Předmět Autor Datum
Můžete je chovat společně.
cejna 05.05.2014 14:06
cejna
Ahojte trosku zneuziji tohle vlakno. Dostali jsme se za velmi dobrou cenu k chovnemu asi 4-5ti letem… nový
kacislavka 23.07.2014 07:24
kacislavka
1) Ano. 2) Ano. 3) Ne. Pokud samice bude v dobrém výživovém a zdravotním stavu. 4) Částečně to tak j… nový
cejna 23.07.2014 10:49
cejna
díky :-) poslední
kacislavka 23.07.2014 12:08
kacislavka

Ahojte trosku zneuziji tohle vlakno. Dostali jsme se za velmi dobrou cenu k chovnemu asi 4-5ti letemu paru guttek. Byvaly majitel/chovatel je i rozmnozoval. My o mnozeni uplne zajem nemame (coz jsme mu rekli) a on rekl ze to neni problem ze v pripade nakladeni vajec je mozne je hned vyhodit a nic neresit. Presto se chci ujistit o spravnosti teto informace. Myslela jsem ze kdyz je samice brezi tak by se mela od samce oddelit(agresivita, stres, klid na snusku...). Nekde jsem cetla ze jsou schopni mit mladata i 2x do roka, kdyz budou spolu nonstop muzou je mit vickrat? (aby mi samec samici nejak neuhnal). Dalším dotazem je že nám řekl že neni potreba nejake kladiste kdyz o vejce nemame zajem? Je mi jasny ze nejjednodussi by bylo nechat je odted oddelene ale pry jsou na sebe zvykly od malicka a nikdy s nimi nebyl problem. Shrnuti:
1) kdyz nemam o snusku zajem muzu samce i samici nechat spolu porad i pri kladeni a vejce pak zlikvidovat?
2) je i tak pro samici nutne kladiste ci specialni podminky?
3) muze mi samec neustalym parenim samici nejak uhnat?
4) nejlepe se pry pari po zimovani a samice vydava "neco" co samce nalaka a kdyz budou spolu stale tak si samec na pach samice zvykne a o pareni nema tolik zajem....pravda nebo kec?

o samce tolik strach nemam jde mi spis o tu samici aby pak treba i nezadrzela snusku a neposla kvuli nejake chybe to bych nerada.

Diky

1) Ano.
2) Ano.
3) Ne. Pokud samice bude v dobrém výživovém a zdravotním stavu.
4) Částečně to tak je, ale zrovna gutky se budou pářit s největší pravděpodobností i tak. Ono totiž ta zvířata reagují nejen na pokles teplot, ale i na zkracování dne. A noční teplota bude dost pravděpodobně jiná v zimě než třeba teď. To gutkám na páření stačí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru