Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na "tygra"?

Zdravím, mám menší problém s kocourem. Vím, že to není tera zvíře, i když do terárka se mi minule nacpal, ale to je jiný příběh. Takže k problému, léčíme mu zánět močového měchýře, což se neobejde bez návštěvy veta. Jenže ta malá bestie už při příchodu do ordinace začne šíleně vyvádět: syčí, vříská stylem lokomotiva hadra, ječí jak bychom ho vraždili, vyjíždí po přepravce atd. Připomínám, že se mu v tuto chvíli nic neděje a on přesto hystericky vyšiluje. Naposledy ho tatík doslova přesypal do té veterinární miniklece, aby mu mohli dát sedativa a nějak ho vůbec vyšetřit. A to ho chtěl chytat holou rukou, no věřím tomu, že kdyby ji tam strčil, tak vytáhne jen osekané kosti. No mám jít za pár dní na kontrolu a mám strach, co zase bude vyvádět. Takže co s ním? Jsou nějaké "rukavice" na drápavé packy? (zastřižení drápů nijak extra nepomohlo). Nebo mu mám před cestou tam svázat nohy k sobě? Ale co na to zas ochránci zvířat že... Na té klinice mu přezdívají tygr a při mém vstupu do ordinace personál leze pod stůl a málem brečí ]:) Příště jeho výstup zkusím natočit na mobil, pokud mi to dovolí, abyste si mohli udělat obrázek.
P.S. lopatou po hlavě ho mlátit nebudu, nemám lopatu...

Předmět Autor Datum
ja pouzivam tlusty rukavice, mikinu, osusky, co prijde pod ruku... Kocour vyvadi okmzite bud jak zme…
boa.constrictor 29.10.2014 16:37
boa.constrictor
to zlaté naše kočky, ty při zvednutí přepravky (slovo veterinář se samože nesmí ani posunkem naznači…
Aurifer 29.10.2014 17:09
Aurifer
A to není možné mu dát sedativum před tím než vyjdete z baráku ? Resp. tak 1-2 hodiny před vlastní n…
Araneus84 29.10.2014 16:37
Araneus84
No právě že teď máme ty kontroly častější, ještě ho chce poslat na vyšetření ledvin, krve atd. Až bu…
ssimca 29.10.2014 16:55
ssimca
Zacházet s ním jako s nedomestikovanou stejně velkou šelmou- kombinací ochranných pomůcek a použití…
Aurifer 29.10.2014 17:01
Aurifer
Vyzkouším :-) nebo někde jsem zahlídla kevlarové vojenské rukavice, to by taky šlo :-D Hold buď to p…
ssimca 29.10.2014 17:14
ssimca
jo, ty kevlarové rukavice by asi šly taky, ale tam je poněkud vyšší pořizovací cena, než u těch svář…
Aurifer 29.10.2014 17:18
Aurifer
JJ, u těch svářečských mě napadlo, že se zkusím zeptat chlapů u nás v hospodě, či mi je nepůjčí. Na…
ssimca 29.10.2014 17:29
ssimca
Zkuste Felliway. Obsahuje feromony, které "tygry" uklidňují. Doporučila mi ho veta, když mi 4 letá k…
plešatákočka 29.10.2014 18:11
plešatákočka
Oni jsou kocky, ale schopne prijit do soku pokud je clovek totalne spacifikuje v nejake stresove sit…
chsajarsa 31.10.2014 17:06
chsajarsa
skús toto funguje to watch
fleky 30.10.2014 07:37
fleky
Jooo to jsme zkoušeli už doma a prd to pomohlo. Možná jsme to dělali blbě
ssimca 30.10.2014 13:01
ssimca
Jj, tohle funguje vesměs jen na totálně salámistické kočky, na které se to ani používat nemusí. Ty m…
Aurifer 30.10.2014 20:12
Aurifer
No prohlídku jsme úspěšně zvládli :-) byli jsme na něj 4 :-D ale do té klece jsme ho dostali. Nechal…
ssimca 31.10.2014 04:22
ssimca
My pobavili u doktorky povelem na kocoura "zůstaň"... Nutno dodat, že je fakt z domu zvyklý a když s…
barras 31.10.2014 17:41
barras
No dneska jsem po příchodu z práce běžela maraton na veterinu, páč začal čůrat krev. Ucpala se mu př…
ssimca 31.10.2014 19:12
ssimca
Přišla jsem na způsob, jak ho relativně bez ztráty prstů vyndat z bedny. Musí mít na sobě ten plasto… poslední
ssimca 08.11.2014 09:11
ssimca

ja pouzivam tlusty rukavice, mikinu, osusky, co prijde pod ruku... Kocour vyvadi okmzite bud jak zmerci prepravku, anebo pri slove "veterinar" (a prej ze nerozumi, kdyz mu nadavam) - je to pak o mrstnosti a hrube sile = my vs. on :-D Samozrejme se to bez nejakeho skrabance neobejde, ale to holt k tomu asi patri :-D

to zlaté naše kočky, ty při zvednutí přepravky (slovo veterinář se samože nesmí ani posunkem naznačit, natož vyslovit) jen zmizí do jiné dimenze. Ale pokud se mi včas podaří jim zabránit ve zmizení, tak do přepravky už se strčit dají, i na veterině vyndat a ošetřit. Jen celou dobu (asi hodně sprostě) nadávají, pak po přívozu dom zmizí do jiné dimenze a objeví se, až když dostanou hlad. A pak se mnou nějakou dobu nemluví.

Zacházet s ním jako s nedomestikovanou stejně velkou šelmou- kombinací ochranných pomůcek a použití fyzické převahy. Pořiďte si silné kožené svářečské rukavice s manžetama až k loktům a pevnou osušku. Kocoura vytáhněte rukama v rukavicích a na pevno zabalte do ručníku, aby se nemohl mrskat a pevně držte, nechte mu koukat jen tu část, kterou je potřeba ošetřit.

Zkuste Felliway. Obsahuje feromony, které "tygry" uklidňují. Doporučila mi ho veta, když mi 4 letá kočka chtěla utýrat nové kotě. Nikdy bych tomu nevěřila, ale fakt to pomohlo. Je ve spreji nebo jako puch do elektriky. Hodně se používá na výstavách nebo před cestou u koček, které cesty nesnášejí. Jestli jste z Phy, můžu půjčit na vyzkoušení.

Jj, tohle funguje vesměs jen na totálně salámistické kočky, na které se to ani používat nemusí. Ty moje si nechají líbit všechno, tedy tak, že se při tom nijak nebrání, ale když jsem na nich tohle zkoušela- jen tak- tak se urazily a pak se mnou nemluvily, jako po všem co mi neodsouhlasily :-D. A u kočičích vzteklin to prostě nefunguje a ještě jsou schopné si (nebo majiteli) s tím ublížit.

No prohlídku jsme úspěšně zvládli :-) byli jsme na něj 4 :-D ale do té klece jsme ho dostali. Nechali jsme ho rovnou i vykastrovat, to nám asi dlouho nezapomene. Nejlepší bylo probírání, byl tak vzteklý, že i hlavní doktor té kliniky se ho bál a vyjádřil se, že se od tohoto dne koček bojí :-D. Takže z něj byla chodící lampička, bohužel přes noc ten límec záhadně sundal a šance mu ho nasadit znovu je téměř nulová. Tak snad se mu to i tak dobře zahojí.

My pobavili u doktorky povelem na kocoura "zůstaň"... Nutno dodat, že je fakt z domu zvyklý a když se řekne zůstaň, tak prostě v drtivé většině případů zůstane, ale to tady asi už absolutně nehrozí :-D zlatá naše hodná čiči, takový peklo jsme díkybohu nikdy neabsolvovali... :-)

No dneska jsem po příchodu z práce běžela maraton na veterinu, páč začal čůrat krev. Ucpala se mu přes dopoledne trubice, takže dali kanylu a já se jenom modlím, aby měl ledviny v pořádku, bo z vyšetření krve prý nějaký nález byl. Nemusí to nic znamenat, ale taky může, tak nám držte palce

Přišla jsem na způsob, jak ho relativně bez ztráty prstů vyndat z bedny. Musí mít na sobě ten plastový límec a otočený směrem k dvířkám, někdo stojí před dvířkama a upoutává pozornost. Odklapnu přepravku a opatrně zezadu nadzvednu vrchní díl, nenápadně ale rychle strčím dovnitř ruku a chytnu kocoura za kůži na krku. Pak už ostatní odklidí bednu, přehodíme kocourovi přes hlavu ručník. Akorát minule se mi nepovedlo ho držet pořádně a jak jsem chtěla přeručkovat, tož mě rafnul, mám tam moooc hezkou modřinu :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru