Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vhodné podmínky pro chameleona

Zdravím chtěl bych se dotázat zda mám vše v pořádku,mám chamíka zhruba 5 měsíců starého chovám ho v teráriu o rozmerech 80,60,45 d,š,t,přímo vevnitř terária mám lampu(solar raptor flood 35w) s keramickou objímkou a original přeřadníkem také od solar raptor.Teploty v teráriu má(pod zdrojem 36°,ve prostřed 25° a dole okolo 20°) až ted v těch pařákách jelikož mam pokoj z půdy tak tam má 30° ale už zítra ho přestěhuju do voliéry.krmím ho každý den tak hruba 15 kusy cvrčků plus zhruba 5 ks malých švábů.obaluji je 4krát týdně čistým vápníkem,2krát týdně vytamíny konkrétně(roboran H.).Terárium jsem koupil od robimouse a zjistil sem že tam je špatné odvětrávání tak mu ho nehávám stále poodevřné na každé straně zhruba 1,5cm,ted v tech vedrech jsem mu jedny dvířka upleně vyndal.po posledím svleku se mi chameleon zbarvil do hněda má stále i zelenou barvu akorád má navíc hnědé svislé proužky až ke konci ocásku,není to špatně?

Předmět Autor Datum
Keramická objímka prý snižuje životnost lampy - nedával bych ji tam. A doplnil bych ještě lineární z…
4erw 11.06.2014 18:51
4erw
Neplést si keramickou objímku s keramickým krytem. Jsou to 2 odlišné věci. Ale ten keramický kryt by…
Cadaverous 11.06.2014 19:42
Cadaverous
Pravda, špatně jsem to napsal, myslel jsem ten kryt. :-)
4erw 12.06.2014 16:59
4erw
zdravím a tu linearní zářivku jakou,jako normalní kuchyňskou nebo jestli jsou i jiný typy,vůbec tomu…
Mascotte 09.07.2014 16:37
Mascotte
má tam dobré lešení :D nevím zda mu to přijde uplně přirozené ale budiš ;)
matt7 12.06.2014 11:00
matt7
Chameleon vypadá v pohodě a podmínky plus mínus taky, ale pokud seš jen trošku zručnej, tak odřítni… poslední
lillek 11.07.2014 21:46
lillek

Chameleon vypadá v pohodě a podmínky plus mínus taky, ale pokud seš jen trošku zručnej, tak odřítni strop, udělej ho celej z pletiva a výbojku lupni nad to (a jo, bez krytu, takhle ti akorát brzy praskne). Zaprvý tak o dost zvětšíš užitnej prostor v terárku a za druhý se ti nestane, že by se ti chameleon dostal k výbojce blíž, než by pro něj bylo bezpečný (jak z hlediska teploty, tak intenzity UVB záření). Plus to spodní větrání... (popř. pokud ho budeš mít ve voliéře i vevnitř, tak to samý..).

Co se týče zářivky, tak "obyč". podlinkovka může posloužit, ale ať je to určitě "cool white", ideálně s teplotou chromatičnosti okolo 6500K (poznáš to tak, že číslo tý zářivky bude končit na "65" - my používáme třeba Phillips TLD 865, ještě lepší by bylo 965. Z těch terarijních se pak nejčastějš používají třeba Osram Vitalux nebo Narva Biovital, ale řekla bych, že ta "obyč." bude v kombinaci s výbojkou uplně ok.

A klíďo přidej nějaký větvě;)

A nedávej mu vYtamíny, ale VITAMÍNY;-) (pardon za rejpanec, ale tohle, spolu s vydět, výkend apod. je pro mě fakt pěst na oko;))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru