Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tityus Stigmurus-těhotná samice

Dobrý den,dnes píšu ohledně samice T.Stygmurus,chovám je v plastovém boxu,dohromady mám dvě samice jedna je docela velká a druhá je trošku menší...Ale jde mi o to,jestli jde poznat,že v sobě samice má malé štíry,protože když jsem naposled dával cvrčky,tak je sežerou,jsou den max dva dny tlustší a potom to jakoby stráví :D Ale ta jedna samice je ted tlustší pořád má hodně daleko od sebe metasomy.Co vy na to ? Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
T. stigmurus jsou partenogenetiké, jak určitě víš. Takže jediné, co potřebují k tomu, aby měli hroma…
Araneus84 24.01.2015 23:50
Araneus84
Vlkost udržuju že stříkám vodou jen polovinu boxu a druhou nechávám suchou,s tou teplotou je to horš… poslední
TeraScorpio 25.01.2015 00:38
TeraScorpio

T. stigmurus jsou partenogenetiké, jak určitě víš. Takže jediné, co potřebují k tomu, aby měli hromadu mláďat je teplo (25-30 C) a vlhko (cca 80%, tj. alespoň půlka podkladu vlhká/mokrá).
Březost nebo vykrmení se odlišuje špatně. V podstatě to ani moc nejde. "Březí" je totiž každá dospělá samice a záleží pouze na podmínkách chovu, zda mláďata/nevyvinutá mláďata vůi špatným podmínkám porodí a hned sežere nebo porodí a odnosí.
Obecně ti opravdu stačí udržovat teplotu a vlhkost a mláďat budeš mít velmi rychle tolik že nebudeš vědět, co s nimi (aktuálně jich osobně mám 100+ :) ). Krmení taky není problém, dospělí jedinci toho moc nesežerou.
Jediné co může zapříčinit jejich úhyn/nerozmnožování je dle mých zkušeností sucho. I nižší teplotu/nedostatek krmení přečkají bez problémů a kanibalismus jsem u nich nezaznamenal ani v jednom případě (a to chovám pohromadě klidně 30+ jedinců).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru