Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cvrčci v paneláku

Ahoj, mám dotaz. Chováme nově gekončíka nočního, mám ho od mláděte, kdy už uměl údajně jíst sám, ale po nastěhování do terárka si červíka nikdy nezval (ty mi ze začátku radila chovatelka). Nejprve jsem ho tedy krmila ručně, ale pak jsem koupila malé cvrčky, at se snaží lovit. Nikdy jsem ho teda neviděla žádného ulovit (nevím jak dlouho vydrží o hladu) :) Takže abych mu to usnadnila, nasypala jsem do terárka těch cvrčíků více, jsou maličcí, ale pro jistotu jsem tam dala nějaké ovoce... Jenže se jim nějak povedlo z terária zdrhnout, nahoře pod vývodem kabelu od lampy byla díra, kterou jsem dnes objevila. Jinudy nevím... Díru jsem dneska zacpala, nicméně se ozvali sousedi po námi, že už našli asi pátého čvrčka, že je to katastrofa a jsou z toho na prášky. Co teď? Dneska koupím nějaké pastičky, pokud seženu, ale jak jsou na tom cvrčci v paneláku? Přežijí? dokáží se množit někde ve stupačkách?? Slyšel někdy někdo o tom, že byl způsobili kalamitu jako švábi? Jsou malí, takže necvrkají, vlastně nijak neškodí, nicméně sousedi v tom vidí něco šíleného. Jsem z nich tak vyhouklá, mně nenapadlo řešit sem tam nějakého cvrčka po bytě, protože si myslím, že stejně chcípnou. Nebo ne?? Ještě řešit nějakého deratizéra celého paneláků kvůli pár cvrčkům, to by mě asi omyli. Díkes za zkušenosti. J.

Předmět Autor Datum
jestli mas jednoho gekona... nemusis se knemu hrde hlasit a zvire normalne zapři.. ale malej cvrcek…
milde 06.11.2014 15:02
milde
To bohužel nejde, se s nima sem tam navštěvujeme a vědí, že jsme pořídili gekončíka, ještě dřív, než…
jana.k 06.11.2014 15:38
jana.k
Kup jim spej na lezoucí hmyz a flašku :-) Mě občas utíkaj mikrocvrčci od lepidek zkrs šoupací skla t…
venca_h 06.11.2014 18:33
venca_h
Nejlepší varianta, prostě koupit lahev, bombošku nebo něco jako omluvu a normálně přiznat, že se oml…
VilemC 07.11.2014 22:25
VilemC
V jednom zverimexu jim pry pomaha, kdyz je nasypou do sklenene vyssi misky..odtud jim to pry neutika… poslední
Katuszka 08.11.2014 13:04
Katuszka

jestli mas jednoho gekona... nemusis se knemu hrde hlasit a zvire normalne zapři.. ale malej cvrcek v panelaku nic neudela.. to ho driv sejme pavouk..
na nas jednou litala sousedka.. ze ji stupackama litaj cvrckove... tak sem ji rekl ze krmim jen sarancata a nazdar.. je to tvrzeni proti tvrzeni... a nikdo ti byt prohledavat nebude..

Nejlepší varianta, prostě koupit lahev, bombošku nebo něco jako omluvu a normálně přiznat, že se omlouváš, že utekli jednou škvírou a že už je podchycená a nemělo by se to opakovat. Můžeš je taky uklidnit tím, že cvrčci v našich podmínkách po pár dnech zdechnou a nemusí mít strach, že by se někde množili nebo nějak škodili.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru