Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov strašilek z hlediska genetiky

Ahoj, zajímalo by mě, jak si organizujete chov strašilek z hlediska genetiky. Tj. jestli si vedete nějaké záznamy, abyste nenechali pářit příbuzné, nebo na tom u hmyzu nezáleží? Chci si pořídit pár strašilek, předpokládám (tedy spíše doufám :-D ), že se mi rozmnoží, ale vylíhlí jedinci budou příbuzní. Je potřeba jim pak sehnat nové partnery?
Pokud bude můj dotaz někomu připadat hloupý, tak se předem omlouvám, ale o těchto aspektech chovu jsem se nikde nedočetla :-)
(Jedná se mi samozřejmě o druhy, které se množí pohlavně. U druhů, které se množí partenogenezí je to samozřejmě bezpředmětné.)

Předmět Autor Datum
Záleží na druzích. Hromada se jich rozmnožuje partenogenezí. Takže to klidně můžete pustit z hlavy.
cejna 03.03.2015 18:48
cejna
Ano, u partenogenezních druhů je to bezpředmětné. Jde mi o druhy, které se množí pohlavně ;-) Např.…
shaula 03.03.2015 18:54
shaula
U strašilek se velmi blbě shání partneři, kteří by nebyli příbuzní, protože obvykle většinu druhů di… poslední
DH 03.03.2015 19:19
DH

U strašilek se velmi blbě shání partneři, kteří by nebyli příbuzní, protože obvykle většinu druhů distribuují do Česka strasilky.cz, nebo si to lidé přímo objednávají od Bruna Kneubühlera, nebo od lidí, kteří s nim obchodovali. Jedině pak tedy linii přímo z přírody, což není vůbec jednoduché sehnat.
Paradoxně daleko větší neplechu dělá partenogeneze u druhů, kteří mají samečky, ale v chovech se moc nevyskytují. Takže příbuznost bych neřešila, partenogenezi ano. :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru