Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ještěři

Cau :), rad bych vas poprosil o doporuceni nejakeho vhodneho jestera pro zacatecnika jako jsem ja, momentalne mam hoznyse kralovskeho a rad bych si poridil nejakeho toho jestera. Koukal jsem na Leguana Zeleneho, ale je moc velky, Agama kocicinska pry pomerne obtizna na chov (kouse, temperamentni), take jsem koukal na chameleony, kamarad me od nich odrazuje, ale jsou pekni. Tak kdyby jste mi neco doporucily tak budu velmi rad :D. (nepisu carky ani hacky, protoze pisu z mobilu)

Diky a preji hezky den.

Předmět Autor Datum
"Ještěrů" je mnoho. Nepíšete jak velké mu můžete dopřát terárium. To se pak špatně radí, můžu napsat…
Ťulpas 21.11.2014 23:03
Ťulpas
Terarko muzu Max. delku 1m vysku 50-60cm sirka 50-60cm, furt premyslim kam bych to terarko nacpal. D…
Bobec 22.11.2014 12:58
Bobec
Na tu delku mozna 1.20m
Bobec 22.11.2014 14:21
Bobec
Tak na Chameleona rozhodně zapomeňte. Leda by jste mu poskytl jiné podmínky. Chameleon je stromový j…
Ťulpas 22.11.2014 18:22
Ťulpas
Ano jeste se podivam a poctu si neco na netu, jak jsem psal jeste hledam misto kam dat terarko takze…
Bobec 22.11.2014 19:44
Bobec
Jsou i jini Chameleoni kteri se daji chovat a jsou cenove prijatelni? Vsude ctu jen o Jemenskym...
Bobec 22.11.2014 21:08
Bobec
No tak na 1. místě co se týče ceny je Jemenský. Můj oblíbený a favorit je Chameleon Pardálí (Furcife…
Ťulpas 22.11.2014 21:28
Ťulpas
No tak to asi vice popremyslim o te vousatce :), byl jsem na male burze v Budejkach a meli jich tam…
Bobec 22.11.2014 21:31
Bobec
zdravim,reaguji na prvotni dotaz,,nesouhlasim ze agama kocincinska je narocna,naopak chameleon je na…
666 agama 23.11.2014 14:11
666 agama
No jeste si to teda rozmyslim :D
Bobec 23.11.2014 16:38
Bobec
noční teplota v terarku se dá řešit topným kabelem,který se může na noc zapnout. poslední
zeluco 23.11.2014 17:18
zeluco

"Ještěrů" je mnoho. Nepíšete jak velké mu můžete dopřát terárium. To se pak špatně radí, můžu napsat pro příklad Varan stepní a Felsumu Klemmeri. Odlišné podmínky chovu a velikost. Zkuste to upřesnit. Pak se možná někdo ozve. Neříkám vypsat přesný rozměr ale cca orientační. Jinak za mě nevím proč vám kamarád odrazuje chameleona? Při dobrých podmínkách je to fascinující a nádherné stvoření. Ale pozor, jen při dorých podmínkách.

Terarko muzu Max. delku 1m vysku 50-60cm sirka 50-60cm, furt premyslim kam bych to terarko nacpal. Dost jsem premyslel o tom chamikovi no :D.
Pridam jeste jednu malou otazku: Vadilo by kdybych to narval do pokoje kde je mensi pruvan a v noci teplota tak na 10-15 stupnu ?

Tak na Chameleona rozhodně zapomeňte. Leda by jste mu poskytl jiné podmínky. Chameleon je stromový ještěr a v takovém teráriu neprǐichází v úvahu. Dále nechápu proč si tak trváte na teráriu, když ho nemáte kam dát. Když se rozhodnete do teraristiky tak musíte počítat s tim že to zabere místo a i čas. S tím nočním poklesem nevím, zas takový znalec nejsem. Někomu pokles prospívá a někomu ne. Zase na druhou stranu když je v místnosti 10-15 stupňů tak v teráriu tolik nebude, přece jen trvá než vychladne. Teď ať jen nesou tím zkusím něco doporučit. Do takového terária by šly nějaké Agamy vousaté (ale nevim co s tím poklesem) je toho vážně mnoho. Stačí jen hledat.

Ano jeste se podivam a poctu si neco na netu, jak jsem psal jeste hledam misto kam dat terarko takze bych ho klidne mohl i zvetsit a pro chamika postavit spise na vysku, to by nebyl problem, kazdopadne na to mam spoustu casua neplanuji to hned a tak si chci napred najit zvire ktere do toho dat a az pak podle nej postavit vhodne terarko a dobre ho umistit. :D
O agamach vousatych jsem tak premyslel, a zatim jsou na prvnim miste.

No tak na 1. místě co se týče ceny je Jemenský. Můj oblíbený a favorit je Chameleon Pardálí (Furcifer pardalis) nádherný, cenově si už sáhnete hlouběji do peněženky. Klasická barevná forma Ambilobe od pochybného chovatele seženete za 1500 Kč, od ověřeného chovatele už bych počítal cca ty 3000. Samozřejmě záleží na barevné lokací a generaci. Jinak co se týče jiného Chameleona tak nic asi neporadím, vše co znám se buď špatně schání nebo už je to trochu dražší...

Jinak k té vousatce. Často se agamy pořizují pro začátečníky, je to i "kontaktní" zvíře. Samozřejmě od něj nemůžete čekat že vám bude projevovat lásku nebo se mazlit. Ale krmení z ruky a vyndání z terária pod dozorem asi neuškodí . Agama z toho nebude nadšena ale přežije to.

zdravim,reaguji na prvotni dotaz,,nesouhlasim ze agama kocincinska je narocna,naopak chameleon je narocnejsi na podmínky,vypiplate si ho a za 5 let,pokdy ne drive,pojde,doziva se cca 5ti roku života,a ta kocincinska jak pisete ze kouse,neni pravda,tyto agamy nekousou,v ohrozeni se brani utekem,nikoli kousanim.:-),jedina narocnost je max.to,ze se jim musí menit voda v bazenu,tot vse..pro zacatecnika doporucuji vousatky..a pro nadsence zacatecnika co ma na to cas klidne kocinciny,jsou pratelske.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru