Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Křeček džungarský - kouše

Dobrý den,
mám 2 roky starého křečka džungarského, vím že už je starý, ale už dlouhou dobu mě kouše. Ne jako do krve, ale prostě jen rychle stiskne a pak ho vždycky položím zpět na zem. Děje se asi toto : pustím ho na chodbu aby se trochu proběhl, chvilku ho nechám a on mě potom začne očuchávat a snaží se vylézt na mě. Tak mu nastavím ruku, že si do ní vlezr a já si ho dám třeba na klín. Ale on jak tam položím tu ruku, tak kousne. Zkoušela jsem ho i nabrat zespodu, ale bylo to ještě horší. Je mi to docela líto, že si ho už nemůžu brát. Děkuju za všechny odpovědi :)

Předmět Autor Datum
nemusíš to zakládat pořád dokola, předchozí vlákno kolega smázl, protože to tu již bylo dvakrát. Ji…
Aurifer 03.01.2015 20:52
Aurifer
Se starým křečkem ti takhle asi moc nepomůžu, ale když jsem si pořídila jednou mladého a kousal (ted…
Zyra 07.03.2015 18:30
Zyra
Křeček na blízku špatně vidí, a pokud je starý, je možné, že mu už čich moc neslouží. Chce vyzkoušet… poslední
DStol 11.03.2015 02:45
DStol

nemusíš to zakládat pořád dokola, předchozí vlákno kolega smázl, protože to tu již bylo dvakrát.

Jinak co na tom chceš řešit, u 2letého křeččího důchodce? navíc pokud nekouše do krve, tak není důvod s ním manipulovat jinak, než předtím.

Se starým křečkem ti takhle asi moc nepomůžu, ale když jsem si pořídila jednou mladého a kousal (teda on kousal i do krve a jak stiskl, tak jen tak nepustil), vždy když kousl, tak jsem na něho foukla. Určitě se mu to nelíbí, ale nic mu to neudělá. A on si ten nepříjemný pocit spojí s kousnutím. Mně to zabralo, ale na takhle starého křečka mi to příde už spíš jako trápení :-/ Já už bych ho nechala a nic ho nepřeučovala nebo něco takového ;-)

Křeček na blízku špatně vidí, a pokud je starý, je možné, že mu už čich moc neslouží. Chce vyzkoušet to, kam leze, aby měl jistotu, tak prostě kousne. Není v tom nic agresivního, jen staříkova nejistota.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru