Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončíci nežerou..

Uz jsem se ptal v jinem vlakne, ale nikdo neodpovedel.. Mam 3 gekonciky. Dva které mam od stejného chovatele a nechaval je zimovat jsou furt zalezli ve vlhkem ukrytu. Nechcou zrat, předtím aspoň tu 1 nymfu svaba sezrali, když jsem jim ju dal před tlamu pinzetou, ted nezajem. Ten treti netusim jestli byl zvyklej zimovat, ale ten je furt venku a smejdi, ale taky nechce zrat.. Tak co s nemá? Mam proste vypnout svetlo a tim jim i snížit teplotu na nejakych 21stupnu a nechat je tak třeba do konce února bez zradla? Dik za rady..

Předmět Autor Datum
A jak je tedy zimujete, když máte zapnuté světlo? Co takhle raději popsat podmínky? Jaké mají teplot…
lacerta. 19.12.2014 03:06
lacerta.
No ted je asi nezimuju, když jim skousim davat jidlo.. Pisu, ze jen tak vypadaji ti dva, co jsou fur…
yura 19.12.2014 09:47
yura
Tak gekončíci se nezimují na tvrdo, takže se můžou krmit i během "zimování", podle toho, jakým způso…
lacerta. 19.12.2014 13:21
lacerta.
fotky
yura 19.12.2014 20:28
yura
Ako casto ich krmis resp.ako dlho uz nezeru?Su pekne vypasene,teda aspon tie dva na fotke :-) nepise…
marduk 20.12.2014 02:03
marduk
No zda se mi ze zerou min a min. Na jare když jsem je mel par tydnu, tak zrali třeba 3-4 cvrcky denn…
yura 20.12.2014 18:00
yura
Jen pro info, nejsem znalec, chovem gekončíků se nezabývám, ale asi by jste to měl začít nějak řešit…
Ciliátek 20.12.2014 19:18
Ciliátek
To jako fakt. :D Kousli se xkrát hlavne do ocasu a jednou do te hlavy a pokazde při krmeni a da se r…
yura 20.12.2014 21:17
yura
Tak to potom mlčím :-) já myslel že se prostě do sebe pustili.
Ciliátek 20.12.2014 21:31
Ciliátek
Tak zvířata na fotce rozhodně nevypadají, že by strádala. Klidně jim zkuste dát pár dní půst.
lacerta. 20.12.2014 22:37
lacerta.
Dospelý gekončík ti už nebude chcieť žrať každý deň,niektorí sú výnimky :-D Kŕmiť stačí 2-3 krát za… poslední
marduk 21.12.2014 08:23
marduk

No ted je asi nezimuju, když jim skousim davat jidlo.. Pisu, ze jen tak vypadaji ti dva, co jsou furt zalezli. Podmínky mají furt stejne. Pod zarovkou na sutru cca 40stupnu, v druhem rohu vlhkej ukryt, tam muze byt tak 25 stupnu. Mam je nejak 9 mesicu. Zatím nehubnou a zda se mi, ze se svlekaji hrozne často, snad každých 14 dni mozna ještě casteji.. :)

Tak gekončíci se nezimují na tvrdo, takže se můžou krmit i během "zimování", podle toho, jakým způsobem to kdo provádí. Možná bych spíš snížila ty teploty - sice by jim asi těch 40 nevadilo, ale očividně jim něco vadí, tak bych začala u teplot. Možná hoďte fotku terária a gekončíků.

No zda se mi ze zerou min a min. Na jare když jsem je mel par tydnu, tak zrali třeba 3-4 cvrcky denne. Pak jsem presel na svaby a to si dali nekdy 2-3 nymfy, nekdy jednu, nekdy nic. V poslední době uz max tu jednu, mozna ta velka zluta furt stejne ty 2-3 nymfy, ale ted uz fakt asi tyden nic. Jinak jsou to 3 samicky. Ta jedna zluta je fakt pekna, mi prijde zdrave vypadajici, ta druha zluta, od stejne chovatelky je takova drobnejsi, nemá tak masivni hlavu jak ta druha a taky ho ta velka nechtic kousla do hlavy. Fakt si myslela, ze to je zradlo a normalne se ji zakouska do hlavy a trosku to jakoby i kruplo, sem neveril, ze prezije do dalšího dne, byla zalezla a mela zavrene kukadla. No to asi přečkala a je zas v pohode, jen s tim zradlem ted nejak stavkujou no.

Jen pro info, nejsem znalec, chovem gekončíků se nezabývám, ale asi by jste to měl začít nějak řešit. Očividně si prostě nesedli, tvrdíte že jedna tu druhou kousla do hlavy, a nijak to neřešíte?

Fakt si myslela, ze to je zradlo a normalne se ji zakousla do hlavy a trosku to jakoby i kruplo

To jako fakt? Myslíte si že je tak hloupá že si splete hlavu gekončíka s hmyzem?

Nevím nevím, i samice dokážou být agresivní k ostatním. Možná bude problém tam, v utlačování...

To jako fakt. :D Kousli se xkrát hlavne do ocasu a jednou do te hlavy a pokazde při krmeni a da se rict i tak trochu mou vinou, protože jsem tu pinzetu s potravou dal blizko toho druhého a když je to ještě za rožnutého svetla, tak toho fakt moc asi nevidi. Když jsou hladni, tak jde krasne videt, jak zareaguji na pohyb a všechny ty kousnuti byly proste nechtene. To by se muselo videt na vlastní bulvy. Proste zaregistruje pohyb na pinzete, soustredene zacne hledet, hmyz se prestane hýbat a gekoncik vedle pohne ocasem nebo tou hlavou :D a uz tam ma kousanec. Jak zjisti, ze to nejde sezrat, hned pusti. Není to proste jako kdyby se dva jesteri stengrovali nebo souperili. Mimo krmeni uplne v pohode, hledim na ne furt..

Dospelý gekončík ti už nebude chcieť žrať každý deň,niektorí sú výnimky :-D Kŕmiť stačí 2-3 krát za týždeň,už nepotrebujú toľko potravy ako mláďa kvôli rastu.
Na nechutenstvo u dospelých gekončíkov platí,že "Hlad je najlepší kuchár" ;-) Kľudne týždeň-dva pauzu a budú zas pekne loviť.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru