Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pardalis-zánět spojivek

Zdravím vás.

Chamíkovi je 6 měsíců, ale rozhodně na to nevypadá. Před asi 14 dny se mu objevil škraloup na očích, už před tím jsme měli problémy s krmením. Žral cca jen tři cvrčky za dva dny a to bylo už co říct. Doktor u nás byl, dal nám "maxitrol" na výplach. Vždy po výplachu se oči perfektně otevřely a byl čilý. Ovšem během pár hodin to šlo do háje a oči se mu zalepily znova. Tak jsme ho na týden odvezli k veterináři. Po týdnu nám ho vrátili, že je prý v pořádku. V zesrané krabičce, ve které jsme ho přívezli, úplně vyhublého a svraštělými víčky, zapadlýma očima a stejným škraloupem. Byl bez rošení, bez zářivky a nuceně krmen, o pití nevíme. Nechápu, že je stále schopen se byť držet větve. Už jsem zoufalí a nevíme co dělat. Přítelkyně volala na jinou veterinu a tam jí řekli, že je to na 90% konečná... Snažili jsme se mu dát co šlo a starali jsme se o něj dle všech pokynů... Opravdu se už nedá nic dělat? Nemáte nějaké zkušenosti?

rošen dvakrát denně
potrava cvrčci a moučňáci
sypáno reptivitem(jednou týdně) a vápníkem(5x týdně)
zářivka Solarraptor 70W, žárovka 42W foto níže
teplota cca 20-22°C na výhřevu bude více
vlhkost mezí 60-80% dle denní doby

Nynější stav a velikost
[DSCF4904.jpg]

zářivka a žárovka
[DSCF4908.jpg]

kapky a kanyla
[IMAG0923_1.jpg]

po aplikaci(2. den)
[IMAG0932.jpg]

po jednom dni vynechání výplachu(došly kapky)
[IMAG0941.jpg]

před pár minutami
[IMAG1029.jpg]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jinak z čeho ten druhej vet usoudil, že je to konečná? Rozhodně to tak nemusí být. Ty oči se můžou v… poslední
lillek 24.07.2014 15:00
lillek

Jinak z čeho ten druhej vet usoudil, že je to konečná? Rozhodně to tak nemusí být. Ty oči se můžou v pohodě spravit a i podraženej nedorostlej chameleon může mít celkem dlouhej život.

Asi bych koupila reptiglo a zářivku, a výbojku dala pryč, na oči zkusila to, co jsem psala a pokusila se nepanikařit (k čemuž máte popravdě trochu sklony). Na veterináře se vykašlete.

A přestaňte mu konečně dávat ty moučňáky! Pokud vám nechce jíst cvrčky, kupte mu malý sarančata, zelený šváby, doplňkově můžete zkusit mouchy, zavíječe voskový (můry, ne larvy)... je toho spousta a moučňáci jsou ta nejblbější možnost. Po těch vám fakt nevyroste.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru