Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon jemenský - nedaří se mu přijmout potravu

Dobrý den,
mám samičku chameleona jemenského, která už je starší. Má zhruba kolem tří let a poslední dobou už se na ní projevují známky stáři. Polehává dole, není tolik barevně zbarvená, nevystřeluje jazyk atd ... Krmila jsem ji sarančaty z pinzety, šlo vidět, že má chuť k jídlu, ale už se jí nedařilo je sníst. Tedy začala jsem kupovat menší cvrčky. Ze začátku to šlo s krmením dobře, ale teď má problém sníst i ty menší cvrčky. Mnohdy strávím třeba i 5-10 minut snahou o nakrmení jedním cvrček. Chtěla by ho jíst, taky se snaží, ale prostě už jí to nejde.
Proto prosím o jakoukoli radu nebo názor, opravdu nevím co už mám dělat a ona pravděpodobně trpí hladem...
Moc děkuji za pomoc.
Katka

Předmět Autor Datum
Já bych řekla, že menší crvčci uplně vhodný nejsou, bude mít o to větší problém je ulovit, pokud už…
lillek 28.04.2014 22:05
lillek
Mám chamíka ve stáří skoro 8 let. Je vitální, je nahoře ve větvi,venku leze po trávě, ale jazyk taky…
Host123 29.04.2014 07:34
Host123
Děkuji za rady. Krmím po jednom cvrčku z pinzety, takže problém jako takový s ulovením nemá. Akorát…
Katshenka 29.04.2014 15:49
Katshenka
zdá se že už se blíží nevyhnutelné, je jen na vás a na vaší psychyce jak se zachováte !přeji pevné n… poslední
tomtom322 02.05.2014 21:22
tomtom322

Já bych řekla, že menší crvčci uplně vhodný nejsou, bude mít o to větší problém je ulovit, pokud už není schopná pořádně zaměřit.. Zkusila bych menší sarančata, větší cvrčky, zelený šváby... a taky zophobasy (v tomhlě věku a stavu už asi nemá cenu lpět na nějaký "zdravý výživě"). Na ty bys ji mohla nalákat a hlavně se jí budou dobře lovit..

Nevim, jak často se jí pokoušíš krmit, ale víc než 2-3x týdně ji nemá cenu tim "trápit", v tomhle věku.

Holt starej chameleon je starej chameleon, no..

Mám chamíka ve stáří skoro 8 let. Je vitální, je nahoře ve větvi,venku leze po trávě, ale jazyk taky nevystřeluje. Často ho sluním, v podstatě každý den, když svítí sluníčko. To mu strašně pomáhá. Kupuju mu 2 x týdně 4 sarančata. Ty honí po teráriu minimálně dva dny, ale většinou se mu podaří je ulovit, ale ne jazykem, normálně je vezme do tlamky. 2 x týdně mu pak dávám kousek měkkého ovoce (hruška, banán) s vitamíny a vápníkem. Rosím tak 1 x za 10 dní.

Děkuji za rady. Krmím po jednom cvrčku z pinzety, takže problém jako takový s ulovením nemá. Akorát nedokáže pořádně otevřít tlamu, aby je mohla sníst, proto už nezkouším sarančata ... Bojuje i s tím malým, ale jde vidět, že chuť na ně má. Jinak se snažím krmit ob den 2-3 cvrčky, ale mnohdy se jí nepodaří sníst ani jednoho. Takže ve směs sní pár kusů za týden.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru