Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový gekončík

Někdy v říjnu jsem si pořídila gekončíka, mládě, údajně samostatné, živené jen moučnými červy. Že žere sám z mističky. Gekončík od začáku nejedl, červů se ani nedotkl, hubený ocásek, drobný, nu co, je to přeci mládě, říkala jsem si, nikdy jsem gekončíka neměla. Myslela jsem, že je to jen změnou prostředí. Celé dny i noci byl zalezlý, ani v noci, když jsem tajně šla okouknout terárko, nikdy nebyl vidět. Když nejedl přes dva týdny, zkusila jsem ho krmit červíky ručně. Červy odemne slupnul a vypadalo to, že snad to bude dobré. Teplotu měl 30stupnu pod žárovkou, v rozích okolo 20stupnů. Koupila jsem cvrčky a čekala, že by mohl začít lovit. Cvrčků se nikdy nedotkl. Vitamíny ze sebe vždy oklepali, v terárku běhali, dokud nechcípli. Gekončík nelovil. Později už odmítal i červíky z ruky, nechtěl krmit, a pokud něco se mi povedlo do něj dostat, vyzvracel to. Odmítal jídlo, začal být apatický a za tři měsíce umřel.
Říkala jsem si, že asi nějaký parazit či co. Tak jsem terárko vydesinfikovala vařící vodou, stejně tak vyvařila všechny věci, písek, obal na lampu, domek...
A tentokrát jsem koupila gekončíka ve zverimexu. Tříměsíční, oproti tomu mému od chovatelky pěkně živený, prý loví cvrčky v pohodě... také měli v misce moučné červy. Tak jsem ho ubytovala, koupila o něco silnější lampu (50W na terárko 45*45), neb je ted tady chladněji. Takže pod žárovkou má asi 34stupnů. Ale je to 14 dní a gekončík nic nesežral. Je aktivní, v noci ho vidím pořád venku, sem tam se jde i vyhřívat pod lampu ve dne, ale nejí. 14dní mu tam nechávám ty dva cvrčky v terárku a cvrčci stále vesele běhají a běhají a on se po nic ani neotočí. Pod nosem mu sedí a on dělá že nevidí. Červů v misce se taky nedotknul. Tak čekám a čekám, jeslti to bude zase to samé. Prý nenáročné zvířátko do bytu. Já jsem už z toho poměrně nešťastná. Nevím jak dlouho trvá, než si gekončík zvykne na nové prostředí, musela jsem mu vyndat všechny dekorace, blbiny, nechala jsem jen písek s rašelinou, tři klacíky a malý domek, abych měla přehled, jeslti něco sežral. Což mu možná taky nepřidalo na štěstí... Mně přijde 14dní bez jídla moc, ale třeba mě uklidníte, že je to normální. Nějaké zkušenosti, rady? Díkes J.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak se po dvou měsících konečně gekončík rozlovil. Celé dva měsíce jsem ho krmila cvrčky ručně, vždy… poslední
Jana K. 30.03.2015 11:06
Jana K.

Tak se po dvou měsících konečně gekončík rozlovil. Celé dva měsíce jsem ho krmila cvrčky ručně, vždy jednou za týden (aby se donutil lovit) a stále měl v terárku cvrčky, kterých se nedotkl. Až konečně po dvou měsících začal žrát sám. Chtělo to obrovskou trpělivost, ale protože byl aktivní v noci, vypadal živě, tak se mi nejevil, že by měl být nemocný a stále jsem doufala. velká radost :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru