Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Anolis equestris ochrnuti koncetin

Dobry den,
stala se nam takova nemila vec. Mame 3 uz dospele skoro 4 rocni Anolise. Jedne samicce se udelala bulka na noze a velmi rychle s ni prestala hybat a postupne v radu par tydnu ochrnula takhle na vsechny nohy. Aktualne je bohuzel zrala na mrazak protoze skoro neni schopna pohybu. Mate nekde tuseni kde jsme udelali chybu v chovu nebo co to vubec muze byt? Zbyvajici dve jsou v naprostem poradku.
Ona byla teda horsi uz od mala , museli jsme ji rozkrmovat nechtela sama lovit ale pak se zlepsila a byla nejaktivnejsi ze vsech. Nakladla I par vajec.
Chov : terarium na vysku 150 cm a metr x metr. Uvb zarivka Sylvania tusim petka uvb ( kupuje muz nevim uplne presne ten nazev) menena cca co trictvrte roku. Vyhrevne misto okolo 35 stupnu v terarku v horni polovine teplo kolem 29 -30 dole 24. Jsou v horni polovine terarka na zem nevstupuji skoro nikdy.
Krmeni cvrcci..sarancata..sem tam cervici. Obaleno co druha davka v Nutrimix calci plus. Zavlazovano vecer az na 80% vlhkost + pres den na listy aby mohli olizovat..nekdy primo I do huby strikame jsou na to zvykli. Jo dostavaji samo I ovoce nejvic banany o letavy hmyz nejevi zajem. Ani o sneky.
Dekuji za jakoukoliv radu ci poznatek

Předmět Autor Datum
Nikdo netusi co by to mohlo byt? Jen jeste podotknu ze cit v prstech ma...ty sebou cuknou kdyz se ji…
Elhana 17.01.2015 08:54
Elhana
Nevím co je špatně, ale jen urychlím proces, páč stejně když někdo zkušený narazí na tohle vlákno ta…
nikdojinyneznikdo 17.01.2015 14:30
nikdojinyneznikdo
Dobrý den, fotku nedodám, protože bohužel ještěrku jsme dali zmrazit, už se nijak nepohybovala ,bylo… poslední
Elhana 18.01.2015 09:21
Elhana

Nevím co je špatně, ale jen urychlím proces, páč stejně když někdo zkušený narazí na tohle vlákno tak bude chtít vidět fotku :) takže fotku sem plácněte. Když vám fotka nepujde vložit, bude to tím že nejste registrovaná. Proto se zaregistrujte a vložte foto, nebo ho vložte pomocí internetové stránky: ImageShack nebo Rajce.net

Dobrý den,
fotku nedodám, protože bohužel ještěrku jsme dali zmrazit, už se nijak nepohybovala ,bylo to týrání. Napadla mě dna nebo něco jako revma u lidí :-) budeme dokupovat samce,protože ty zbývající jsou samice,ač to původně mělo být 1,2..nepovedlo se byly to tři holky,což nám teda nevadilo,nemáme to na chov. Prostě chtěla jsem vědět zda se s tím už někdo setkal a asi ne...i tak děkuju.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru