Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zdrhlý potkan!!!!!! Jak ho co nejrychleji sejmout..

Zdar,před chvilkou jsem krmil,nedával jsem pozor a zdrhnul mi mladý malý potkan,ve velikosti větší myšky,vyskočil z terária a než sem ho stihl háčkem švihnout,tak někam zalezl,přeházel jsem celý pokoj,ale nenašel jsem ho,byl bych nerad,aby tu něco rozkousal,takže co radíte?????? Stačí asi pastička na myši s kusem suchého salámu,nebo sýru,že ano? Zdroj vody ano žrádla tu nemá,bojím se,aby nerozkousal vybavení pokoje.Děkuji za případné rady.Kočky sem pouštět nebudu,mám tu mladé želvy,na to budu muset dávat taky pozor,aby jim neublížil potkan.

Předmět Autor Datum
Pokud to je malé odstávče, tak to moc škody nenadělá, ti jsou ještě takoví bezelstní. I co se týče o…
Aurifer 13.10.2014 15:53
Aurifer
Toto se mi stává každou chvilku. Pokud máš možnost pustit do místnosti kočku využij ji. Opravdu to j…
šmejký 13.10.2014 19:59
šmejký
U potkanů jsou pastičky na prd U laboratorních jsou pastičky právě uplně v pohodě, jen je člověk ne…
Aurifer 13.10.2014 20:44
Aurifer
Rozumím. Mě potkani utíkají každou chvíli, většinou je chytím sám. Pokud ne, nasadím na ně kočku (ko…
šmejký 13.10.2014 21:02
šmejký
Samozřejmě nechytí vždy. V takovém případě kočce pomůžu. Pokud potkan utekl někde v uzavřené místnos…
šmejký 13.10.2014 21:08
šmejký
Pastičky jsem zkoušel klasické, plastové na myši. Návnada vždy zmizela, ale potkan nikde. Njn, ty p…
Aurifer 13.10.2014 22:59
Aurifer
Pokud máš možnost pustit do místnosti kočku využij ji Tady bych si dovolila lehce protestovat proti…
lillek 14.10.2014 12:17
lillek
To nám doma myši celkem spolehlivě lovili psy, ale nesežrali je, typicky je nechali mrtví někde na k…
Elisak 14.10.2014 12:22
Elisak
kočka jen tak nesměle pacičkovala myš ve snaze zjistit, co to jako je mame stejnyho kocoura - akva… poslední
boa.constrictor 14.10.2014 12:41
boa.constrictor

Pokud to je malé odstávče, tak to moc škody nenadělá, ti jsou ještě takoví bezelstní. I co se týče okousání zvířat, ale želvy by to asi pro jistotu chtělo zakrýt. Jinak bežná pastička je malá, on se sice chytí, ale nezabije ho to, jen praští s vyděsí a už ho pak do pasti nikdy nenalákáš. Takže je lepší použít rovnou velkou psat na potkany a jako návnadu použít krmivo, kterým ty potkany normálně krmíš a jsou na něj zvyklí. a dát ji někam k výlezu ze skrýše, kam ten mrňous zalezl- pomůže večer si tam po zhasnutí sednout a poslouchat, on pravděpodobně začne rachtat, až začne aktivovat a podle toho zjistíš, kde je.

Toto se mi stává každou chvilku. Pokud máš možnost pustit do místnosti kočku využij ji. Opravdu to je to nejlepší. U potkanů jsou pastičky na prd a jed používám nerad. Takže, zavřít želvy a pustit přes noc do místnosti kočku. Do rána máš problém vyřešený ;-). Jinak zatím se mi nestalo, že by mi potkan v místnosti něco sežral (pravda vždycky měl co žrát :-D ), takže hoď tam nějaký jablko (ať má co žrát), kočku (ať ho má co sežrat) a problém je vyřešen :-).

U potkanů jsou pastičky na prd

U laboratorních jsou pastičky právě uplně v pohodě, jen je člověk nesmí "zkazit" blbou zkušeností s malou pastičkou. Ono totiž potkáně má pevnější a větší lebku než myš a pokud se použije malá pastička na myši, co ho max. lajske přez čenich, tak už se do jiné nikdy nechytí. Já na prchlé laboráky pasti používám běžně, taky se mi stává, že mi tu občas nějaký zrdhne. Pokud má tazatel myšilovnou kočku, tak to je taky řešení, ale je otázka, jestli někde zašitého potkana chytí.

Rozumím. Mě potkani utíkají každou chvíli, většinou je chytím sám. Pokud ne, nasadím na ně kočku (kocoura). Na večer začínají potkani shánět jídlo v tu chvíli je kočka okamžitě chytí. Je to rychlé. Pastičky jsem zkoušel klasické, plastové na myši. Návnada vždy zmizela, ale potkan nikde.
Takže za mě jednoznačně kočka :-).

Samozřejmě nechytí vždy. V takovém případě kočce pomůžu. Pokud potkan utekl někde v uzavřené místnosti, tak jakž takž vím kde by mohl být. Potkana vyplaším on uteče a v tu chvíli zasáhne kočka. Pokud nevím, tak tam kočku nechám dva dny a potkan vždycky zmizí. Jak píšu, v noci vždycky vylézají. Zatím vždycky mi to vyšlo :-).

Pastičky jsem zkoušel klasické, plastové na myši. Návnada vždy zmizela, ale potkan nikde.

Njn, ty plastvé na myši jsou jim tak pro smích. Ony se do nich často blbě chytaj i ty obyčejné myši, já si těhle pastiček koupila víc, páč se mi líbila ta rychlost "nabíjení" a že pak člověk nemusí sahat na mrtvou myš, stačí ji vyklepnout. Navíc ty co fungují se dají použít jako "nášlapná mina", když je člověk dá myším na cestičky kudy běhají. jenže zdaleka ne všechny mi fungujou, asi tak 4 jsou uplně na prd.

Pokud máš možnost pustit do místnosti kočku využij ji

Tady bych si dovolila lehce protestovat proti univerzální účinnosti koček:D Máme doma dvě bytový kočky-trdla, který nikdy živou myš neviděly, a jednou se nám podařilo nechat zdrhnout potkáně a myš ve stejnou chvíli. Kocour před potkanem zalezl pod stolek a kočka jen tak nesměle pacičkovala myš ve snaze zjistit, co to jako je:D Docela mě to překvapilo... Ale to jen tak pro zpestření, v tomhle případě se stejně kočičí zásah neplánuje..

kočka jen tak nesměle pacičkovala myš ve snaze zjistit, co to jako je

mame stejnyho kocoura - akvarium a nadrz s piskomilama byly jeho oblibene prirodopisni kanaly, obcas si presunul k terariim (ty ho moc nebrali).. Jednou sem pustil piskomila, kocour sedel vedle nej a koukal na me, na nej, na me, na nej... Proste sme se rozhodli, ze on je budhista...

K tematu - pokavad me zdrhne mys/potkan/morce - snazim se to najit a zlikvidovat sam, pokavad sem neuspesnej tak jednoznacne pasti primerene velikosti a sily...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru