtností, trochu se to dá om…
Petr60zelv 20.11.2013 14:37
Petr60zelv
to neplatí jen u želv, u importů to platí skoro obecně..a je jedno, jestli to je odchyt z volné přír…
Aurifer 20.11.2013 14:47
Aurifer
K uvedenému bych ještě přihodil, že zvíře, zvláště želvy apod. a ještě k tomu z importu nejsou žádní…
breptal 20.11.2013 15:33
breptal
Objednávali jsme přes ezverimex.eu a e-maily byly z adresy animals.holding@seznam.cz Při obj čolků m…
V.R. 21.11.2013 23:22
V.R.
Tak to ovšem nebyla chyba Animals Holding ale toho, kdo si to nechal takhle blbě poslat. Jsou to zví…
lacerta. 21.11.2013 23:35
lacerta.
Za předpokladu, že si neznalý spotřebitel objedná "zboží" a použije všechny doporučené postupy prode…
breptal 21.11.2013 23:44
breptal
Já před měsícem nakupovala přímo na firmě Animals holding a jsem max spokojená. Bylo mi umožněno si…
elliz 25.11.2013 19:16
elliz
samochvála smrdí...
host123 25.11.2013 19:20
host123
to není samochvála ... prostě mám takovou zkušenost byla jsem tam i s dcerou a na inzerát jsme naraz…
elliz 25.11.2013 19:39
elliz
Já od nich mám korálovku sedlatou (koupená na burze), už ji mám asi 7 let bez nejmenšího problému. P…
S.R. 13.08.2015 21:00
S.R.
víš jak, vždycky jsou od někoho spokojení zákazníci i ti, co naopak mají špatné zkušenosti. poslední
Aurifer 15.08.2015 12:38
Aurifer

Stránky vypadají velmi pěkně, popisky k chovu, výskytu apod... Vypadají dobře. Ale vzhledem k počtu druhů a množství zvířat bych samozřejmě spíše volil koupi od chovatele. Nabízený zvířata jsou zpravidla dobrý jedině na kšeft, standartní problémy s adaptací, parazity, nemocemi, stresem. Za nabízené ceny je možné kupovat přímo od chovatelů, šel bych spíše touto cestou.

Jediný problém mne napadá trošku v dopravě, ale to by bylo asi natolik zásadní, že chápu špatně legislativu, ale to zde určitě rozebere někdo kompetentnější. Mám za to, že většinu nabízených zvířat nelze zaslat uvedeným způsobem, ale nejsem si jistý.

Způsob dopravy a způsob platby
Přepravu uskutečňujeme prostřednictvím služby Kurýr provozovanou společností České dráhy, a.s., vždy formou dobírky nebo prostřednictvím rozvozu, vždy formou platby hotově
Kurýr :Pro úspěšné doručení zásilky je nutné zadat v objednávce telefonní kontakt, nejlépe mobilní, a stanici určení. Zda Vaše město je stanicí určení a nebo kde je nejbližší pro Vás stanice určení, zjistíte na internetové adrese: http://www.cd.cz/index.php?action=section&id=29655

Poté, co zásilka dorazí do stanice určení Vás pracovníci drah budou bezprostředně telefonicky informovat.

Doba přepravy Kurýrem je závislá na vzdálenosti a návaznosti spojení. Trvá zpravidla 1 až 2 dny.

Cena kurýrní služby je k 1.1.2011 stanovena ve výši Kč 210Kč (cena s DPH) a jako taková Vám bude vyúčtována a připočtena k hodnotě Vámi vybraného zboží. V závislosti na počasí a druhu zvířete Vám bude započtena také např. přepravka za 140Kč (cena s DPH), do níž se balí převážně hlodavci a malí savci, termobox pro zvířata za 150Kč (cena s DPH), termobox pro ryby 200Kč (cena s DPH) nebo ohřevný sáček za 40Kč (cena s DPH). O konečné částce Vás budeme informovat prostřednictvím e-mailu.

Rozvoz : Rozvozová služba slouží především pro maloobchodní prodejny. Rozvoz se uskutečňuje 1x za 14 dní vždy po předchozí telefonické domluvě s konkrétním rozvozcem, který Vám určí termín dodání.

U objednávek nad 10.000,- kč je dopravné zdarma. Při nižším odběru zboží v místě, které leží na trase či v blízkosti trasy rozvozu se účtuje dopravné ve výši 150,- Kč.

Z hlediska zákazníka to samé jako animal, ale stránky podstatně horší.
Z hlediska toho, že semtam jede známýmu něco přeprodat na burzu po cestě mu to zdechne, protože to nechá v tropických teplotách v autě, zařídil bych se podle toho pro další případnou spolupráci.
(zoopet.cz jezdí se zvířatama na burzy, zkus tam zavolat a zvíře si vyzvedni po výběru z více kusů a bez doručování, ale všude to jsou většinou dovozy a v podstatě zvířata berou ze stejných zdrojů takže těžko hodnotit rozdíly)

Mám pocit že od firmy Animals Holding mám z Ostravské Fauny Ch.serpentinu a je úplně v pohodě. Je fakt, že jsem ji neměl objednanou ani jsem nebyl domluvený. Prostě tam byly tak jsem si ji vybral, když jsem po nich pokukoval tak dlouho. Moje "zkušenost" je dobrá ale nevím jestli to můžu brát jako zkušenost s firmou, protože jak jsem už napsal nedostalo se to k žádné domluvě přes telefon, emaily a ani posílání. Takže tak

No já s nimi mám jedinou zkušenost. Měl jsem od nich pardálku, bohužel jen něco přes měsíc - potom umřela. Ze začátku byla v pohodě - žrala, byla aktivní, ale po cca 2-3 týdnech přestala žrát a furt jen spala a pak umřela. Byl to import(moje chyba, že jsem se nezeptal hned na začátku), zařídil jsem jí želví stůl s UV, výhřevkou, měla na výběr 2 typy substrátu, úkryt apod. Když jsem se později dotázal, jak byla chovaná, tak mi přišla tato odpověď - jsou při pokojové teplotě, přes den jim na 1-2 hodiny zapínáme bodovku. Pozor na přehátí! Pardálky jsou na teplotu háklivé.
Želvu příště pořídím už jen z odchovu - toť moje drahé ponaučení.

Jedniné co bylo od Animalsu vždy ok byly ryby. Jinak křečci mrnavy, polovina jich pochcípala. Morčata olezla, něco jako svrab. Kralici celkem ok, potkani větsinou taky, myši az na par vyjimek taky ok. Ale to vše za predpokladu, ze je moznost na to vsechno kouknout a rict, tohle nechcem, tohle jo.

Jako OK,probíráte tu firmy zabývající se prodejem různých druhů zvířat,ač to od nich není vůbec hezké,může se stát,že nabízejí "nekvalitní zvířata" na druhou stranu proč si stěžovat,když to nemusíte kupovat. "chceš,tak si to kup,nechceš,tak buď tiše a vypadni" to je byznys.. a to platí u všeho,ne jen u zvířat.. každý kdo chce doma něco chovat,pokud má aspoň trocha rozumu,tak si o tom nejdřív něco přečte,nebo se poradí s někým kdo je v obraze,minimálně poradí strejda google.. podobných recenzí je tu určitě spousta.. většinou od lidí co se u nich spálili.. málo takových firem je solidních,jinak neberou zvíře jako živého tvora,ale pouze jako věc,prostředek k vydělání peněz,zase byznys.. jako dobře,že se to řeší,dá se tím odradit od koupě v takových "firmách" a podpořit tím chovatele.. jo a když to někoho hrozně mrzí,jak se v takových firmách zachází se zvířaty,tak na ně může poslat kontrolu..

Asi takhle, dotyčná firma se zabývá prodejem zvířat (importů i odchovů) stejně, jako několik dalších firem tady v ČR. A platí totéž, co u všech ostatních- pokud si chceš vybrat kvalitní zvíře, tak si zajeď na tu firmu a zvířata, co chcěš koupit si tam osobně důkladně prohlédni (včetně podmínek, v kterých jsou ubytovaná). Pokud jsou zvířata ve špatném stavu nebo se ti něco nezdá, tak je prostě nekupuj. Pokud v dobrém a usoudíš, že jsou OK, tak si je kup. Přičemž u importů je stejně potřeba počítat s tím, že i dobře vypadající zvíře z importu ti může chcípnout, hlavně u citlivějších druhů. JInak když zvířata kupuješ, tak je dobré si nechat vystavit kupní smlouvu. Rozhodně si nenechat anonymní zvířata (kterás předtím ani neviděl) posílat přez celou republiku nějakým kurýrem, to je prostě koledování o průser samo o sobě. Ono ani kupování na burze není moc dobrý nápad, ta zvířata tam jsou streslá a často i podchlazená. Prostě když něco chceš a chceš eliminovat rizika, tak si zvířata zajeď osobně vybrat. To je celé.

Při nákupu jakýchkoli importních želv doporučuji předem počítat s 50 % úmrtností, trochu se to dá omezit, když si člověk zajede přímo na firmu vybrat a nečeká, až mu je na burze přinesou pod nos. Nižší cenu, než bývá cena za odchov, zas vykompenzují peníze za veterináře (s importními zvířaty zacházet jako s nemocnými, jen nejprve zjistit diagnosu).:-/

K uvedenému bych ještě přihodil, že zvíře, zvláště želvy apod. a ještě k tomu z importu nejsou žádní mazlíci!!! V podstatě půlka může jít rovnou do odpisu, půlka z přeživších žije několik měsíců či let v neustálém stresu ze změny prostředí, otřesů kolem apod... Toto lze omezit jen trochu tím, že se mládě odmalička učí na krmení podle xichtu, odsunutí dveří, světla apod, dospělá zvířata z odchytu si na to zvykají i několik let....
(vypozorováno u malých vodních želv, u velkých suchozemských se to bude lišit)
------------
Jinak firmy zabývající se v importy bych hodnotil všechny velmi podobně. V ničem podstatném se lišit nemohou - zvířata jsou zpravidla ze stejného zdroje a je neekonomické zaměstnávat potřebný počet lidí a zajištovat 100% podmínky pro každý kus.
Na druhou stranu je ale taky nutné uznat to, že pokud by importy nebyly, chovatelé by neměly co chovat a s tím, jak chovatelé přemýšlí u příbuzenských vztahů je velmi pravděpodobné, že bude docházet v blízké době k degeneracím. Např. K.cruentatum z Guatemaly, aktuálně je v ČR linie z cca 5-ti zvířat. U plazů jsou degenerační vady pomalejší, ale pro chov je třeba provázanost obou sektorů včetně schopnosti dialogu o problémech a hlavně ochoty si nechat poradit - 90% nezkušených lidí co se zde zajímá o názor zkušených si na burze nebo zveráči stejně nechá vygumovat mozek prodejcem, který mu prodá "supr kousek" o třetinu levněji než je o stůl vedle a ten mu za měsíc čuchá ke kytkám zespoda a kupující se diví...

Objednávali jsme přes ezverimex.eu a e-maily byly z adresy animals.holding@seznam.cz
Při obj čolků mramorovaných přišli axové, následně vyměněno. 2 ciliáty dodnes rozkrmujeme, samice má křivici, když přišli ani se neudrželi na skle. Při obj subadultní B.smithi přišel prcek co má cca 1 - 2cm v těle. No a nakonec Pandinus imperator, při předávce zvířat řidič jednoho z nich upustil na zem, zvíře za pár dní pošlo (teda jedno ze zvířat, předpokládám, že to byl ten upadlý). Všechno tohle byla jedna větší objednávka, takže rozhodně nedoporučuji. Jo a posílají i kurýrem ČD, přes noc a i plazy pouze v plastových krabičkách (žádný termobox).

Tak to ovšem nebyla chyba Animals Holding ale toho, kdo si to nechal takhle blbě poslat.
Jsou to zvířata, která se daj sehnat na každé větší burze, takže nechávat si něco takového posílat je prostě blbost. A za blbost se platí.

Já před měsícem nakupovala přímo na firmě Animals holding a jsem max spokojená. Bylo mi umožněno si Heretometruse p. vybrat sama potom paní Vlasta ty moje vybrané pěkně pustila abych se přesvědčila, že jsou v pořádku. Dostala jsem od paní Vlasty dostala všechny informace a byla se vším seznámena i jak mám postupovat doma. Dokonce mě dala na štíry půl roku záruku ta se vztahovala pokud bych objevila nějaké infekce, plísně nebo štíři by byl apatický dokonce pokud kdyby byli štíři k sobě agresivní... vymění za jiné. Nakonec jsem dostala pár červíků na krmení a telefonní číslo na paní Vlastu pro všechny případy. Pokud si bude do budoucna pořizovat další štíry opět tak pojedu. Myslím, že v dnešní době je to dost slušné jednání a podmínky pro zvířata tak byli celkem v pohodě, když si uvědomím kolik druhů zvířat tam chovali.

Já od nich mám korálovku sedlatou (koupená na burze), už ji mám asi 7 let bez nejmenšího problému. Potom jsem měla chamíka jemenskýho (taky z burzy), ten mi asi do měsíce pošel. Byl koupen dost maličký, pak jsem se doslechla, že u malých je celkem častý úhyn (ale nevím, co je na tom teda pravdy). Tak jsem si od nich objednala dalšího, většího. Byl mi přivezen téměř domů a vše v pořádku. Tou dobou jsem vůbec neměla představu, že je to nějaká společnost.
Potom si u nich taťka kupoval krajtu královskou. Byl přímo u nich a mohl si vybrat, jakou chce, až takhle jsem se dozvěděla, že je to nějaká firma. Krajta bude mít 6 let a taky bez nejmenšího problému. Ale také od té doby, co to vím, jsem si od nich nic nepořídila. Nechci vědomě takovéhle prodejce podporovat.
Ale taky jsem už na netu četla příspěvek nějaké paní, která si u nich kupovala ježka bělobřichého a byl plný parazitů. Mám dokonce pocit, že jí umřel, ale to je možná mylná informace.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru