Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Hadi-začátek-koupě

Dobrý den :-)
Chtěla bych se zeptat jestli záleží na tom jak vybírat hada ? :) Budu ho vybírat v sobotu na burze a moc nevím jak :-D Bude můj první a moc se těším - hlavně aby mu u mě bylo dobře ,al etaké aby pro mě byl vhodný :-)Budu kupovat užovku ,ale jsou nějaké specialní rady Jak vybírat,PODLE ČEHO vybírat atd :) Jak jste vybírali hada vy ? :-)
Děkuji za odpovědi a berte prosím ohled na začátečníka ! :)

Předmět Autor Datum
Jako začátečník, kterej na internetu našel tuhle poradnu, bych si dal asi tu práci a seznámil se s j…
cejna 12.11.2014 19:22
cejna
Tak pardon ,že jsem se zeptala ;) Miluju chytrý lidi :D A myslím ,že není zas taková hrůza když jsem…
natalie 13.11.2014 17:55
natalie
Chovej se slušně. Není to obecně. Přiložil jsem odkaz přímo na korálovky. Což jsou taky užovky. Když…
cejna 13.11.2014 18:28
cejna
Nevím ,ale nikdy nevíš jestli je had stejný ;) Lidi se řeknou - je rozdíl meci malými poníky a hucul…
natalie 13.11.2014 19:21
natalie
Ptáš se, na co si dát pozor při nákupu. To je u všech hadů v podstatě stejný. U užovek uplně stejný.…
cejna 13.11.2014 19:24
cejna
Užovky je neskutečně širokej pojem.Jsou tam hadi s velkými rozdíly v chovu,nárocích na teplotu,vlhko…
Nuty 13.11.2014 18:18
Nuty
Ano ale také jsem se ptala podle čeho jste vybírali vy..? A mohla to "Cejna" napsat trochu lépe a ne…
natalie 13.11.2014 19:25
natalie
Odpovědi bejvaj úměrný otázkám.
cejna 13.11.2014 19:27
cejna
Víš Natal nesmíš se cejně divit.Ona tu každý den musí řešit desítky stupidních dotazů a je z toho už…
hadilov1 15.11.2014 22:39
hadilov1
Musí ? o.O Já myslela ,že každý odpovídá na to na co chce :)Nikde tady není psáno ,že se musí na vše… poslední
natalie 16.11.2014 23:46
natalie
Ahoj Natalko . pokud potřebuješ vědět něco konkretniho,tak se mi ozvi na telefon 722 312661,mam tu e…
crowbar 14.11.2014 00:38
crowbar

Jako začátečník, kterej na internetu našel tuhle poradnu, bych si dal asi tu práci a seznámil se s její úvodní stránkou. Kdybych náhodou nenalezl důmyslně ukryté (v pravém horním rohu) tlačítko Hledat, tak bych si snad všiml hned druhýho vlákna Než vložíte dotaz - FAQ - První pomoc začínajícího chovatele a v něm bych s největší pravděpodobností nalezl následující odkaz, ve kterým bych našel všechny odpovědi potřebný do začátku s chovem.

Tak pardon ,že jsem se zeptala ;) Miluju chytrý lidi :D A myslím ,že není zas taková hrůza když jsem se zeptala ;)A hlavně ve tvém odkazu je toho hodně psáno obecně na terarijní zvířata a já chci přímo na užovky ;)A ještě hlavněji je to tvé o korálovkách chytráku a já korálovku nechci ! :D ;)

Chovej se slušně. Není to obecně. Přiložil jsem odkaz přímo na korálovky. Což jsou taky užovky. Když se ptáš tak se máš ptát přesně. Navíc není absolutně žádnej rozdíl mezi výběrem korálovky a jakýkoliv jiný užovky. A to máš v tom odkaze popsáno...

Ptáš se, na co si dát pozor při nákupu. To je u všech hadů v podstatě stejný. U užovek uplně stejný. A máš to v tom odkazu. Myslíš, že ti to bude někdo psát furt dokola? Co kdyby se za ty informace muselo platit? Zadávala bys dotaz i když na něj je hned vedle už odpověď? Asi ne.

Užovky je neskutečně širokej pojem.Jsou tam hadi s velkými rozdíly v chovu,nárocích na teplotu,vlhkost i potravu.Zminovaný odkaz je dobrej.Je nejlepší si vybrat určitý druh a potom nastudovat konkrétní nároky.Hlavně aby se jednalo o mládě,které už samostatně přijímá potravu.Cejna si možná "nebere servítky"ale je to zkušený chovatel,Bude lepší zakopat válečnou sekeru a zkusit být konkrétnější v dotazovaném druhu.

Víš Natal nesmíš se cejně divit.Ona tu každý den musí řešit desítky stupidních dotazů a je z toho už celkem podrážděná.Nicméně nemusíš být hned jak podebraný vřed.Holky všechno jde vyřešit v klidu.Já jsem vybíral tak,že jsem v roce 1991 přijel do Zverimexu v Kroměříži a koupil jsem si jediný mládě Hroznýše královského které tam měli za 1500 Kč.

Ahoj Natalko . pokud potřebuješ vědět něco konkretniho,tak se mi ozvi na telefon 722 312661,mam tu eště prtata ruznych užovek ktere nabízím.mužu nabidnout koralovky,červené užovky atd...hady,který zvládne začátečník,ale musíš se zajímat o to,jak na to.Milda
P.S budu na teraburze v Holešovicích tuto sobotu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru