Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Morelia viridis - výhřez kloaky

Dobrý den,
prosím o radu, u několik mláďat(stáří 2 měsíce)v mém chovu dochází k vyhřeznutí kloaky několik dní po nakrmení. Mláďata jsou chována v konstantní teplotě 28-29C,samostatně v boxech, kde na dně je cca 0,5 cm vody, vyhřívání spodní, topným kabelem, nemá někdo zkušenosti s tímto problémem, a co by mohlo být příčinnou? Děkuji.

Předmět Autor Datum
Ahoj. Pokud pominu" defektní"mládata-což zřejmě ne když dokážeš chondrouše od inkubovat. Tak toho mo…
Petrš 28.07.2014 16:04
Petrš
Ahoj, díky, mláďata byla cca 3-4x krmena násilně, teď již cca 4-5x přijmula potravu samostatně, krmí…
morelia 31.07.2014 10:00
morelia
Ahoj. Nu nemáš zač děkovat. Další možnost je ta: těm z výhřezem odstran tu vodu ze dna(spodní topení… poslední
Petrš 31.07.2014 16:06
Petrš
Ahoj, nech jim delší prodlevy mezi krmením a podávej jim malou velikost potravy. Drž je ve vyšší vlh…
Edvard 31.07.2014 11:50
Edvard

Ahoj.
Pokud pominu" defektní"mládata-což zřejmě ne když dokážeš chondrouše od inkubovat.
Tak toho moc nejni=velikost krmení+četnost
síla bidýlek(možná dost silné)
Dále pokud si je rozkrmoval "natvrdo nuceně"=jsou to hajzlíci a pamatujou si to potřebují delší dobu mezi krmením a hlavně KLÍDEK vyvarovat se jakéhokoli stresu asponˇ cca.14 dní.

Zkus ty s výhřezem pokud můžeš umístit jinam at mají klid nebo je zaclonit.
Nu a pokud by se opakovalo u stejných což nikomu nepřeji je problém hlubší(zřejmě ukazující na zdravotní komplikace).

Ahoj,
díky, mláďata byla cca 3-4x krmena násilně, teď již cca 4-5x přijmula potravu samostatně, krmím každý 5-7 den, jednodenní holata. Tento problém má z 12 vylíhlých mláďat pouze tři chondra. Na bidýlka používám umělohmotné brčka. Bylo mi doporučeno, že mláďata po nakrmení mám umístit do vody, že se potřebují hodně napít, že je problém v dehydrataci,ale v boxech udržuji vysokou vlhkost, kdy mláďata mají možnost se napít jak ze dna, tak i ze stěn boxu.
No zkusím jim dát větší pauzy mezi krmením, nerušit a je a zaclonit boxy. Ještě jednou díky. Jinak u mláďat který od prvních dnů žerou sami, tento problém není, i když jim dávám větší potravu a častěji, takže ono asi ten stres z umělého rozkrmování bude příčinou. Ale na druhou stranu, kolegovi jsem přenechal 5 nežeroucích mláďat, která doposud krmí násilně, a ani u jednoho se tento problém neprojevil, tak mě napadlo jestli to není podmínkama chovu. Já mám mláďata v boxech ze spodním vytápěním, s konstatntní teplotou 28-30, a kolega je má v terárium s vrchním vytápěním, kde teplota přes den kolísá mezi 26-32, s nočním poklesem na pokojovou teplotu 22-24 stupně.
Nicmémě, pokud by ještě někoho něco napadlo, co by mohlo být příčinnou, budu rád za každou radu.

Ahoj.
Nu nemáš zač děkovat.
Další možnost je ta: těm z výhřezem odstran tu vodu ze dna(spodní topení ohřeje tu vodu a pokud tam sebou mládě plácne a šmejdí v ní tak tím poměrně URYCHLÍŠ vyprázdnění).

Neboj dej mělké misky s vodou zbytek dna třeba papírové utěrky.
Naros stěny boxů a v případě potřeby dle reakce mládat i je samotné= POZOR VLAŽNOU POKUD MOŽNO ODSTÁTOU VODOU.
Jinak chce to trpělivost a klídek pokaždé vše nende na 100%.Hlavně nedělej ze dne na den s nima šábršule pozvolna klídek po nakrmení=tito(samostatně žeroucí) si již většinou dokáží říct o potravu neboj 10-12 dní by neměl být problém.
Vodu si dokážou také najít sami jen je u toho nevidíme
U nějakých musíš holt dát majzla trochu déle.
Hodně štěstí přeji, atˇ vyřešíš vše k všeobecné spokojenosti.

Ahoj, nech jim delší prodlevy mezi krmením a podávej jim malou velikost potravy. Drž je ve vyšší vlhkosti a odejmi jim bidýlko ať leží na zemi aspoň 3dny. Krm je zhruba po 14dnech. Pokud se jim vyhřez nebude opakovat tak stále podávej malou potravu, ale už po 5-7dnech. Teplotu jim nech nižší po 3dny a pak se snaž jim udržovat noc 27 a den max 29. Spíš si myslím, že je to genetika a vysoká teplota, dále i dehydratace, některá mláďata jsou prostě tak hloupá, že se ani neumí sama napít.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru