Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chora agama?

Dobry. Mam taky problem. Moja agama je uz 3den zalezena pod kamennym domcekom...prvy den som jej zobrala domcek behala jak splasena a bala sa zjedla jedneho cvrcka a zaliezla naspet...vcera som jej cistila terarko od hovienok tak sa vysla pozriet ze co sa deje dala som jej jablko ktore zjedla a do misky som jej dala pupvove listy a kvety a jablko posypane vapnikom trosku si zobla a zaliezla znova. Tak som jej pred domcek dala rozmrazene cvrcky kedze lovit nechce posypala som ich vapnikom tak zjedla 6 a zaliezla...odvtedy nevysla son...mam ju asi mesiac doteraz nebol ziadny problem vsetko bolo ok len teraz neviem co jej je :/

loading...
Předmět Autor Datum
Prepacte zabudla som dodat ze ma cca 7 mesiacov :)
andie 23.04.2015 17:09
andie
Musíte popsat pořádně podmínky chovu, ideálně vložit fotky terárka a zvířete. Taky by nebylo od věci…
cejna 23.04.2015 17:27
cejna
Aha prepacte :) takze agamu som kupila asi pred mesiacom spolu s jej terariom aj vsetkym...jej majit…
andie 23.04.2015 17:53
andie
Aha a zrozumitelna otazka je: Preco je posledne tri dni zalezena pod.kamenom aj ked potravU prijima…
andie 23.04.2015 18:19
andie
Primarne melo to zvire dlouhodobe nevyhovujici podminky, teplota budiz - ale bude tam desne malo sve…
lucifer 23.04.2015 22:41
lucifer
Dakujem za odpoved dnes idem vsetko napravit ale viete mi povedat na co mam davat pozor pri vyberaNi…
andie 24.04.2015 07:02
andie
Ahoj. Nádrž je dost velká tudíž bude zřejmě chvilku zdrhat než si zvykne. On jí původní majitel na…
Petrš 24.04.2015 08:37
Petrš
No az na to ze doteraz nemala ziadny problem...teda raz hned ako.som ju doniesla ale ked.som jej vym…
andie 24.04.2015 10:11
andie
Tu původní trubici tam klidně nech a přidej tam tu širokospektrální ta původní nevím co máš přesně a…
Petrš 24.04.2015 10:48
Petrš
Pozrela som si tie uv vybojky tak uz presne viem.co hladat dakujem :) teplotu som jej stiahla tak mo…
andie 24.04.2015 10:54
andie
www.imagehosting.cz Ako zistim ci ta ziarovka co mam na teplo (este od povodneho majitela) ci je s…
andie 24.04.2015 11:53
andie
Este otazocka :) staci 100w uvb vybojka alebo radsej 160w?
andie 24.04.2015 11:45
andie
Mozno vas to nezaujima ale agamka (inak vola sa Blato :D) uz vyliezol z domceka :) som z toho velmi…
andie 25.04.2015 21:00
andie
Podarilo sa mi.pridat foto :)
andie 25.04.2015 21:08
andie
Bude asi potřebovat trochu času na rozkoukání jestli u předchozího majitele dostala co proto,ale při…
Petrš 25.04.2015 21:37
Petrš
Uz som tu spominala ze zijem v Anglicku cize to je asi tazsie ale je to ProRep znacka 100w...je prie…
andie 25.04.2015 21:42
andie
https://www.google.co.uk/search?q=prorep+bulb+100w &client=ms-android-om-lge&source=lnms&tbm=isch&sa…
andie 25.04.2015 21:44
andie
Jj jasné= ProRep je normální čistě výhřevná=žádné UV==jsou různé druhy takže i svítí různě zabarveně…
Petrš 25.04.2015 22:01
Petrš
Dakujem pekne :) v pondelok mi pride uv vybojka tak snad som nic.nepokaslala a bude to dobre :) obje… poslední
andie 25.04.2015 22:09
andie

Aha prepacte :) takze agamu som kupila asi pred mesiacom spolu s jej terariom aj vsetkym...jej majitel mi nevedel ani povedat aka je stara ani pohlavie povedal len ze ju ma asi 5-6 mesiacov...bola v rodine s velmi vela detmi preto je asi aj taka placha...ked sa priblizim tak sa skrci a utecie...terarium ma asi 150x60x50 (dxvxs)...je to iba docastne terarium uz robim na novom...ako podstielku ma piesok obycajny ihriskovy. Povodne tam mala piliny ktore som okamzite vymenila a zdalo sa ze agame sa to tiez paci ovela viac...povodny majitel jej na noc nezhasinal ani neznizoval teplotu a uz vobec nerosil...mam tam zatial iba jednu linearku co je uvb(18w 12%uvb + d3) a 100w ziarovku na teplo...mala.som pocit ze ked takto zila 5-6 mesiacov.tak mesiac este vydrzi kym dokoncim nove...papa velmi rada hlavne bananove cvrcky ale aj zelene a ovocie proste zje vsetko ale mam pocit ze je nejaka vychudnuta...odvazit ani odmerat ju neviem dotyk nenavidi a nechce aby som ju chytala tak ju nestresujem...parkrat si sama vyliezla na moju ruku ale za ucelom aby utiekla z teraria do.mojej izby...este som zabudla ze teplotu ma pod zdrojom 45stupnov, priemerne v terariu 32 a na chladnom mieste 27...neviem.ako sa pridava foto...dakujem za kazdu pomoc

Primarne melo to zvire dlouhodobe nevyhovujici podminky, teplota budiz - ale bude tam desne malo svetla a "UV" linearka je prakticky k nicemu - mizerna i jako zdroj svetla, aby byla k necemu jako zdroj UV musela by byt od agamy radove v centimetrech. Na tu velikost teraria je 18W zarivka skutecne o nicem - to je tak jako prosvetleni prostoru v mensi odchovne. Predpokladam ze agama bude "podtrzena" a rachiticka, navic vystresovana tou predchozi "peci". Do takhle velkeho teraria by to chtelo poradnou vybojku + treba 2x36W zarivkove svitidlo k osvetleni prostoru. "Domcek" bych dal pryc.

(hodila by se fotka agamy a teraria)

Dakujem za odpoved dnes idem vsetko napravit ale viete mi povedat na co mam davat pozor pri vyberaNi obycajneho podsvietenia? Alebo tam staci 2x led linearku? Velmi sa do ziaroviek nerozumiem...foto by som pridala ale ked vlozim subor napise mi zadajte typ suboru (posielam z telefonu)...a uvb vybojku priblizne kolko W?

Ahoj.

Nádrž je dost velká tudíž bude zřejmě chvilku zdrhat než si zvykne.
On jí původní majitel na noc nezhasínal?? no to je teda blbost!! poznáš sama až si zvykne tak jí bude stačit tak cca 9 hod a pak stejně půjde chrnět.

Ke světlům tu původní tam klidně nech a přidej zářivku plnospektrální 120 cm to by mělo stačit na 60 cm výšky

nějakou takovou=.http://www.sterix.cz/zarivky-sylvania/zarivka-acti va-plnospektralni-sylvania.

Ohledně UV máš v dnešní době již mnoho možností kvalitních-vysokotlakých výbojek-předřadník i bez záleží na tobě-nic neuspěchej ona chvilku vydrží můžeš zkusit napsat sem=.www.terashop.cz.

Krmení no aspon za mě to ovoce =opatrně radši=polníček ,rukola,insalatina+ hlavně pampeliška.
Miska na pití .

Teplotu máš změřenu dobře? zdá se mi docela dost ta průměrná+chladné místo(možný důvod že se schovává před teplem)=ta 100W běží asi stále což bez možnosti regulace?.
Pod zdrojem OK.

No az na to ze doteraz nemala ziadny problem...teda raz hned ako.som ju doniesla ale ked.som jej vymenila.piesok za piliny bola ok...no nezhasinali jej ale ja jej zhasinam vzdy o 7mej a nema problem dokonca si sama ide lahnut len je divne ze vzdy spavala s prednymi labkami na skle co.som.nechapala...

K svetlam...ta povodna tycka je ale.uvb mam ju tam nechat aj tak? Nemam namiesto nej kupit to co si napisal a k tomu este jednut aku istu?
A este jedna vec...vybojka je co.presne? Vsetci pisu ze mam kupit vybojku tak chcem vediet ze to asi neni taka usporna spiralovita biela vsak?:) lebo takych tu je vela v petshopoch (zijem v Anglicku cize to mam trosku tazsie s vyberom tychto veci)

Ovocie jej nedavam casto len posledne dni odkedy je skryta aby si mohla dat keby chcela prave to...inak minule mala jahody a velmi jej chutili...ale davam.jej hlavne zelene ako pupavu a tak co.najdem a viem ze moze :)

Mam termostat tak jej skusim priemernu teplotu stiahnut ci jej nebude lepsie ale.aj doteraz bolo.takto a este sa chodila vyhrievat...

Dakujem velmi pekne za pomoc :)

Tu původní trubici tam klidně nech a přidej tam tu širokospektrální ta původní nevím co máš přesně ale většinou tomu UV moc nedají obzvlášt na větší vdálenost a stejnak tak během cca 6-8 měsíců(záleží na druhu UV trubice) je jí třeba nahradit tak jí potom vyměníš za to celospektro.

Ano vysokotlaká výbojka není!!=ten kompakt ty jsou zcela na prd.!!Je to výbojka vysokotlaká lampa(i v Anglii jsou) najdi si př.

výbojka pro plazy= SolarRaptor--Bright Sun UV--to jsou s předřadníkem a nebo bez třeba Arcadia D3 UV.

Pokud doplníš tou UV výbojkou budeš muset stejně tu teplotu ohlídat a upravit.

Mozno vas to nezaujima ale agamka (inak vola sa Blato :D) uz vyliezol z domceka :) som z toho velmi stastna :) sice sa pri kazdom mojom pohybe stiahne alebo zacne utekat (mam ju oproti postele) ale aspon je uz vonku :) dufam ze sa coskoro prestane tak velmi bat a zvykne si :) dostala dnes len zelene a rosenie inak jej davam klud a nepriblizujem sa :)

Bude asi potřebovat trochu času na rozkoukání jestli u předchozího majitele dostala co proto,ale při dobré péči to půjde žádný strach.

Ta výbojka bude stačit 100W=předpokládám bez předřadníku.

Dá se to zjistit co tam máš za světlo zač teda pokud to nejni nějakej Čínanskej šit= podívej se na ní a napiš co na ní je za typ výrobce.

Dakujem pekne :) v pondelok mi pride uv vybojka tak snad som nic.nepokaslala a bude to dobre :) objednala som aj to osvetlenie tak snad uz bude vsetko v poriadku uz len aby sa prestal tak strasne bat :) prekaza mu to aj v loveni kedze ked mu tam dam cvrcky nesmiem sa ani hybat ani pozerat inak pozera na mna a kasle na cvrcky...tak snad casom :) je to moj prvy plaz nechcem ho umucit alebo ublizit chcem aby sa mal dobre :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...