Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co do terária?

Dobrý den
Hned ze začátku chci říct že vím že se nejdříve vybere zvíře a pak až terárium. Terárium jsem dostal od kamaráda který chtěl terárium vyhodit. Má rozměr 60x40x60 (DxHxV) větrání je půlka stropu a pod dvířky. Chtěl jsem Chameleona ale chápu že do těchto rozměrů asi ne. Bydlí s rodiči a jediné co fakt nesnesou jsou hadi. Zvíře nejlépe nějaké kliďase, nemám zkušenosti a nerad bych se dostal so situace že se něco stane.

Děkuji za odpověd.

PR

Předmět Autor Datum
Nějaký gekony, gekončíky...
cejna 14.11.2014 10:57
cejna
Eventuálně samozřejmě můžeš ještě zapracovat na faktu,že "rodiče fakt nesnesou hady". Tento pocit má…
maku 14.11.2014 11:05
maku
Mohl by si tam mít pagekony řasnaté, ti jsou v dospělosti poměrně klidni, ale musíš mít trpělivost s…
Klaudiee 14.11.2014 21:09
Klaudiee
Děkuji za odpověď, zaujali mě pagekoni. Jak to myslíte s tou cenou? Nevím jak si představujete "draž…
Ťulpas 14.11.2014 21:49
Ťulpas
http://www.ifauna.cz/inzerce/?q=pagekon&search-in= inzerce
Praprapraještěr 14.11.2014 22:22
Praprapraještěr
Dost záleží na barvě. Můžete najít nějaké levné okolo 300 ale některé barvy můžou stát i několik tis…
Klaudiee 14.11.2014 23:39
Klaudiee
Cena asi tak od 500 nahoru. My mláďata krmíme ručně, takže "jako z divokých vajec" jsou 3-4 dny. Ská… poslední
dumerilak 15.11.2014 09:22
dumerilak

Eventuálně samozřejmě můžeš ještě zapracovat na faktu,že "rodiče fakt nesnesou hady". Tento pocit má mnoho lidí, přestože jediná zkušenost s hady je z filmu "Chřestýši". Pokud jej uvidí "živě" a nejlépe jej dostanou do ruky, tak je velká šance, že hady již akceptovat budou.

Jestli jsi z Prahy, tak ideálně vzít rodiče v sobotu na Výstaviště, tam rodičům určitě někdo ochotně vyndá do ruky a třeba to rodičům pomůže. Já sám si vzpomínám na svou matku, která s hady měla veliký problém a nakonec to skončilo tak, že si gutku v klídku sama držela v ruce, když jsem čistil terárko, chodila se na ni dívat apod., leč samozřejmě chápu, že u někoho ten pocit změnit asi nelze - ale za pokus nic nedáš.

Mohl by si tam mít pagekony řasnaté, ti jsou v dospělosti poměrně klidni, ale musíš mít trpělivost s mláďaty, ty jsou totiž jak z divokých vajec:-D. Nevýhoda může být docela cena, protože jsou trochu dražší, hlavně když chceš nějaké neobvyklé barvy. Něco si o nich nastuduj. Jsou nenároční, vhodní pro začátečníky a dají se dobře ochočit. A buď si kup už dospělé (samce a samici), nebo nejdřív jednoho a uvidíš.
Nebo by si tam mohl mít gekončíky noční. Myslím, že to jsou úplně nejjednuduší ještěři na chov. A ti moji jsou tak ochočení, že stačí, když dám do terárka ruku a oni na ní okamžitě vlezou, ať už jim měnim vodu nebo uklízim. I u návštěv mají vždycky největší úspěch. Do tvého terárka by šel tak pár. Jenom mi příjde jako škoda ten nevyužitý prostor nahoře. Ale jestli si kreátivní tak můžeš vyrobit 3D pozadí na kterém by mohly odpočívat.
Hlavně než si koupíš něco tak si o tom hodně přečti.

Cena asi tak od 500 nahoru.
My mláďata krmíme ručně, takže "jako z divokých vajec" jsou 3-4 dny. Skáčou a mají tendenci vyšplhat nahoru - na strom (v přírodě se líhnou na zemi). Pak se uklidní.
Nenáročná zvířata nepotřebují speciální osvětlení ani moc tepla.
Je s nimi sranda.
Existuje instantní krmení. Vhodné pro malochov. Při chovu několika kusů pagekonů vychází lépe než cvrčci a švábi. Jak finančně tak organizačně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru