Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dendrobátky.. Dva druhy v jednom paludárku :)

Zdravím :) jaký máte názor na více druhů dendrobátek v jednom paludarku?Abych to upřesnil mám půl roku založené paludarko 100š*55v*55h cm..(už krásně zarostlo) tak si tam chci konečně pořídit dendrobátky..nejvíce tam chci Azurejky(třeba 2-3páry) a také bych tam chtěl leucomelasky(třeba jen 2 kusy na zpestření)..někde sem ale četl že jsou leucomelasky dost teritorialní a nemuselo by to dělat dobrotu :) ale když se podívám na youtube videa tak je tam často mají v paludárkách společně(a to i v menších)..jaký je na to váš názor?jaký počet žabek by ste mi doporučily do mého palu??? aby si tam v poklidu žily :)

Předmět Autor Datum
Já jsem osobně proti mixování a začátečníkovi bych doporučil zkusit nejdřív udržet delší dobu při ži…
me 16.01.2015 18:20
me
těžko odhadovat velikost paludarka..hodím sem odkaz watch ale moc to nevypada na nejake velké palu..… poslední
žabkoun 17.01.2015 16:36
žabkoun
Tak já žabky chovám teprve krátce, cca 3/4 roku, rok, nevim přesně, momentálně mám tři kousky D. Azu…
Pavel321 17.01.2015 08:00
Pavel321

Já jsem osobně proti mixování a začátečníkovi bych doporučil zkusit nejdřív udržet delší dobu při životě pár žabek jednoho druhu
(pokusit se je rozmnožit) a potom se pouštět do mixování. Na netu můžete narazit na všechno možný, je dobře že se zajímáte o info právě tady, protože sem chodí lidi co žabky odchovávají a poradí vám podle svých zkušeností... upřesněte velikost malého palu.

http://tera.poradna.net/q/view/301124-spolecny-pob yt-v-terarku-pralesnicky?

Tak já žabky chovám teprve krátce, cca 3/4 roku, rok, nevim přesně, momentálně mám tři kousky D. Azureus v teráru 80*40*60, který je opravdu hodně zarostlý. Co se týče počtu žab v nádrži, tak jsem někde vyčetl, že jedna žabka by měla mít pro sebe cca 25 l objemu, čili v případě nádrže 100*55*55 to vychází asi na 12 kousků, ale samozřejmě brát s rezervou :)

Co se týče chovu různejch druhů společně, tak jsem opět vyčetl, že by se spolu neměly chovat žabky stejnýho rodu, kvůli nebezpečí vzájemnýho křížení. Azureus i Leucomelas jsou obojí rodu Dendrobates, tudíž podle týhle poučky by se spolu chovat neměly. Sám bych rád ale k Azureuskám ještě něco pořídil, ale zatím spíš hledám, studuju co a jak :)

Takže tolik říká teorie, z praxe to ovšem ověřený nemám, takže v žádnym případě nebrat jako dogma ;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru