Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alergie na morče

Dobrý den, chceme domů pořídit morče, ale v domácnosti je jeden člen alergický na zvířata (lehce opuchá po kontaktu se psem, hodně když je v blízkosti s kočkou, s morčetem zatím není zkušenost, ale radši to předvídáme také) plus alergie na seno.. Je možné, že by dotyčný trpěl alergickou reakcí i v případě, že by se morče vyskytovalo pouze v zavřené místnosti, kam osoba nikdy nechodí? Jenom po chodbě kolem místnosti? Mám takový dojem, že alergie na morče bývá spíše z přímého kontaktu, ale mám obavu, aby se to nešířilo i vzduchem skrz barák a my nemuseli morčátko dávat pryč :.(

Předmět Autor Datum
to je skôr otázka pre ošetrujúceho alergologa a samotného alergika,na kolko je ochotný alebo schopný…
audax 26.11.2014 12:09
audax
Alergie na srst se dá vyřešit pořízením holého morčete „skinny“, ale alergeny ze sena se mohou šířit…
VVV 26.11.2014 16:24
VVV
Skinny nepomůže, jelikož alergie na chlupy jako taková není, alergeny pochází z kůže zvířete, takže…
Taria 26.11.2014 16:40
Taria
ono právě pokud má někdo alergii přímo na morčata, tak to skinníci nevyřeší. Ti ji způsobují také, a…
Aurifer 26.11.2014 16:47
Aurifer
Omlouvám se, nejsem alergik (naštěstí) :-)
VVV 26.11.2014 20:53
VVV
Jsem také alergik, morče bývá (dle mé alergoložky)jedním z nejsilnějších alergenů. Bacha na to. Poří…
Alamagoosa 26.11.2014 21:59
Alamagoosa
mě tohle dělala alergie na Tilikvy...nejdřív jen když jsem je brala do ruky nebo je čistila, což se… poslední
Aurifer 27.11.2014 01:02
Aurifer

to je skôr otázka pre ošetrujúceho alergologa a samotného alergika,na kolko je ochotný alebo schopný zniesť prítomnosť zvieraťa vo svojej blízkosti,je to velmi individuálna záležitosť,niektorí alergici chytia záchvat výlučne pri priamom styku so zvieraťom,niektorým vadí aj to,keď sa dostane do blízkosti niekoho,kto má doma napr. mačku a na sebe nesie stopy po styku s ňou,to sa jednoducho nedá jednoznačne povedať,či nastane alebo nenastane problém,pokial morča bude v miestnosti,kam nebude dotyčný chodiť,alergény môžte na neho preniesť aj vy,čo k morčaťu chodiť budete a budete ho brať do ruky ,alebo budete manipulovať s predmetmi,ktoré budú priamo v styku s morčaťom a podobne.......

Alergie na srst se dá vyřešit pořízením holého morčete „skinny“, ale alergeny ze sena se mohou šířit celým domem/bytem. Zeptejte se alergologa, pokud k němu docházíte. Pokud byste morče opravdu pořizovali, kupte alespoň dvě - práce a náklady jsou prakticky stejné a samotnému morčeti je vážně smutno. Ať se snažíte sebevíc, nebudete schopni morčeti nahradit příslušníky vlastního druhu, prosím, vezměte si to na srdce, my jsme měli samotného morčáka a dodnes si to vyčítáme.

Skinny nepomůže, jelikož alergie na chlupy jako taková není, alergeny pochází z kůže zvířete, takže skinny neskinny, je to jedno.
A alergie na zvířata se dá vyřešit prášky, sama mám alergii na psa a nemám doporučeno chovat i jiná zvířata, přesto mám dlouhosrstého psa, dlouhosrstého králíka, seno (mívám sennou rýmu), potkany atd atd, vyřešeno? Návštěvy alergologa a dobré prášky na alergii. Jakobych žádnou alergii neměla :)

ono právě pokud má někdo alergii přímo na morčata, tak to skinníci nevyřeší. Ti ji způsobují také, ale tam to je pak o tom, jak moc silnou ji dotyčný má a na co přesně. Navíc i skinníci mají po těle zbytky srsti. Já měla svého času morčat celkem hodně a kamarád co měl zájem mi vypomáhat se zvířaty byl právě alergický i na ty skinníky. A na vyvolání záchvatu mu stačila i jen moje mikina, o kterou jsem si morče předtím opřela. S tím pořízeím 2 morčat souhlas.

Jinak pokud je dotyčný opravdu silný alergik, tak by mohla vadit i pouhá přítomnost zvířete v domě, protože jak už tu bylo psáno, tak ty alergeny se roznáší i vzduchem a přenosem na oblečení lidí, co se o ta zvířata starají. To by ale odpověděl spíš ten alergolog, co ví jak na tom dotyčný je, jak už tu taky bylo psáno.

Jsem také alergik, morče bývá (dle mé alergoložky)jedním z nejsilnějších alergenů. Bacha na to. Pořídit lze, ale nikdo vám nezaručí, že se ho nebudete muset zbavovat. Nevěřte tomu, že pomůžou prášky. Pokud je dotyčný silný alergik, bude mu vadit i jen přítomnost někoho, kdo u morčete byl a alergeny přinesl na oblečení. Kdysi jsem si říkala buď já, nebo alergie, chovala jsem myš, potkana, ale nešlo to. Snaha byla, prášky jsem pravidelně brala, ale i když se alergie projevovala málo, byla jsem furt nemocná, unavená, uslzená. Když drazí chovanci odešli do hlodavčího nebe, bylo to jak vysvobození, konečně jsem si přiznala, že to opravdu nejde. Byla to obrovská změna ve zdravotním stavu. Zkoušela jsem i nahaté varianty, ale se stejným - špatným - výsledkem. Prý je to alergie ne na srst, ale na tu odlišnou bílkovinu, a ta je ve slinách, moči ... Dopadlo to ale dobře, skončila jsem u ještěrů :)

mě tohle dělala alergie na Tilikvy...nejdřív jen když jsem je brala do ruky nebo je čistila, což se dalo řešit rouškou a rukavicema- taky jsem si říkala, že se jich přeci kvůli nějaké blbé alergii nevzdám. Jenže po letech se ta alergie rozrostla do takových rozměrů, že už mi stačilo vejít do místnosti, neřku-li projít kolem jejich ubikací a prášky neprášky. Holt musely jít z domu, ikdyž mě to šíleně štvalo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru