Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama bradata

Agama bradata.
Mam v tom zetok, uvb sa svieti cely den ale len na jedno miesto aby sa mohla agama skovat do tiena ? Masa (mam ju len chvilu) sa skovava skoro stale. Ma silnu ziarovku ? Alebo sa celi den svieti UVA a UVB sa svieti len hodinu dve ? Neviem si visvetlit preco sa skovava, vsade pisu ze sa ma slnit na kameni a ona je zalezena v tieni. Moze to bit sposobene tim ze povodny majitel ju neosvecoval vobec ?

Předmět Autor Datum
skus to prosim ta napisat este raz a tak aby sme tomu porozumeli. Nemyslim tie gramaticke chyby - ti…
SoCo 27.06.2014 15:25
SoCo
Terarko je 45x45x45 :-( kupovane na rychlo ale chvilu mu este musi vidrzat kim kupim vecie. Svitim m…
miki1983 29.06.2014 10:28
miki1983
tera.peklo.biz - takove zaklady kterymi se ridit. Terarko max. pro malinke mlade na par tydnu, UV ko…
lucifer 29.06.2014 10:37
lucifer
Ma asi 7 mesiacov (to uz asi mlada nieje) ale telo bez chvosta ma len tak 12cm, povodny majitel ho m…
miki1983 29.06.2014 13:04
miki1983
Takze je to klasika podtrzeny mrzacek, no - snazte se mu doprat cim lepsi podminky a aspon castecne…
lucifer 29.06.2014 14:05
lucifer
Vdaka za radu :-) Mozte mi ale prosim dako uplne jednoducho visvetlit jak je to s timi ziarovkamy ?…
miki1983 29.06.2014 16:58
miki1983
Len som chcel poinformovat ze Alvin je uz na tom podstatne lepsie :-) . V lebke sa us neskovava ( al…
miki1983 07.07.2014 19:32
miki1983
Ridil bych se hlavne kondici agamky, pokud nebude nejak enormne tloustnout a zacne rust tak bych zat…
lucifer 07.07.2014 20:10
lucifer
Lucifer dnes som kukal tvoje fotki cerstvo viliahnutich mladat (krasne :-), hlboka poklona ;-) ) ked…
miki1983 08.07.2014 21:36
miki1983
No, asi takhle - tohle zvire si muselo hodne vytrpet v spatnych podminkach, tomu odpovida stav. Je t…
lucifer 08.07.2014 22:10
lucifer
Posielam aktalne foto, za dva tizdne asi 1,5cm (asi nic moc :-( ) . Na terarko som uz co to nasetril…
miki1983 23.07.2014 20:32
miki1983
Ten rust je naprosto v pohode, ani jsem to necekal - vemte si ze ji chybi 3/4 ocasu. Kdyby byl cely,…
lucifer 23.07.2014 22:18
lucifer
Mislim, dufam ze ma tu nohu O.K. beha, udrzi sa na na naich. Jedine co je neviem ci normalne z casu… nový
miki1983 24.07.2014 07:40
miki1983
to mavani packou je normalni, to patri k jejich beznym projevum. Okusovani cvrcky hrozi hlavne pres… nový
lucifer 24.07.2014 15:55
lucifer
Jen takový malý pozastavení... Čím dál tím víc vidim (tady i třeba na fb) dotazy ohledně zbědovaných… nový
lillek 24.07.2014 09:13
lillek
Tuto som mal ako necht nech ju debil utira a ist si kupit inu ?:-/ V com bi bola ina ? Ja nemam chov… nový
miki1983 24.07.2014 15:25
miki1983
Jo ja to taky chapu nejcasteji jako snahu o zachranu zvirete, u tohohle myslim ze to bude mit smysl… nový
lucifer 24.07.2014 15:53
lucifer
Tak pokud jste to udělali jako "záchrannou akci", tak je to od vás pěkný, to je jasný. Třeba na fb t… nový
lillek 24.07.2014 15:54
lillek
:-D a to ste nevideli moj maturitni sloh zo slovencini ;-):-D, mam dizlexiju a dyzgrafiju a navise j… poslední
miki1983 24.07.2014 17:49
miki1983

skus to prosim ta napisat este raz a tak aby sme tomu porozumeli. Nemyslim tie gramaticke chyby - tie ber cert... ale vetnu skladbu.
Chapem spravne ze tej agame svietis len 2 hodiny UVB ziarivkou? Co to je za ziarivka - napis model a wattaz.
Posli foto celeho teraria, nie lebky.

tera.peklo.biz - takove zaklady kterymi se ridit. Terarko max. pro malinke mlade na par tydnu, UV kompakt takhle nahore je nic moc - do odchovny bych ho dal cca. doprostred - i co se vysky tyce, tak bude vse cca. v ucinnem dosahu. Teploty tam taky nebudou jake byt maji, chce to nejak udelat vyhrevne misto s cca. 40°C a v prostoru mit 28 - 30°C. Svitit 12 hodin denne.

Ma asi 7 mesiacov (to uz asi mlada nieje) ale telo bez chvosta ma len tak 12cm, povodny majitel ho mal v akvarku, naspodu drevna stiepka, a ziarovka ziadna asi preto je tak maly. Terarko mu musi este mesiac dva vidrzat na vecie niesu prachy :-(. Na ziarovke pisu ze bi mala mat ucinny dosach 50cm ale necham si poradit. Ma tam vihrevni kamen nema sice 40 len 35-37 ale Alvi n je aj tak stale v lebke gde je dakych 30 stupnov a tien. Treba aj tu uva ziarovku ? Terapeklo som cital vias krat a aj tak mam v tich ziarovkach zmetok.

Takze je to klasika podtrzeny mrzacek, no - snazte se mu doprat cim lepsi podminky a aspon castecne se jeste da do poradku. Realny dosah te zarovky je spis tak do 20-25cm, takze kdyz ji date doprostred bude to akorat. Pokud je tam topny kamen s temi cca. 35-37°C tak je to jeste relativne OK. Ono v tak malem terariu nejak vytvorit vyhrevne misto a teplotni gradient je problem, takze tak jak je to ted je to prozatim dostatecne. Jen bych pridal nahoru jeste zarivku kvuli svetlu - cim vic svetla tim lip. Ta usporma ma i dostatek UV-A, to nereste. Pokud agama zere a je vitalni, tak ji krmte zatim kazdy den tolik kolik bude chtit.

(osobne bych tu lebku dal pryc, a spis tam dal treba nejaky koren, kamen - at nema "ukryt" ale pekne se sluni a vyhriva)

Vdaka za radu :-)
Mozte mi ale prosim dako uplne jednoducho visvetlit jak je to s timi ziarovkamy ? Uva cim silnejsie sa nasvecuje cely priestor (okrem malej casti gde je tien) a uvb sa dava nad kamen ties svieti celi den (mislim 12 hodin) . Poradte prosim ake ziarovki konkretne su najlepsie . Mame ho 2 tizdne a je na tom podstatne lepsie tak si mislim ze sa "vzmuzi" :-). Lebku mu tam ale necham ked ma tu potrebu nech sa ma kam skovat, viem ze to u agam nieje bezne ale asi sa tam citi v bespeci .

Len som chcel poinformovat ze Alvin je uz na tom podstatne lepsie :-) . V lebke sa us neskovava ( ale spat tam chodi stale) vecinu dna sa vihrieva, je pdstatne cipernejsi a aj viac zje . A preto sa chcem spitat stale mu mam davat jest kolko zezere ?
Ziarovky som uz nastudoval tak mu idem obiednat silnejsiu :-)

Ridil bych se hlavne kondici agamky, pokud nebude nejak enormne tloustnout a zacne rust tak bych zatim dopraval kolik chce. Jeste neni dospela a muze rust - muzete jeste z casti napravit to podtrzeni. Pokud by ale misto do delky sla "do sirky" tak bych na krmeni ubral, at to neni obezni koule.

No, asi takhle - tohle zvire si muselo hodne vytrpet v spatnych podminkach, tomu odpovida stav. Je to jeste porad mlade, takze pokud bude mit co potrebuje, v mezich moznosti se "spravi". (Samozrejme mu nenaroste novy ocas, bude s takovymhle pahylkem) Nasledky mit bude, bude to zakrslik atd., ale myslim ze dokaze zit spokojeny zivot. Snazte se dodrzet spravne podminky, zatim krmte denne kolik bude chtit, dal pak casem dle kondice. Bude to chtit cim driv vetsi terarium, tak exoterra kostka je vylozene nouzovka nez se zaridi neco jineho.

Posielam aktalne foto, za dva tizdne asi 1,5cm (asi nic moc :-( ) . Na terarko som uz co to nasetril ale chcem sa spitat ci mozem takeho krpca dat do 110x60x60 ? Dagde som tu cital ze bi mohol mat problemi pri love v tak velkom priestore, ale lovi dobre a ket bi bolo treba zoberie si aj z ruky :-). Obavi mi robia len ti neziedeni, ako je to naozaj mozu mu cvrcki fakt ubizit kebi tam nemali co jest ::) ??

Ten rust je naprosto v pohode, ani jsem to necekal - vemte si ze ji chybi 3/4 ocasu. Kdyby byl cely, bude to pres 2 - 2,5cm a to je slusne. Kor u zvirete ktere bylo predtim dlouhodobe v spatnych, absolutne nevyhovujicich podminkach. Ta predni nozicka se mi trochu nepozdava, ale mozna to ta fotka zkresluje. Beha normalne, nema nejake problemy s pohybem? Je super ze sama dobre lovi, a i si bere z ruky - takze krmeni ve velkem terarku nebude zadny problem. CO se tyce vasi pece - starate se o ni dobre, jen tak dal. Na fotce vypada uz na prvni pohled lip nez predtim.

Ohledne cvrcku - ano, kdyby nemeli co zrat klidne budou okusovat agamu. Ale staci nekam do kouta dat treba piskot, par psich granuli, kolecko mrkve atd. a daji tomu urcite prednost.

Mislim, dufam ze ma tu nohu O.K. beha, udrzi sa na na naich. Jedine co je neviem ci normalne z casu na cas ked ide lovit akobi sa rozcvicovala :-D postavi sa na 3 a jednov spravi taki pohib akobi chcela plavat kraula vimeni si nohu a to iste takto tak 3krat a uz beha jak splasena. Na prednich nohach ma este staru kozu, 4 dni dozadu sa cela zvliekla, cela okrem prednich noziciek ( aj ju rosime aj zme ju dvakrat kupali ) tak snat coskoro :-).
Cvrcki krmime uz ked ich donesieme z obcodu aj vitamini dostavaju :-D v terarku maju vzdi ties nieco pod zub len mi to prislo take cudne ze bi sa agama nechala okusovat svojov potravov.

Jen takový malý pozastavení... Čím dál tím víc vidim (tady i třeba na fb) dotazy ohledně zbědovaných agamek, který obsahujou něco ve stylu "předchozí majitel..." (ať už "neměl UVB", "krmil holátkama", "nedával vápník"...)... a následně "když jsem jí koupil, měla v XX měsících/letech jenom XY cm".... Lidi, proč si ty zubožený zvířata kupujete, když je agamích mláďat na výběr tolik? Vždyť vám to akorát přináší komplikace a demotivuje vás to už v začátcích, místo abyste z toho zvířete měli radost.

Každopádně tady to aspoň vypadá, že to ten agamák zvládne, tak aspoň tak - držim palce!

Tuto som mal ako necht nech ju debil utira a ist si kupit inu ?:-/
V com bi bola ina ? Ja nemam chovatelske ambicie ani sa nezblaznim ked nebude a to urcite mat nebude pol metra . Mne staci ze zme jej pomohli a ze sa ma u nas (dufam) dobe :-). Utulki su plne maciek a psov co ludi "chceli" a potom ich hodili k ceste a toto sa deje aj z agamamy a chamikmi. U nas doma sa maju hospodarske zverilrpsie ako u daktorich "mazlicci" . Mame ho radi aj ket je zo sekca :-)

Jo ja to taky chapu nejcasteji jako snahu o zachranu zvirete, u tohohle myslim ze to bude mit smysl - sic nebude agamka zadny obr ani krasavec, ale verim ze dokaze prezit dlouhy a spokojeny zivot - nebude se nijak trapit. Jine vlakno - http://tera.poradna.net/q/view/302023-agama-vousat a-podani-vitaminu - velky respekt Hathor. Akorat bych tem co ty zvirata takhle zrasovali nejradej ...no, nebudu sprosty, jen by jsem se rozcilil.

Druhy pohled na vec je samozrejme ten ze pokud jedno takove zvire zachranite treba ze zverimexu, obratem misto nej pribude dalsi a bude cekat na dalsiho zachrance - nebo bude utrapeno = zacarovany kruh. Je to tezke, videt je trpet a nechat to tak...

BTW - miki ten pravopis je straslivy. ;-)

Tak pokud jste to udělali jako "záchrannou akci", tak je to od vás pěkný, to je jasný. Třeba na fb tenhle přístup vidim docela často, je to na jednu stranu chválihodný, ale často se do toho pouští začátečníci, který si pak s tim zuboženym zvířetem nevědí rady, zvíře jim chcípne a oni jsou akorát demotivovaní a mají strach se tomu potom věnovat dál. Popřípadě si vezmou nemocný zvíře ze špatnějch podmínek a rovnou ho z neznalosti hoděj do terárka ke svejm ostatním, a pak se diví, že jim to padá všechno... Popřípadě v dobrý víře "zachraňujou" zvířata ve zverimexech, čimž akorát podporujou jejich styl prodeje a nakládání se zvířatama.

Nicméně ani jedno z toho naštěstí asi nebude tvůj případ, agamák se tváří, že se mu tvoje péče zamlouvá, tak snad ti to vrátí tim, že bude pěkně prosperovat a dělat samou radost ;)

Ha, edit: Lucifer byl rychlejší, koukám, že to vidíme trochu podobně.. :)

:-D a to ste nevideli moj maturitni sloh zo slovencini ;-):-D, mam dizlexiju a dyzgrafiju a navise jedini pristup k netu mam cez mobil :-( .
Lucifer to vlakno poznam, citam spetne celu poradnu ( lepsie je sa ucit na cuzich chibach). Este ras vdaka zarady , je super ze takto pomahate :-). Priebezne budem informovat ako sa prckovi dari :-).
Chcem sa este opitat vetranie sa dako pocita ? Alebo staci dole 5cm pas po celej dlzke a na strope cim viac tim lepsie ? Nechcem to zmrvit a toto som sa zatial nigde nedocital.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru