Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon jemenský piebald (chamaeleo calyptratus translucent piebald)

Ahoj, rád bych se zeptal zda máte někdo zkušenosti s chovem Chameleona jemenského v barevné mutaci piebald. Hledal jsem všude možně ale nic moc o nich není k nalezení. Jde mi hlavně o odchov, jestli musí nebo naopak nesmí být oba piebald, nebo jestli stačí mít jednoho jedince piebald a jednoho normálního a ve snůšce jsou pak obě varianty. Díky moc za info.

Předmět Autor Datum
Zkušenost s touto mutací nemám, ale myslím, že to bude podobné jako u normálních. Takže pokud vám jd…
Klaudiee 14.02.2015 17:52
Klaudiee
já osobně je nechovám (a ani nechci), ale byla jsem přítomna u diskuze chovatelů, co to rozebírali.…
Aurifer 15.02.2015 03:15
Aurifer
http://tera.poradna.net/q/view/302689-ch-calyptrat us-pitva-foto-pro-silnejsi-povahy zeptej se tady… poslední
kiki005 15.02.2015 12:39
kiki005

Zkušenost s touto mutací nemám, ale myslím, že to bude podobné jako u normálních. Takže pokud vám jde o odchov přímo piebald tak je nejlepší mít jak samce tak i samici piebald. Bohužel nevím jestli je tato mutace na něco náchylnější nebo ne.

já osobně je nechovám (a ani nechci), ale byla jsem přítomna u diskuze chovatelů, co to rozebírali. A co jsem tak slyšela, není to s nima obecně srandama a když se dají na sebe 2 piebaldi, tak se mláďata kolikrát vůbec nevylíhnou. To jen tak co jsem slyšela, snad se k tomu vyjádří někdo s osobníma zkušenostma.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru