Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ulomené drápky, chytání si předních, pitný režim, zbytky kůže po svleku

Hledám odpověď na ulomené drápky chameleona jemenského. Je to roční sameček. Chybějí mu už 3, a jeden je poloviční. Pokaždé jsem mu je ošetřovala, dokud se nezhojili. Nejprve vydesinfikovala a pak namazala Calciovou mastí. Netuším, čím by to mohlo být způsobené. Lezením po pletivu určitě ne, nikdy po něm nelezl. Má dostatek větví, které může pohodlně obejmout, velikost terárka (60Šx90Vx40H)by měla být dostačující, UVA a UVB žárovky jsou samozřejmostí (Dayligt Basking Spot 50W a Reptile UVB 150), jsou umístěné ve "stropě", co se týče vlhkosti 40-60%, teplota cca 23-30°C, rašelina, fíkus a umělé rostlinky v terárku, každou potravu denně (max vynechám krmení někdy v neděli) obaluji v Multivitaminu ExoTerra a Calciu ExoTerra. Krmím cvrčkama, sarančaty, někdy červi.

Také si poměrně často (i více krát za den) chytá zadními nohami ty přední a pak padá. To si taky nedovedu jasně vysvětlit.
Další zajímavostí je, že jsem ho nikdy neviděla pít, měl i problém s dehydratací, oči mu kontroluji, ale i tak, většinou mu kapu do tlamičky dokud ji nepřestane otvírat a stačí mu to na pár dnů.

Také mu zůstávají zbytky odloupnuté kůže po svleku. Větrání má dobré, nahoře i ve předu terária, i ta vlhkost by měla být vyhovující, alespoň podle toho, co jsem se dočetla. Slyšela jsem, že by mohlo pomoct "Háčko", myslím, že Robotan, nebo tak nějak.

Poradí mi prosím někdo? Předem děkuji.

Předmět Autor Datum
vitaminy.htm tohle precit.. chameleon-jemensky ... tohle dodrzovat.. piti neřesit.. proste 3x v tydn… poslední
milde 24.01.2015 18:01
milde

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru