Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončíci nežerou..

Uz jsem se ptal v jinem vlakne, ale nikdo neodpovedel.. Mam 3 gekonciky. Dva které mam od stejného chovatele a nechaval je zimovat jsou furt zalezli ve vlhkem ukrytu. Nechcou zrat, předtím aspoň tu 1 nymfu svaba sezrali, když jsem jim ju dal před tlamu pinzetou, ted nezajem. Ten treti netusim jestli byl zvyklej zimovat, ale ten je furt venku a smejdi, ale taky nechce zrat.. Tak co s nemá? Mam proste vypnout svetlo a tim jim i snížit teplotu na nejakych 21stupnu a nechat je tak třeba do konce února bez zradla? Dik za rady..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ako casto ich krmis resp.ako dlho uz nezeru?Su pekne vypasene,teda aspon tie dva na fotke :-) nepise…
marduk 20.12.2014 02:03
marduk
No zda se mi ze zerou min a min. Na jare když jsem je mel par tydnu, tak zrali třeba 3-4 cvrcky denn…
yura 20.12.2014 18:00
yura
Dospelý gekončík ti už nebude chcieť žrať každý deň,niektorí sú výnimky :-D Kŕmiť stačí 2-3 krát za… poslední
marduk 21.12.2014 08:23
marduk

No zda se mi ze zerou min a min. Na jare když jsem je mel par tydnu, tak zrali třeba 3-4 cvrcky denne. Pak jsem presel na svaby a to si dali nekdy 2-3 nymfy, nekdy jednu, nekdy nic. V poslední době uz max tu jednu, mozna ta velka zluta furt stejne ty 2-3 nymfy, ale ted uz fakt asi tyden nic. Jinak jsou to 3 samicky. Ta jedna zluta je fakt pekna, mi prijde zdrave vypadajici, ta druha zluta, od stejne chovatelky je takova drobnejsi, nemá tak masivni hlavu jak ta druha a taky ho ta velka nechtic kousla do hlavy. Fakt si myslela, ze to je zradlo a normalne se ji zakouska do hlavy a trosku to jakoby i kruplo, sem neveril, ze prezije do dalšího dne, byla zalezla a mela zavrene kukadla. No to asi přečkala a je zas v pohode, jen s tim zradlem ted nejak stavkujou no.

Dospelý gekončík ti už nebude chcieť žrať každý deň,niektorí sú výnimky :-D Kŕmiť stačí 2-3 krát za týždeň,už nepotrebujú toľko potravy ako mláďa kvôli rastu.
Na nechutenstvo u dospelých gekončíkov platí,že "Hlad je najlepší kuchár" ;-) Kľudne týždeň-dva pauzu a budú zas pekne loviť.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru