Předmět Autor Datum
to budou buď roztoči, nebo pokud to jsou takoví tmaví tvrdí brouci s krovkama, tak to jsou potemníci…
Aurifer 09.08.2014 17:08
Aurifer
To budou podle mě spíš ty potemníci, taky je tam občas mám, mám pocit, že je spíš láká suchý pečivo,…
VilemC 13.08.2014 16:23
VilemC
nejspíš to budou ti potemníci, dokáži se docela i rychle množit, ale sou pro švaby neškodný. a pokud…
coleopter274 13.08.2014 17:08
coleopter274
já si ty potemníky onehdá s něčim zatáhla a taď je mam skoro ve všem, vč. některých ubikací se zvířa…
Aurifer 13.08.2014 19:21
Aurifer
to uz jsem se chtel zeptat minule - neslo by na tom mit nejake ty minichameleony? Jestli to je nutri…
lucifer 13.08.2014 20:10
lucifer
nevim jak třeba Rampíci, ale malá mláďata různých Agamek, Cordylů, Lacertidů a některých gekonků je…
Aurifer 13.08.2014 20:22
Aurifer
Mohu potrvrdit, právě jsem čistil bednu od cvrčků, dno plný larviček, hodil jsem je do petriho misky…
VilemC 14.08.2014 08:35
VilemC
Trochu odbočím, včera jsem se byl jen tak ze sportu podívat ve zverimexu ( abych se ujistil,jak vše…
Mastr 15.08.2014 07:34
Mastr
Stane se. Ono zas upřímně, když si člověk nedává pozor, běžně si stejnou směsku přinese i z burzy, p… poslední
VilemC 15.08.2014 09:14
VilemC

to budou buď roztoči, nebo pokud to jsou takoví tmaví tvrdí brouci s krovkama, tak to jsou potemníci. U roztočů záleží na druhu, někteří jen dojíždějí zbytky a nevadí, jiní napadají šváby. Pokud to jsou ti tmaví tvrdí brouci, tak ti švábům ani agamě nevadí. Agamě ostatně ale nevadí ani ti roztoči.

To budou podle mě spíš ty potemníci, taky je tam občas mám, mám pocit, že je spíš láká suchý pečivo, který baštěj, než přímo ty šváby nebo ten jejich odpad. S těma nikdy problém nebyl, za to s roztočema jo, ale ti jsou fakt pidi, tipnul bych tak 0,5 mm, možná menší a alespon ti co se objevují u mě tak bílý. Ty vždycky když je najdu likviduju tím, že celej box vyčistím, vydesinfikuju a šváby trošku proberu, abych tam přendal minimum těch roztočů s nima.

nejspíš to budou ti potemníci, dokáži se docela i rychle množit, ale sou pro švaby neškodný. a pokud to sou roztoči tak se raději zamysli nad tim proč tam sou, většinou to je kvůli nadměrné vlhkosti, a jak již předemnou psali nekteré druhy švábum škodí a často pokud se přemnoži to konči smrti cele kolonie, tak na to bacha :) Nebo by to ještě mohl byt takový nosatec pilous ale ten se spíše objeví někde v obili u švábusem ho osobně ještě nevyděl, ale teoreticky by se tam oběvit mohl :)

nevim jak třeba Rampíci, ale malá mláďata různých Agamek, Cordylů, Lacertidů a některých gekonků je ráda. Asi to nutričně nebude větší hitparáda než ten moučňák, ale na počáteční rozkrm to uplně stačí. Já měla tyhle potemníky dost v cvrčcích, takže když jsem čistila bednu, tak jsem jenom přesila ten bordel ze dna, kde bylo plno těch larviček a brouků do pixly, zasypala trochou vloček, občas tam hodim kousek jablka nebo mrkve kvůli vodě a taky hlavně když chci trochu zkrmit. Páč ty larvičky jsou zahrabaný, ale jak se tam hodí něco šťavnatého, tak se na to sesypou a pak je stačí oklepat. A teda množej se jak ďas, proti klasickým moučňákům nebo zofům.

Mohu potrvrdit, právě jsem čistil bednu od cvrčků, dno plný larviček, hodil jsem je do petriho misky k lygodactylům a hned se na ně vrhli, dokonce bych řekl že radostněji než na cvrčky. Akorát jsem je trubka teda vyhodil, nenapadlo mě dát si je do bedny bokem a množit. Jako krmivo pro prcky všeho druhu ale asi dobrý.

Trochu odbočím, včera jsem se byl jen tak ze sportu podívat ve zverimexu ( abych se ujistil,jak vše nakupuji levněji). Prodávali tam cvrčky malá krabička 75Kč, ale v tý krabičce byla hromada malých (4mm)černých broučků (potemníci?) společně s cvrčkama. Nějaká nová směska ? :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru